• bir muzik tarzi, genelde yaslilarca sevilen.
  • tsm korosu, trt gibi cagrisimlar yapan bir obek.
    divan edebiyatini da cagristirir, benzer kaliplar (makamlar) ile uzuuuuuuun heeeeeceeeeeellllleeeerden oluşan şarkılar yazılmıştır. dinlerken altta altyazı gerektirir. trt de altyazılı yayınlar.
    fisek.com.tr 'de bir tsm sayfasi mevcuttur, sarki sozleri vs vardir.
  • safiye ayla ve zeki muren, bu turun en muhte$em yorumcularindandir. en super besteciler arasinda ise az once sozu gecen zeki muren di$inda selahattin pinar, avni anil ve munir nurettin selcuk gibi sanatcilar sayilabilir.
  • normalde dinledigim muzik turlerinden tamamen alakasiz ama gittikce daha cok sevmeye basladigim muzik turu. raki icmeyi belki de sadece tribal olarak ama kesinlikle reel olarak zevk haline getiren muzik olayi. yaslaniyorum galiba.
  • bir dernek veya toplulukla beraber insanların kafasını rahatlatabilecek; ruhunu huzurla doldurabilecek gerçek müzik...
    bir de bu müzik türünün icra edildiği bir dernek örneği verir isek; (bkz: beyoğlu klasik türk musikisi derneği)
  • turk sanat muzigi ismi hep elestirilmistir ancak bu ismin kaynagi cok kisi tarafindan irdelenmemistir. bilindigi uzere bugun turk sanat muzigi denen muzik turu kaynagini klasik turk muziginden alir. daha cok sarayda icra olunan bu muzik ise ayni divan edebiyati gibi_ki bu muzigin guftesini divan edebiyati saglar_ "sanat sanat icindir" ilkesini tatbik eder. bu nedenle bu gelenegin devami olan muzige de "turk sanat muzigi' denmektedir. ancak bu nokta cogu kisi tarafindan goz ardi edilmis ve klise sozlere sebep olmustur.
  • saray musikisi. doğduğu yıllarda saraya yakın elit bir çevreye hitab ettiğinden sıradan anadolu insanı tarafından pek bilinmez (bkz: türk halk müziği) (bkz: bağlama) (bkz: aşık). sonradan meyhane müziği örnekleri de çıkmıştır içinden. ya da meyhaneye yakıştırılmıştır bazı örnekleri.
  • sözlerinin derin anlamlar ve incelikler tasidigini düsündügüm ama trt disindaki kanallarda yer bulamamasi,belli bir yas grubuyla özdeslestirilmesi gibi etkenler nedeniyle degeri yeteri kadar bilinmeyen müzik türü.
hesabın var mı? giriş yap