• ben onu seviyorum,
    o da beni sevsin.
    aşk böyle mi,
    sen beni sev,
    beni seni seveyim,
    mantığı ile aşk olur mu ?
    olmaz.
    fakat sever,
    ama sevilmezseniz,
    yine olmaz.
  • karşılık olarak olarak ne istediği önemli
  • "üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın.özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "peki o ne yaptı" deme. herkes kendinden sorumludur aşkta.sen aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu. bir insan eksik yaşıyorsa, ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak için uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için? hayatı ıskalama lüksün yok senin. onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın. her zamanki gibi yaşayacaksın sen. "acılara tutunarak" yaşamayı öğreneli çok oldu. hem ne olmuş yani, yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil..."
  • (bkz: zengin koca bulmak)
    (bkz: zengin karı bulmak)

    açılan mükemmel başlığın çaylaklar bölümünde çürüyecek veya bir yazar tarafından çalınacak olmasının hissettirdiği kadar büyük bi hüzün hissettiremeyebilir.

    yazıktır biz çaylaklara ve tabi ki karşılık bekleyerek sevilenlere...

    (karşılığında beklenen sevgi veya ilgiyse gayet makbuldür kanımca)
  • karşılık bekleyerek sevmek? derken... bi yerde okumuştum veya şu anda atıyorum emin değilim ama emin olduğum tek şey eğer gerçekten sevmişsen sevdiğin kişinin seni sevmesini veya seninle birlikte olmasını beklemezsin, önemli olanın onun mutluluğu olduğunu zaten bilirsin... zorlamazsın seni sevmesi ve kabul etmesi için... tamam abi içinde bi umut olabilir, belki bir gün diye ama fazla da bağlanma o umut taneciğine... sonra bi bakmışsın tepetaklak olmuşsun... seviyorsan birini kendin için sev, karşılık beklemeden... sen elmayı seviyorsun diye elma seni sevmek zorunda değil be güzel kardeşim!...
  • kadının uydu alıcısı olduğunu unutmuş erkek davranışı.
    kadın vermez, alır.
    beslenmede bozukluk yaşarsa,
    bırakır gider.
    kadınlar bencil mi ?
    hayır, tabiatları bu.
  • normal, bildiğin sevmektir. aşk anlamındaysa bu, karşılık istemeden sevmek nasıldır ki? birini aşkla sevince, sarılmak istersin, öpmek istersin, elini tutmak, birlikte gezmek, eğlenmek, evlenmek, sevişmek vs vs istersin. aşkının karşılığı yoksa bunların hiç biri olmaz. ne anlamı var o zaman. insan tabii ki karşılık bekler, ister. saçmalamayın. sen seviyorsun diye elmanın, lahana turşusunun seni sevmesi gerekmiyor ama aşık olduğun kişinin olumlu karşılık vermesi gerekiyor. önemli olan onun mutluluğuymuş. e heralde kimse sevdiği insana kötü bir şey olmasını, mutsuzluğunu istemez o apayrı bir şey ne alakası var. insan birlikte mutlu olmanın hayalini kurarak sever birini. aynı şekilde sevilmek ister. bunda garipsenecek bir şey yok.
    beklentisiz sevmek de şöyle oluyor, artık karşı taraftan bir beklentin kalamayacağı noktaya geldikten sonra, yani terkedildikten veya reddedildikten sonra, hala o kişiye olan hislerin devam ediyorsa, mecburen, isteyerek değil, bunun çok yüce, erdemli, olgun, göklerde bir sevme şekli olduğundan falan değil, öyle bir şey yok, mecbur kaldığın için, beklentisiz sevme moduna geçiyorsun. olay o yani.
  • alain de botton-aşk üzerine'de azıcık da buna değinmiştir:

    “sevgi karşılığını bulamayınca sevilmek isteğinin küstahlığı ortaya çıkar - yine arzularımla bir başıma kalmıştım işte, korunaksız, haksız, yasaları da aşan isteklerimde son derece de açık: sev beni! ve neden? neden olacak, o her zamanki önemsiz nedenden: çünkü ben seni seviyorum…”
  • olması gerekendir.
  • çok hızlı unutulmak isteyenler için bir alternatif metot.
hesabın var mı? giriş yap