• denemek istediğim ama cesaret edemediğim genius fikir.

    biri benim yerime deneyip sonuçlarını yazarsa sevinirim. köpekten kurtulmanızda işe yarayacağına teorik olarak inanmaktayım. köpek tüm özgüveniyle sizi kovalarken aniden dönüp onu doğru koşacaksınız. beklemediği bu olay karşısında şaşırıp kalan köpek kaçmaya başlayacak.
  • 1 yaşındaki kanişe yaparak denediğim ve üstüme gelmeyi bırakmaması üzerine gelişine tekme çakarak kurtulduğum durum. önermem, hayvan severler her yerde pusuda. ağzıma sıçtılar. neymiş çöp kutusun çarpmışmış, ne olacak allasen.
  • (bkz: turan taktiği)

    .
  • nolan'ın filminde benzerinin yapıldığı olay.

    (bkz: memento)
  • oyunun ilk seviyesi: sosyetenin çantasında taşıyabileceği ufak köpekler.

    1. ve 2.bölümü bitirdim. 3.bölümde melez köpekler var.
  • hemen hemen yaptım diyebilirim.
    gece 3'te sokakta yürürken yalnız ve sarhoş olmak önkoşuldur.
    sayısını tam hatırlayamadığım (7 - 10?) köpek sürüsü sokağın karşı tarafından karşı istikamette yol alırken çaprazdan yüzleştik. birkaç saniye birbirimizi tarttıktan sonra lider köpek bana doğru havlayarak seyirtti.

    durumdan vazife çıkaran diğerleri de ardından. ben elimde -sanırım- sırt çantam olduğu halde onlara karşı yarım daire çizecek şekilde çantayı savurdum ve birkaç metre de ben ilerleyip mevzi kazandım.

    onların sonraki hamlesine dair bir fikrim olmamasına rağmen bu hareketi yaptım istemsizce. elbette söylememe gerek yok, ağzımdan galiz küfürler ve sloganlar çıktı.

    bu esnada köpekler bana doğru direk gelirken ayakları diğer yöne gitmeye başladı ve bir yarım elipsi tamamlayıp, orjinal istikametleri olan sokağın karşı tarafına geçtiler. koşuyorlardı sanırım artık.

    artık diyorum çünkü ardıma bakmadan kararlı adımlarla yürümeye devam ettim. içten içe o cephe savaşını sürdürmekti bu ardına bakmama hareketi.
  • tarafımca yapılmış ve olumlu sonuç alınmış eylemdir.

    pezevengin pati seslerinden birkaç metre arkamda olduğunu belliydi. zaten 20 metredir peşimde; bir yandan havlıyor, bir yandan dört nala (!) koşuyor. benim de topuklar götüme vuruyor. eve daha 30-40 metre var, aradaki mesafe kısalınca anladım ki yakalayacak. zaten nefesim 20 metkelik depardan fazlasını kaldırmıyor...

    baktım olmayacak aniden durup geriye dönerek "nooluyo laaaan!!" diye avazım çıktığı kadar bağırınca hayvan neye uğradığını şaşırıp bu sefer o kaçmaya başlıyor. ben de muzaffer bir edayla peşinden birkaç adım kovalıyorum... "bi daha görmiycem lan seni buralarda" diye parmağımı sallıyorum arkasından...

    ..........

    geçenlerde de yine bir tane sokak köpeği musallat oldu;

    bar programından çıkmışım, gecenin bir yarısı sırtımda gitar, terliyim, yorgunum, sarhoşum... oyun istiyor hayvancık ama benim hiç halim yok. etrafımda hoplayıp zıplıyor, yav he he deyip savuşturmaya çalıştığım salvolarını artırarak üzerime patilerini koyarak yolumu kesiyor.

    mecburen duruyorum. "dur kızım, dur evladım" desem de nafile. beklediği ilgiyi göremeyen hayvan da etrafımda hoplayıp zıplıyor, yine üzerime patilerini koyup hırlıyor falan... birkaç adım daha attıktan sonra, köpek şakayla karışık neticeme ufacık da olsa dişlerini geçiriyor. canım pek yanmasa da tepemin atması sonucu yine gırtlağımı yırtarak "sen kimi ısırıyosun laaaan!!" diye bağırıyorum (ben kim olduğumu kendim bile bilmiyorum o ara sinirden). viyaklayarak kaçıyor hayvan.

    böyle işte, bizim buranın köpekleri biraz yılışık...
  • amcamın benzeri bir karşı atağı yapmış olduğu harekettir. arabayla bozuk yolda ve düşük hızla ilerlerken irice bir köpeğin havlamalar eşliğinde sürdürdüğü paralel bir takibe girmiştik. bir süre süren takip ardından amcam el firenini çekip kapıyı açarak "gel ulan içeri" demesi üzerine köpek canlısı şok olmuş, hayattaki rolünü sorgulamıştı.velhasıl yerine ve zamanına göre işe yarama ihtimali oldukça yüksek bir hareket.
  • (bkz: wildcard)
hesabın var mı? giriş yap