• evet emlakçılardan açıklama gelmiş. biz söylerken utanıyoruz demişler. depremzedelerin göçleri ile göç ettikleri bölgede ev kiralarının artması olayı. dıj güj falan aramayın artık iç güjler bize yeterli arkadaşlar.
    ne zaman bu hale geldik inanılır gibi değil. noldu da böyle olduk inanın bulamıyorum. geçmişte mahallemizde durumu kötü biri olsa ailemiz komşular yemek yapar yollanırdı, şuan millet kelepir peşinde, düşmüşken iyice çiğneme peşinde.
    gerçekten yaşamak bazen çok zorlaşıyor dostlar çok. neyse umuyorum ki sizi de dörde katlarlar, katlarlarki halden anlayın
  • o kiralari artıran emlakcilar. yok bir de utaniyorlarmsi. 1lira fazla almak için yapmayacaklari şey yok. çoğu zaten ucuza kiraya veren ev sahibini arayıp 3 katına verelim diyor.
  • ahlaksizlik, açgözlülük, kibir öyle boyutlarda ki kutsal kitaplarda yeralan "azmış toplumlar" yanımızda masum kalacak neredeyse. o azmış toplumlar bir felaketle hemen kendine gelmiş. biz her felakette daha da azıyoruz.
    hz isa inse mübarek bile düzeltemez bu dünyayı.
    kopsun kıyamet.
  • buyurun;

    #148666390
  • eğer ki en temel haklardan biri olan ve yine en temel ihtiyaçlardan biri olan barınma hakkından başta depremzedeler olmak üzere yararlanamıyorsa orada artık özel mülkiyet ve serbest piyasa ekonomisi gibi argümanların kamu otoritesi tarafından düzenlenmesi elzem hale gelmiştir. başta kira artış oranının yüzde yirmibeş olarak uzunca bir süre daha devamı sağlanmalı bununla birlikte bölgesel olarak emsal değer belirlenmeli ve bu tutarın üzerinde kira fiyatı belirlemeye engel olunmalı, katı kurallar konulmalı ve uymayanlara ağır yaptırımlar getirilmeli, vatandaşın insafına bırakılmamalı bu konu. sonu olmayan kısır bir döngüye girdi bu konu, maaştan yüksek kira mı olur arkadaş o zaman neden çalışıyoruz? hem kiracı hem de kiracısı olan ev sahibiyim, ev sahibi olsan böyle düşünmezsin denme ihtimaline karşılık.
  • komunistler toplandı yine. yüksek talep = yüksek fiyat. sen git yüksek talebi oluştur sonra da yok devlet müdahale etsin. hayır devlet daha evleri denetleyemiyor bi depremde koca bir şehir yok oluyor. devlet önce o görevini yapsın. devlet önce adam akıllı çadır kent yapsın, prefabrik yapsın, adam akıllı konut projesi ile şehri yeniden inşaa etsin.

    ondan sonra konuşalım sistemi ok? sistemin daha başı kokuyor. gelip de yok devlet fiyatlara müdahele etsin olmaz. sen daha ülkenin vatandaşlığını parayla satarsan ve tüm ortadoğuya kapılarını açar talebi yükseltirsen e tabi fiyatlar da yükselir. devlet daha elzem şeyleri yapmıyor ki fiyatlara niye karışsın.

    ayrıca akıl var mantık var. devletin amacı zaten fiyatları uçurmaktı millete ev satmaktı. kendilerinin mütahitlerle çok yakından ilişkileri olduğu belli. devlet zaten fiyatları uçurmak istiyor şimdi seni dinleyip fiyatlara müdahele mi edicek?

    şu komunistlerin hayal dünyasını hiç bir zaman anlamadım. ne zaman şu dünyaya filtre ile bakmayı bırakıp da şu dünyanın gerçekleriyle karşılaşacaklar bilmiyorum. şu devlete bu kadar çok yetki vermesek asıl hayatımız daha da rahatlıyacak işte anlatamadık. insanoğlunun kötü ve bencil bir yaratık olduğunu elindeki gücü her zaman kötüye kullandığını anlatamadık.

    not : kirada evim yok.

    edit :her mesaja yetişemiyorum genelde hakaret dolu şeyler. o gofretler ve çorbaların 50 liralara çıkmasının sebebi devletin en temel şeyleri karşılamak için bile orda olmamasıydı ilk 2 gün. şuan kimse su veya yiyeceği satamıyor yüksek fiyata çünkü var. yasak olduğundan değil kimse alamayacağından.
  • ahlaksız bir milletiz. tek kelime ile ahlaksız.
  • deprem sonrası varsa oluşan artışa değinmeyeceğim. fikrim yok.
    enflasyon %100 iken %25 kuralı gelirse ve hepiniz oh iyi oldu derseniz ve onaylarsanız olacağı budur.

    ben madem ki enflasyon oranında arttıramıyorum, en başta yüksek fiyat çekerim savunması pek tabi gelmiş ve yansımıştır. bunu elli kere yazdım, kirada olanlar mutluydu karardan. 5. sene ve 10. sene sonunda bu gerçekle yüzleşeceklerdi kimse siklemedi.

    mutlu musunuz? %25 kuralının getirdiği doğal bir sonuçtu bu.
  • komünizmle uzaktan yakından alakasız bir eleştiriye sebep olan şerefsizlik.
    her fırsatta olduğu gibi vicdanların harekete geçmesi gereken bu olayda da günlerdir şöyle iyiyiz, böyle yardımseveriz, biz işte böyle necip bir milletiz pohpohlamasından içim dışıma çıktı.

    devlet zaten her konuda yokları oynuyorken biz buyuz işte arkadaş. ne komünizmi de ne kapitalizmi.. bizdeki olsa olsa şark kurnazlığı.
    edit: cümle düşüklüğü giderildi.
  • arzına da talebine de cima eylerim deyip ecnebi memleketlerine gidesim var...

    t: bazı aç gözlü mülk sahiplerinin deprem sonrası, depremzedelerin oluşturmuş olduğu kiralık emlak talebine göre yapmış olduğu fiyatlandırma politikasıdır.
hesabın var mı? giriş yap