• trx tuttu +
    ada tuttu +
    xrp tuttu +

    3'te 3 yaptık, sıra iota'da. uzun vadeli yatırım için reklam edilen ama günlük sakız gibi şişirilip şişirilip patlatılan iota'da uzun süredir bir sessizlik hakim. ada-iota-xrp 3'lüsünden 2'si patlatıldı. balinalar btc ile eğlenmeyi bıraktı. (bkz: ağam bizimle eyleniğ) neden bıraktıklarını bilmiyoruz, dönerlerse sevinirim amk bu arada çok bekledik.

    teknolojisini falan siktir edin. balina teknolojiye bakmıyor. hangi coin yükselirse övülüyor, hangisi düşerse dövülüyor. emekli borsacılar gibi tahminleri, grafikleri de incelemeyi bırakın. dijital para dünyası tamamen insan psikolojisi üzerinden dönüyor.

    ilk tahmin: 3-5 gün içerisinde iota patlayacak. hadi 7 gün olsun. bir önceki patlamalarda sırasıyla 4 ve 5.5 dolarları gördü.
    şimdilik 26500 satoşi ve 3.6-3.7$ dolaylarında. 3.4'ten girdim yeni patlamayı bekliyorum. 6 doları zorlayan bir çıkış oldukça leziz olur. eğer 6 ya çıkarsa artık 3.5$ lara geri dönmez, yukardan alan kerizlerin hodl'laması ile 4.5 dolar aşağısında iota görmek zor olur.

    çok yakında geliyor, hissediyorum.

    yatırım tavsiyesi değildir.
  • basit hesap hatasına düştüm 1200 satosi ile girdim ama siz halı hazırda 1000 satosi iken hızlı hızlı xvg alın. 3-5 güne olmazsa en kotu 10 güne 1700 satosileri görecektir.

    verge spekülatif bir coin ama siz kazancına bakın yok ip adresi falan filan siktir edin. önemli olan insan psikolojisi dedik.

    yatırım tavsiyesi değildir.
  • dün geceki 20-25 dakikalık operasyonda yırtık donlar sağlam donlar ortaya çıktı. ufak bir sikilatif bir haberle tüm altcoinler başaşşa indi. ortalık kan gölüne döndü. heyecanla elindeki altkoinleri ucuza satanlar iştahla avucunu sıvazlayan zenginlere parayı akıttı.

    ne yazık ki bu heyecanlı ortamda bir anlık gaflette bulunarak elimdeki iota'ları 25 bin satoşi'den elden çıkardım. bombanın etkisi geçip toz bulutu yavaşça yere inince 40 dk sonra anında 27 bin satoşi'ye kadar çıktı. anında %8 zarar ettim. 25 binden almıştım gerçi, kardan zarar ettik.

    ancak bu patlamada ne fayda gördük? yukarı çıktıkça çıldıran bugünlerin popüler coinleri; tron trx, lümens xlm ve enigma eng bir güzel düştü alım fırsatı oluştu. elimde sağlam ripple ve tron olduğu için yeterli miktarda toplayamadım. ancak aldığım xlm 1 saatte tüm zararımı çıkarttı üstüne kara soktu.

    sabır çok önemli. bir de günlük al-sat'çı mısınız yoksa kenara atıp unutma'cı mı? ona karar verin. kenara atıp unutmacılar bu anlık gafletlere kapılmadan hold da hodl.

    işte bunlar hep psikoloji

    edit: bu başlıktaki ilk entry'i yazdıktan 1 saat sonra iota patlamıştı yukarı yönlü. onu da eklemek istiyorum. anında 25 bin den 32 bine fırladı. ben satmadım ama neden satmadım bilmiyorum asldkjl. isteyenler saati saatine kontrol edebilir.
  • (bkz: #73211606)

    entrimden tam 3 gun sonra iota işte şimdi patlıyor. nereye çıkacağı bilinmez :) bugün 26 k satosilerde çay kahve içiyordu. muhtemelen meşhur direnci 32k dan geri dönecek. ona göre önlem alınması lazım. ben verge kovalıyorum. pump yiyecek hissediyorum, gerekirse 10 gün beklerim :). bu aralar 1100 satosilerde verge.

    bu arada daily trader misiniz yoksa al unut'cu mu; karar verdiniz mi? daily trader teknoloji uzun vade dinlemez hiçbir coinr bağlı kalmaz. btc baba hariç. o her zaman kenarda dursun. %30 btc her zaman kenarda.

    -konu dışı-
    dijital para cikali 8-9 sene oldu. son 2 senedir popüler -bence-. 2 senede kim nasıl yeni bir dünyanın uzmanı olabilir. akıl kârı mi? borsa geleneği belki yüzlerce yıllık gelenek. kimse borsada okuduğu grafikle coinleri okumaya çalışmasın. ha çalışsın ama %100 doğru sanmasın. yok boğa yok baş omuz fincan vs hepsi "hikaye". oldukça hikaye. olay tamamen psikolojik.
    bir de sikilatif. ıota anlaşma yapılacak dendi bir anda %10 arttı. grafik nerde? neye yarayacak?

    hiç birisi yatırım tavsiyesi değildir.
  • btc yine alt koyinleri tekme tokat dövüyor. bugün trx xlm güzel dopamin salgılatti ama o sarhoşlukla çıkmayı unuttuk. şimdi moraller bozuk. "vaktinde kalkmak" aşırı önemli :) yetmez ama evet demek lazım.

    geçen dayakta dipten topladik ama bu sefer açgözlülükten kenara btc ayirmadigim için yeniden toplama yapamıyorum. yukarda %30 btc kuralını kendim bozdum kendi kendimi kendim siktim :) sabah ola hayrola kardan zarar ettik bakalım yarın nasıl olacak. doyum noktasi tahmin etmek çok zor bir zanaat. ettiğim karın %30 u 1 saatte eridi. hodl'un sonu selamet mi?

    edit: yazdıktan tam tamına 20 dk sonra piyasa toparlandı. biz hamsiler altcoinlerde frink atıp kulağımıza kar suyu kaçırıp mutlu olup daha sonra uzaktan balina görünce sağa sola kaçışıyoruz galiba.
  • şimdi şöyle bir durum var; bu dönemlerde (belki de önceki dönemlerde -2013'te bırakmıştım kiripto kurrensi'i-) satoşi bazında 0.000000xx coinler çok tercih ediliyor. bence sebebi tamamen piyasaya yeni katılan heyecanlı kitlenin "bütücü ün yül üncü 0.0001 dülürmüş, 1000 tünü ülsük züngündük" diye ucuz miktardan bol miktarda alması. hamsiler alglere dalıyor gümbür gümbür, büyük bir popülerite (hype) oluyor ve sırasıyla istavrit karagöz alabalık yunus köpekbalığı balina mavi balina derken ortaya 1 haftada 10x, bir ayda 20x, bir yılda 1000x artıyor. misal ripple yanlış görmediysem 3000 kat artmış. 100 lira atsaydım şu an küba da mojito içip puro yakardım. galiba.

    teknoloji veya kullanılabilirliği gerçekten hikaye. kripto paraların "cebimize" girmesine daha 3 sene var. borsalar arası transferlerimi hala orta daşşak ltc ile yapıyorum. çünkü güvenli. 10 dk'de tamam.

    buna ek olarak bir coin'in yeni borsaya eklenmesi mevzusu var. onu da sonra yazarım.
hesabın var mı? giriş yap