• kıbrıs türkü gençlerin 'hade' isimli bir platform oluşturup, video çekip, federasyon için yüzsüz gibi yalvarması olayı.

    bu kadar hızlı bir şekilde tarihini unutmak, birleşme olduğunda rum halkıyla eşit hak ve hürriyetlere sahip olacağını zannetmek cidden acınası.

    videoda anlattıklarına göre kendilerinin dünya görüşleri çok geniş ama kktc ve halkı anlattıklarını benimseyemeyecek kadar dar görüşlü. fakat farkında değiller kendileri daha gözlerinin önünü göremiyor.

    yazık
    federasyon çağrısında bulundukları video

    bonus

    edit: beni çomar,gençlerin ne istediğini anlamayan,boş milliyetçi olarak adlandıranlara ithafen:
    ben de z kuşağına mensup 21 yaşında bir genç olarak videodaki akranlarımla bazı benzer isteklere sahibim ve ülkemin bu konularda kendini geliştirmesini canı gönülden istiyorum.geçmiş entrylerimde de ülke gençlerinin problemlerini hep dile getirdim.fakat bu isteklerimin gerçekleşmesi için iltica etmeyi veya başka bir devletin mandası altına girmeyi hiçbir zaman düşünmedim.bu sebepten dolayı z kuşağının isteklerini manda himaye seviciliğine sebep olarak göstermezseniz sevinirim.
  • tarih çabuk unutulan bir kavramdır, ayrıca gençleri de şuçlayamıyorum yaşam standartlarını arttırma derdinde herkes. bu gözler kefen giydik bizi cepheye gönder rte, bahçeli reis diyenlerin bedelliye en önde başvuran olduğunu da gördü. =)
  • (bkz: ergen cahilliği) denilen şeyin tam da bu olması.

    rum ve yunanın sizleri kabul edeceğine inanıyorsunuzda, neden kazan'ın doğurduğuna inanmıyorsunuz *
    e:lol
  • vatanlarının bölünmez bütünlüğüne halel getirdikleri gerekçesiyle haklarında hukuki işlem başlatılmadıysa haber değeri taşımayan çağrıdır.

    gençler farklı düşünebilir, bu düşüncelerini de dile getirme hakkına sahiptir. yönetim şekilleri de mutlak değildir, tartışılabilir.
  • kktc de yapılan en son cumhurbaşkanlığı seçimi bu atmosferde yapıldı. bir tarafta federasyon çözümünü savunan mustafa akıncı, diğer tarafta ise iki devletli çözümü savunan ersin tatar seçim de yarıştı. kktc halkı iradesini ortaya koydu ve seçimini iki devletli çözümden yani tatar dan yana kullandı. kıbrıs rumlarının ve ab nin fonladığı “rumcuk” ların sesi çok çıkabilir hiç dert değil, kktc halkının sandığa yansıyan iradesinde vücut bulan denktaş ruhu ve anavatan türkiye aşkı bu çatlak sesleri bastıracak güçtedir.
  • iskoçya halkı, birlesik krallıktan ayrılma referandumunda hayır oyu vermişti.
    yaşam standartı,çoğu zaman ilk hedeftir insanlar için.
    doğru ya da yanlış,bir kenara koyarak yazıyorum bunu.
  • ne yazık ki ülke gençliğinin %90 ı bunu düşünüyor

    ucuza araba vs. bol parti eğlenceli hayata ulaşacaklarına inanıyorlar
    oysa ki evinde saldırıya uğramadan güvende olduğunu bilmenin hayal ettikleri zevklerden daha değerli olduğunu bilmiyorlar. umarım kötü tecrübelerle bunu öğrenmek zorunda kalmazlar.
  • "bre sozuk, türklerin yerini söylesin bana, sana oyunzaklar, sikolatalar alazayim."
  • "bu çağda küvet katliamına yer var" ne güzel demiş.

    https://twitter.com/…tatus/1387090209729306631?s=20

    türk askeri adadan çekildiği an, rumlar sizi akdeniz'in serin sularına gömer siz de rumların ne olduğunu anlarsınız. tarih tekerrür eder diye boşuna dememişler.

    @yeni bir çağ başlatıyoruz diyen hanımefendi sen daha duvarına resmini astığın deniz gezmiş'i anlayamamışsın. deniz gezmiş senin gibi vatan topraklarını peşkeş çeken biri olsaydı 6. filoya isyan değil, biat eder sonrada en güzel üniversite'den on numara beş yıldız mezun olurdu.
hesabın var mı? giriş yap