• kether kult frp sisteminde kanun koyucudur ... archonların en kuvvetlisi fakat en pasifidir ... endüstriyelleşme öncesinde gücü son derece yüksekken sonrasında düşmüştür ...
  • sephiroth'da en yukarıdaki, herşeyin kendinden türediği küre. ilk tohum.
  • masonlukta taç anlamına gelir ve ustad ı azamı simgeler.
  • sonsuz olasılıkların bulunduğu ilk alem, lahut. tanrı ismi "eheieh" (ben'im)dir.
  • (bkz: keter)
  • yaşam ağacındaki sefirotların en üstünde bulunan sefirahıdır. kether ilahi yaratılıştaki ilk ortaya çıkışı ve saf birlik düzeyini, saf bilgiyi veya varoluştan hemen önceki hiçlik düzeyini temsil eder.

    kether kabbala'da bir şeyin başlamasının yanı sıra manevi mükemmelliği ve bu başlangıcın gerekli olgunluğa ulaştığını ayrıca iyi veya kötü mükemmel şekilde tamamlanacağının ön bilgisidir.

    kabalanın kehanetlerinde ve tarotta henüz ortaya çıkmamış bir başlangıç veya elementlerine ve etkileyen durumlara göre bir konunun ilk başlangıç hali yada özüdür. bir olayın başlaması veya bu olaya neden olacak bir kıvılcımın habercisi yada anlatıcısı konumundadır. asaların ası, kupaların ası, kılıçların ası, tılsımların ası bu sefirahı temsil eder. kether'in chokmah ve binah ile ilişkisi unutulmamalıdır.
  • bir de sapı vardır bunun, o sapı buna sokunca böyle iyice oturtursan vay anam vay. kether döner sap döner ama gün gelir hesap döner anadın mı.

    (bkz: catcher) (bkz: kesir) (bkz: kevser)
    (bkz: keser döner sap döner gün gelir hesap döner)
  • kabala hakkında bilgi veren birçok kaynakta kether seviyesine kadar anlatıyorlar, devamı yok. o kısma kadar anlattıklarını bile yarım yamalak anlatıyorlar. kether sonrası için yapılan açıklama sadece şu: boşluk, hiçlik, vs.
    hiç de bile öyle değil. burası hakkında bilgi verilmesi gizli tutulmuştur dese anlarım. ama hiçlik diye cevap veren kabala cahilidir.
    evrenin asıl gerçeği kether den sonrası.
    kether dahil olmak üzere kether e kadar olan kısım (dünya, gezegenler, yıldızlar, 72 shemhamphorash angels, vb.) ile ilgili çeşitli kaynaklarda birçok bilgi mevcut. bu seviyeler bizim karma yaşadığımız, hayat derslerini öğrendiğimiz seviyeler. kether den sonrası ise artık karmanın bittiği, yani ouroboros tan çıkıldığı, yani samsara tekerinden çıkıldığı yer, artık adını hangi ezoterik öğretiyle adlandırırsanız adlandırın.
    tamamen özgürleştiğimiz yer.
    malkuth (yeryüzü) ile başlayan ve kether den sonrasına devam eden yolculuğu şu şekilde anladım:
    tanrı = kendi yazılım kodunu geliştirmiş bir yazılımcı
    insanlar = bu yazılım diliyle yaratıp içine bilinç üflediği yapay zeka robotları
    malkuth seviyesi = robotun henüz hiçbir şey bilmediği seviye
    kether seviyesi sonrası = robotun artık evren hakkında her bilgiye hakim olduğu ve kendi yazılım dilini yaratıp, kendi robotunu üretebileceği seviye.
hesabın var mı? giriş yap