• malın kesin satışının yapılmadan
    ithalatçı tarafa, komisyoncuya v.s. emaneten gönderilmesi olayı ...
    konsinye giden malların engeç bi yıl içinde satılması ve bedelinin yurda getirilmesi gerekir .
    (bkz: konsinye)
  • yurt dısına gonderilecek bir malın baska firmaların malları ile birlikte tek bir kontenyer e yuklenerek tek bir ana konsimento altinda yuklenerek her malin alicisi icin ayri ayri ara konsimento kesilmesinden sonra malin yuklenmesi durumu, mal karsi tarafa ulastiginda yukleyicinin anlasmali oldugu acenta bu mali ceker ve boler, her musteri icin ayri ayri ordino keser.
  • eğer yurtdışı edilen mallar 1 sene içinde satılamazsa o zaman malların geri getirilmesi esastır.
  • gerçekleştirilmesinden önce ülke politikası açısından dış ticaret müsteşarlığının görüşünün alınması gereken hede.
  • 04/09/2018 tarihli 30525 sayılı resmi gazete’de yayımlanan, hazine ve maliye bakanlığı’nca hazırlanan 2018-32/48 sayılı tebliğ uyarınca bedelinin kesin satışı müteakip 180 gün içinde yurda getirilerek bir bankaya satılması zorunlu olan ihracat türüdür.

    ayrıca (bkz: 32 sayılı karar).
  • ürünlerin 1 yıl içinde satışının yapılması esas olan ihracat çeşididir. ancak az bilinen ve ihracatçıyı rahatlatan bir opsiyon daha vardır.

    konsinye olarak ürün gönderildi. üzerinden 1 sene geçti.ihracatçı kendisine tanınan bu süre zarfında satışı tamamlayamadı. o zaman yapması gereken satışı neden tamamlayamadığına dair haklı sebeblerini ifade ettiği bir dilekçe hazırlamak ve 30 gün içinde beyannamenin onay aldığı ilgili ibgs’ne başvuruda bulunmak.

    ihracatçı o başvuru sonucunda iki yıl daha süre uzatımı kazanabilmekte, ihracatını tamamlayabilmektedir.
hesabın var mı? giriş yap