• ilginc bir sekilde 1 ocakta benimle birlikte ayni ucakta amsterdamdan donen, kendisinin orada ne aradığını merak ettigim, spor ozurlu zat.
  • 1987 yılında,20-30 kişilik gazeteci kafilesi venedik'e gitmiş.kemal belgin,'burada hırsız çok olur,dikkatli olun' demiş.1 saat sonra buluşulmak üzere herkes dağılmış.kemal belgin epey geç gelmiş.nedeni ise;çantayı kaptırmış.
  • kemal abim diyorsa dogrudur lafinin oznesi olmus harbi, dusundugunu soyleyen adam. mircea lucescu hayranligini bu aralar ust duzeye cikarmis durumda. eski fatih terim'i arayan bir simyaci. milli gazete yazari.
  • marmara universitesi spor akademisi hocasidir. milli gazete ile birlikte turkiye gazetesinde ve ayrica yeni acilan tv5'te de futbol yorumu yapmaktadir. fener dusmani degildir, aksine aile boyu harbi fenerlidir, ve fenerbahce kulubu divan kurulu genel sekreteridir. modern futbol saplantisi baglaminda dortlu savunma manyagidir.

    fatih terim'e olan hayranligi, bu sistemi eldeki oyuncu kapasitesine gore en iyi sekilde kullanarak basarili olmasindan kaynaklanmaktadir. fakat ikinci terim doneminde kendisini kiyasiya elestirmis lucescu limanina yaklasmistir. lucescu'nun bjk'de uclu savunma oynatmasina ragmen kendisini bu kadar begenmesini dort dort ikiye en yakin uc bes ikiyi oynatarak modern futbolu orneklendirdigini iddia ederek aciklamaktadir*

    fb dusmani gibi telakki edilmesinin sebebi alman futbolunu ve ozellikle daum'u ilkel bulmasindan kaynaklanmaktadir. nitekim kendisi fransiz teknik adamlara, biraz da arjantinlilere* hayrandir, dortlu savunmayi ve dolayisiyla modern futbolu ozumsedikleri icin o da. gecen sene fb'ye luis fernandez'in getirilmesini istemistir, olmayinca tavır koymuştur. hincal uluc ve kazim kanat'tan nefret eder dersek yeridir, her hafta ayari verir durur bunlara. omer urundul'u kendisi elinden tutup turk spor medyasina kazandirmistir, bu sebeple sever.

    teknik anlamda bu isi bildigine hic suphe yoktur, kendini birilerini ovmek birilerini de yermek zorunda hissetmese, kesinlikle turkiyenin bir numarali futbol yorumcusudur..eskilerdendir, fransizca bilen tiplerden..

    ps: son zamanlarda daha fazla boy gösterir olmuştur ekranlarda, habertürk'te, ntv'de falan..
  • ona kalsa uefa'yı da fifa'yı da o kurmuştur. üniversitede ders verirken benim tuttuğum takımı kimse bilmez dedikten hemen sonra telefonunun fenerbahçe marşıyla çalması allah'ın sopası olmadığının en büyük kanıtıdır. fikrini beğenmediği genç yazarlara dünkü çocuk diyerek aşağılamayı sever. ama kendisinin brontozorus sınıfından bir dinozor olduğunu söylemez.
  • fenerbahceli oldugundan suphe duydugum futbol yorumcusu. halen fenerbahce kongre uyesi olmakla beraber yakin gelecekte klubten def edilecegini tahmin ettigim kisidir.
  • son derece zeki, esprili,bir o kadar sempatik bir yazar,eğitmen.habertürkteki "şeref tribünü" programının süper starı , esprileriyle,gözünü budaktan sakınmayan dobra kişiliği ile göz dolduruyor, kendi taraftarı olduğu klübü eleştirmekten kaçınmıyor. eleştiriye gelemeyenler de anca küfür ediyorlar,tehdit ediyorlar ama pabuç bırakmıyor sayın belgin...türkiye gazetesinde yazılarında da 15 konuyu aynı anda işliyor...marmara üniversitesi iletişim fakültesinde de spor yazarlığı konusunda eğitim veriyor. başka yapımlarda yeralması lazım. hatta tuğrul yenidoğan ile yaptıkları türkiyenin en büyük düdükleri köşesini bir dizi haline getirip, arkası yarın gibi devam ettirmeliler. (mümkünse düzgün bir tv kanalında yayın yapsınlar. habertürkün yayıncılığını ben yatak odamda stüdyo kursam ,aynı seviyede yaparım,nasıl televizyonsa yani...internetteki geyikleri aralara serpiştiriyorlar, bir tarafımızla gülüyoruz)
    bir tv dizisinde oynayacağına dair haberler de var. hadi bakalım, bir de abinin oyunculuğunu görelim
  • 1982 ispanya dünya kupasını kazanan italya'nın kutlama gecesine girebilen tek dünya spor yazarı.zira italyan ekibi spor yazarlarına tepkili imiş.sebebi de italyan futbolcuların kaldıkları otelde aynı yatakta yatmaları iddialarına ve gay suçlamalarına maruz kalmaları imiş.
  • programlarda konusur iken ama kelimesini aammmmmmmmmaaaaa seklinde telafuz eder. bunu soyler iken sag elini de acarak karsiya dogru tutar.
  • fenerbahçeli olmanın köşe yazılarını fenerbahçe marşı tadında yazmak olduğunu düşünenlerin sevmediği türkiyenin parmakla sayılacak kadar az olan spor yazarlarının en iyilerinden biridir. zira eleştirilerini, sadece istatistiklere yada estetiğe değil, sisteme, topsuz oyuna, oyuncuların haleti ruheyisine, oyun anlayışına ve daha pek çok noktaya göre yapan ve yaptığı eleştirinin nedenlerini de detaylarıyla çıklayan gerçek bir spor yazarıdır.
hesabın var mı? giriş yap