• (bkz: kibrit çöplerinden ev yapmak)

    bu efsane dönemden aklımda kalan en önemli şey, misafir geleceği zaman (özellikle de çocuk varsa) bu kibritten evin hemen bir yerlere kaldırılmasıdır.

    tabii o dönemde misafirin geleceği (misafirin geleceği ne lan? sen kahin misin?) konusunda istihbarat sahibi olmak kolay değildi. en fazla pencereden falan göreceksin ki kapı çalana kadar kazandığın sürede evi bir yerlere saklayabilesin. normal zamanda kapı ansızın çaldığında da insanın aklına hemen kibrit evi saklamak gelmiyor. hal böyle olunca bizdekinin sonu 3 yaşında bir çocuğun elinden olmuştu.

    bir de hep hayalim olan ve hiç gerçekleştiremediğim, bu evi yakma fantezim vardı ki o fantezi de hala yerindedir. denk getirebilirsem bir gün bu evlerden, parası neyse verip yakacağım.

    işte o ev!

    şaka lan şaka!
  • babamın askerde vakit bolluğundan dolayı , öyle ev inşaat gibi ameleliklerle uğraşmayıp doğrudan olaya daha teknik perspektifle bakarak ; askeri olduğu fırkateynin maketini kibrit çöpünden yapmıştı.
    ee tabii o zaman askerlik süresi uzun. askerlik yapılan yer kasımpaşa ve yassıca ada , asker arkadaşı bülent e. olunca şahane bir minyatür savaş gemisi ortaya çıkmış. kömürlükte bir yerde duruyor kendileri. uzun bir sürede inemem oraya doğalgaza geçtik efendim. tani foto moto yok.
hesabın var mı? giriş yap