• arz telep dengesi yüzündendir.

    az tüketen çok okuyan, cok çalışan kadınlar daha çok yıpranıyor ve kendilerine pek zaman ayırmadıkları için görsel olarak daha az ilgi çekici hale geliyorlar.

    bütün zamanını giyime makyaja ayıran kadın daha çok beğeniliyor, kendisini talep edenler arasından en iyisini seçip elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan kocişiyle mutlu mesut yaşıyor. bunu gören emekçi kültürlü hanımlarımız ne yapıyor? bir kısmı sikerim eğitimini kendini geliştirmesini diyip talep edilen gruba yönelirken bir kısmı da ömürleri boyunca çalışıp didinmeye bir şeyler başarmaya çalışıyor ancak bu ikinci kısımdakilerin çok zeki veya sansli bir kaçı hariç diğerleri zeki, kültürlü ve okumuş kadının hiçbir şekilde sevilmediği canım ülkemde telef oluyor.

    üzgünüm ama true story. :(
  • kahvede top konuşuyorlar kadınlar hep diyerek katıldığım önerme.
  • uyduruyorsunuz. hatta daha da ileri giderek eksi sozluk'te kadin ve erkeklere iliskin tespit iceren cogu basligin uydurma oldugunu soyleyecegim. var olan durumu tespit etmiyorsunuz; varsayimlariniza baslik aciyorsunuz ve hepsi de uydurma. eksi sozluk yazarlarinin yas ortalamasinin 22-23 civari oldugunu dusunuyorum. daha bile dusuk olabilir. bu tur basliklari acanlarin buyuk bir bolumunun ergenler ve ergenlikten cikamamis yazarlar olduguna kalibimi basarim.

    kadinlar soyledir, kadinlar boyledir diye zibilyon tane baslik aciliyor. sonra delinin biri bir kuyuya tas atmis da kirk akilli cikaramamis durumuna donusuyor. soz gelimi, bu basligi ele alalim. soyle bir habere rastladim:

    "lys istatistikleri açıklandı | lys 2017 başarı oranları

    lys'de bu puan türlerine bakıldığında geçen yıllarda olduğu gibi kız adaylar daha başarılı oldu.

    ........................

    sınava, 512 bin 975 erkek, 559 bin 423 kız aday girdi. puan türlerine bakıldığında geçen yıllarda olduğu gibi kız adaylar daha başarılı oldu.

    mf puan türünde sınava giren 228 bin 933 erkek adayın ortalama puanı 233 bin 760 olurken, aynı puan türünde 216 bin 496 kız adayın ortalama puanı 237 bin 408 olarak belirlendi.
    tm puan türünde sınava giren 355 bin 20 erkek adayın ortalama puanı 209 bin 160; 433 bin 168 kız adayın ortalama puanı 215,624; ts puan türünde ise 365 bin 794 erkek adayın ortalama puanı 213 bin 248; 440 bin 425 kız adayın ortalama puanı 220 bin 216 olarak tespit edildi."

    "kizlarin lys'de daha basarili olmalari ve universitede yerlestirme oranlarinin daha yuksek olmasi sonrasinda devam ettikleri anlamina gelmez ama." diyenler icin su calisma geliyor simdi de:

    "türkiye’de yükseköğretimde nicel cinsiyet açığındaki değişimin olası nedenleri ve etkileri

    bu çalışmada 1995-1996 ve 2012-2013 öğretim yılları arasındaki öğrencilerin lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde yükseköğretime katılım ve terk oranları cinsiyet faktörü üzerinden incelenmiştir. çalışmanın sonucunda, lisans düzeyinde katılımda nicel cinsiyet açığının incelenen seneler içinde kapandığı gözlemlenmiştir. lisansüstü eğitimde ise cinsiyet açığının daralmasına rağmen halen varlığını sürdürdüğü gözlenmiştir. ayrıca yükseköğretimin her aşamasında kadın öğrencilerin erkek öğrencilere göre terk oranlarının daha düşük olduğu ortaya konmuş ve bu durumun türkiye geneli işgücüne katılımın cinsiyet ve eğitim durumuna göre bir karşılaştırması yapılmıştır. türkiye geneli verilerde yükseköğretime katılımın erkek ve kadın öğrenciler için getirdiği istatistiksel farklılıklara vurgu yapılarak terk düzeylerindeki orantısızlığın olası nedenleri tartışılmıştır. son olarak ise türkiye sınırları içerisinde lisansüstü eğitimdeki cinsiyet açığı, lisans ve lisansüstü eğitim veren birimler ve araştırma merkezlerindeki kadrolu öğretim elemanlarındaki cinsiyet oranları üzerinden tartışılmıştır.

    yuksekogretime kayitli ogrencilerde kadin oranlari (%)
    yeni kayitlarda kadin ogrenci oranlari (%)
    turkiye geneli ogrenci sayilarinda egitimi terk oranlari (%)

    ...............

