• son zamanlarda artan ve sıklıkla duyduğum bir yeni dolandırıcılık yöntemidir. maça gitmek istiyorsunuz,biletler açıklanmıyor. passolig kalpazanlığıyla uğraşırken, eşe dosta sponsorlara dağıtıldıktan sonra elde kalanlar satışa çıkartılır. bu sefer öncelik mobile ve bonus kart sahiplerinde olur,onlar aldıktan sonra eğer kalırsa maç bileti bulursun. kalmazsa sıkıntı başlıyor.
    maça gitmeyecek kombine sahipleri biletlerini ücretsiz ya da ücret karşılığında gitmek isteyene devreder. devir işlemi yüz yüze ya da karşılıklı güven yoluyla gerçekleşir.
    bilet sahibi önce ücret ister sonra bileti devreder.
    bu kişileri sosyal medyada bulursunuz.
    dolandırıcılık kısmı bu şekilde başlar. sahte hesaplarla sosyal medyada kombine devreden çakalı siz bulursunuz. bileti devretmek isteyen çakal önce parayı ister. siz parayı gönderirsiniz ama bilet gelmez. çakalı tanımadığınız için paranızı nasıl geri alacağınızı bilemezseniz. mebla küçükse basarsınız küfürü, ama 2-3 bilet alacaksanız ve çakal da ben ayarlarım gibi yol yapıcı ifadelerle sizi ikna ettiyse, kaybınız bin lira seviyelerine çıkabilir.
    yüz yüze olmayan işlemleri yapmamanız da büyük fayda var.
  • bu dolandırıcılık listesine maalesef ben de dahil oldum.

    bugün oynanacak fenerbahçe konya maçına götürmek için oğluma söz vermiştim ama bilet bulamadım. internette gişe fiyatına kombine devir için twitter da biriyle anlaştım bana tc numarasını ve telefon numarasını verince güvenip cep banktan parayı gönderdim hatta whatsapp üzerinden de konuştuk. ben parayı gönderince engelledi. tek maaşla ay sonunu zaten zor getiriyorum ama şuan giden parada da değilim oğluma çok mahcup durumdayım maalesef söz verdiğim halde götüremedim.

    bana internetten tanımadan aldıysan hakkettin diyeceklere rağmen aynı duruma düşen olmasın diye burda paylaşmak istedim.

    edit dolandırıcı

    bu arada bu dolandırıcıyı bulmak için ne yapmalı önerisi veya yardımı olacak var mıdır?
  • geçmiş olsun. dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi olun. umarım sonuç alırsınız.

    kendimce bir uyarıda bulunayım. siz siz olun internet üzerinden yapılan alışverişlerde biri sizden parayı cepbank üzerinden yollamanızı istiyorsa %90 dolandırıcıdır o kişi. dikkatli olun. mümkünse yüzyüze görüşün en kötü gerçek bir banka hesabına açıklama kısmına parayı ne için yolladığınızı yazarak yollayın.
  • eğer peşini bırakmazsanız bu mesajlar delil niyetine geçiyor diye biliyorum. o yüzden o kişinin baya başını ağrıtabilirsin. dolandırdığı paranın keyfini çok süremez bence
  • 6222 md 15, uygulanır umarım hakettiği cezayı alır
    (6) (ek:4/7/2019-7182/9 md.) spor müsabakaları için; ilgili federasyon, spor kulüpleri ve yetkili
    diğer kişiler tarafından uygun görülen yerler ve görevliler dışında bilet satışı yapanlar altı aydan bir yıla kadar
    hapis ve yüz günden iki bin güne kadar adli para cezası, değerinin üstünde bilet satışı yapanlar ise bir yıldan
    üç yıla kadar hapis ve iki yüz elli günden beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır
  • geçen hafta benim de başıma geldi, benim için özel bir günde kız arkadaşımla beraber maça gidecektik. maça bilet bulamadığım için bilet transferi ile gitmek zorunda kaldım. biraz piyasanın altında bulunca bir anda sorgusuz sualsiz parayı gönderdim. ayrıca 2. bileti de al sabaha kalmaz diyip onu da alalecele istedi. 2. bileti de alacaktım ki ibana parayı yollarken dekontta yanlışlıkla 1 harf hatalı şekilde girdiğimi söyledi. daha sonra dolandırıcı şahıs birazdan paran geri iade olacak diyip beklememi söyledi. ben tabi o esnada tokatçı olduğunu anladım. yine de para iadesi olmasını bekledim, olmayınca arayıp konuştum. gevşek gevşek ve gülerek konuşmaya başladı, tartışma biraz hararetlenince küfür edip kapattı, whatsapp üzerinden de ayrıca küfür etti, paran iade olunca özür dileyeceksin dedi ve engelledi. sonraki gün başka bir telefondan arayıp konuştum ve ses kaydına alarak ettiği küfürleri kayıt altına aldım. bu işin peşine düşmek istiyorum ancak bilet transferi gayriresmi bir iş olduğu için yargı önünde ceza alacaklarını zannetmiyorum. ancak hakaret, tehdit suçlarından ceza yiyebilirler, inşallah da yerler. size göre nasıl bir yol izlemem lazım, takipsizlik mi çıkar yoksa bu şerefsizlerin başkalarının hakkına girerek para kazanmalarının önüne geçebilir miyim lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
  • malesef takipsizlik çıkıyor, sonuna kadar gitmişliğm var.
  • ultraslanhagi isimli caylak tarafindan basima geldi.

    bilet ucretini yatirdim (1500 tl), transfer ediyorum biletini kral filan yazdi ve bileti gondermedi. whatsapp'tan engellememesi ilginc oldu.

    ben bu isin pesini birakmam. hadi bakalim.
  • az önce çok güzel dolandırıldım

    0507 624 4231 nolu telefon ve ayaz güden isimli şahıslar tarafından
hesabın var mı? giriş yap