• insana hayatın nedenini sorgulatır. kettleların hacmi neden 1.7 litreye sabitlenecek diye bir koşul var sanki. 3 litre, 5 litre kettle olmadığı gibi 2-2.5 litreye de çok zor rastlarsınız.
  • "1.7 litrenin yaklaşık 3 pint'a karışık gelmesi nedeniyle (tam olarak 1.4195) ısıtıcı bu hacim civarlarına (1.4-1.7, 1.8 vs) sabitlenmiş. ısıtıcının asıl amacı genelde çay yapmak olduğu için uk, us standartlarında ortalama bir çaydanlık ölçüsüne (1.1 - 1.7 lt. veya 3 pint) eşit yapılmıştır. us için ise yarım galon yani yaklaşık 1.7 litre bu iş için kafi demişler." şeklinde fikir beyanında bulunduğum önerme.
  • kettle yerine kazan almak ile üstesinden gelinebilecek kısıtlama.
  • ben, soba üstünde güğümle su kaynattığım için, dert etmediğim durum. olursa oluyor, olmazsa çay demliyorum.
  • tıpkı su damacanalarındaki gibi birim olarak galon kullanmasından kaynaklıymış. damacanalar 5 galon (19 litre), kettle'lar ise yarım galon(1.7 litre) hacmindeymiş

    edit: şimdi farkettim de 1.7*2*5=17 litre yapıyor.. 2 litre nerden geliyo mk, kafamda deli sorular
  • kettle'ın bir ingiliz icadı olaması, büyük boy çaydanlıkların hacminin 3 pint olması ve 1.7 litrenin de 3 pint (568 ml x 3) etmesinden kaynaklanan olay.

    elektrikli su ısıtıcılar ocak üstü su ısıtıcılara alternatif olarak 1893'de ingiliz crompton and co. tarafından üretilmiştir. ancak ısıtıcı rezistansları su içerisine daldırılamadığı için ısıtıcıları için ayrı bir bölümleri mevcuttu ve bu verimsiz olmalarına sebep oluyordur.

    1922 yılında bu sorun bulpitt & sons of birmingham adlı firmanın mühendisi leslie large tarafından çözülmüştür. metal tüp içerisinde muhafaza edilen bobin ile ısıtıcı elemanın direkt olarak su içerisine daldırılması sağlanmıştır.

    1955 yılında, yeni kurulan ingiliz şirketi russell hobbs, ilk tam otomatik su ısıtıcısını üretmiştir. su kaynamaya başlayınca artan buhar ile tetiklenen bir termostatın akımı keserek kettle'ı kapanması uygulaması ile günümüz kettle'larına ulaşılmış olundu.

    ezcümle, bir ingiliz icadının halen ingiliz ölçü birimi kullanması ile alakalıdır.
  • yıkanmak için su ısıtma amacıyla kullanılabileceği tasarımcılarının aklına gelmemiş olabilir.

    yerel firmalardan bu ihtiyacı karşılayacak elektrikli güğüm üretmeleri beklenebilir.
  • sehir cereyanin x hacimde suyu kaynatma suresi ve kettle'i tek elle tutan bi ortalama bir insanin ergonomik acidan zorlanmamasi gereken hacimde suyu alabilmesi vs gibi degiskenlerin incelenmesi sonucu illuminati tarafindan karar verilen durumdur.
  • ben hep 50 desilitrelik kaynattığım için beni etkilemeyen durum
  • arkadasa bundan verelimgörsel
hesabın var mı? giriş yap