    çalışmanın sonraki safhasında yine ösym’nin 1995-2012 yılları arasındaki ‘lisans eğitimi veren yükseköğretim programları’ ile ‘enstitü ve araştırma merkezleri’ şeklinde gruplaştırılmış iki veri seti kullanılarak kadınların akademik kadrolardaki oranları incelenmiştir. buradaysa karşımıza kadınların lisansüstü programlarda yaklaşık %42’lik varlıklarına kıyasla araştırma görevliliği pozisyonlarının %50’sinde yer aldıkları bulunmuştur. buna ek olarak söz konusu seneler içerisinde matematik ve fen bilimleri, sosyal bilimler ve tüm programlardaki kadrolu kadın oranlarının sürekli bir artış içinde olduğu görülmüştür."

    benim yazmak istediklerim dogrudan bu baslikla ilgili degil. bu baslik yalnizca tek bir ornek. hatunlarin efendi adam yerine pic tercihi, prensesler gibiydim ben baba evinde diyen kadin ya da ya anneni sileceksin ya beni diye diyen kadin gibi sacma sapan basliklari zeka yoksunu turk dizilerini ve sacma sapan hollywood filmlerini izleyip sosyal medyada ne kadar issiz gucsuz insan varsa takip edip ufacik bir orneklemden koskocaman genellemelere gidip buraya kosup aciyor ve guya tespit yapiyorsunuz. vardir, eminim bu dediklerinizi yapan insanlar vardir da, demek ki siz bunlari yapan insanlarla birliktesiniz ki gelip onlara baslik aciyorsunuz ya da medyada gordugunuz her seyi gercek saniyorsunuz ve tum insanlara kuskuyla yaklasip her hareketi kotuye yoruyor ya da olmayan anlamlar cikariyorsunuz.

    eksi sozluk'teki kadin erkek basliklarina iliskin soyleyebilecegim asil sey, cogunun uydurma oldugudur. ergenler sizi.
  • yanlış yerde kadın arayan yazarın hezeyanı.
  • bunu diyen erkekler beyniyle mi sevişeceğim diyerek instagram'da bin küsur takipçili, bol photoshop ve filtreli kezbanlara para yedirmeyi seçtiler. evet, bir çok kadın bu tanıma uyuyor olabilir. ancak alışverişi sevmeyen, sanat, bilim ya da edebiyatın bir alanına ilgi duyan, kendini geliştirmiş kadınlar da var. sadece siz kendini göstermeyi seven, kafasının içi boş kadınları seçiyorsunuz.

    hayır, çirkin değilim. kenara para koyabilecek kadar maaş alıyorum ve alışveriş yapmayı sevmiyorum.
  • erkeklerin bilime ilgi duyan kadınlara ilgi duymaması diye düzeltelim öncelikle. sonra gerisi gelir.
    edit: yaptık bir şeyler.
  • bilime ilgi duyan bir erkek buraya gelip "kızlar bilime ilgi duymuyo yea" diye ağlamaz kendi gibi kızları bulmayı başarır tabi konuşmak istediği şey sadece bilimse! bilimle ilgilenen kız salak değildir gençler sizin gerçek niyetinizi çözmüş olup sizden uzaklaşmıştır.
  • sanırım erkeklerin kadınlardan sadece güzellik beklentisi içine girmesiyle doğru orantılı artıyor bu kitle de. saygıdeğer beyefendiler, siz değil misiniz kadın dediğin bakımlı olacak, güzel olacak yok giyimi böyleyken oturması şöyle olacak.. sanırım ortalama bir kadının sizin bu istediğiniz standartlara ulaşması için sadece makyaj ürünlerine asgari ücretin yarısı kadar para harcadığını bilmiyorsunuz.
    eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yaratıyorsunuz, hiçbirinizin bir kadın hakkında konuşurken ne kadar kültürlü, iyi yürekli bir kız dediği duyulmuyor sonra da gelip buraya
    kizlirin bilimi diğil tikitimi piriyi ilgi diymisi yazabiliyorsunuz
    değişik kafalar.
  • sırf götü-memesi güzel diye, sırf kolay tavlanır hızla yatağa atılır diye, lafınızı sözünüzü dinler istediğiniz gibi parmağınızda oynatabilirsiniz diye, evlenince “evinin kadını, çocuklarınızın anası” olur diye, sırf kolaylıkla yönetebilirsiniz, aşağılayabilirsiniz diye, cahil, eğitimsiz, televizyon ve sosyal medya bağımlısı, tüketim kültürünün sıçmığı kızları etrafınızda tuttuğunuz için bilime ilgi duyan kadınların ilgi alanına girmiyorsunuz arkadaşlar.

    etrafınızdaki kızlar sizin seçtikleriniz, sizin tercihleriniz. tercihleriniz bu kadar düşük seviyede diye gelip buraya ağlamayın rica ediyorum. zeka seviyesi ortalamanın altındaki kızları götlerinin güzelliği nedeniyle tercih edip sonra “ama bilim ama teknoloji” diye bık bık ötmenin bir anlamı yok.

    neden benim etrafımda yok böyle mallar? neden benim çevremdeki kadınlar tüketim odaklı yaşamak yerine evinde üretiyor, çöplerini cinslerine göre ayırıp üşenmeyip geri dönüşüme götürüyor, neden ikinci el giyiniyor? benim uzak çevremde de var bershka mango kızları ama o kızlar neden yakın çevreme giremiyor? çünkü tercih etmiyorum.

    kaldı ki tek sosyal aktivitesi nargilecide lig tv izlemek olan, snapte hikayelerine kim bakmış, insta’dan kime yürürüm diye ortalıkta gezinen beyfendiler bu konuda yorum yapmasınlar bir zahmet. o beylere mango hanımları müstahak çünkü.

    çevrenizi kendiniz yaratırsınız. siz neyseniz çevrenizde sizin benzerlerinizi görmekten daha doğalı yok. ağlamayınız. önce kendinizi geliştiriniz.
hesabın var mı? giriş yap