• finlandiya'nın doğusunda, göller yöresinin kuzeyinde bulunan bir şehir. etrafı göllerle ve ormanlarla çevrilidir. nüfusu 90.000 kadardır. bir kayak mekanı olan puijo tepesi'ne ve dünyanın en büyük buhar saunasına ev sahipliği yapıyor olduğu ve çevresinin en hareketli şehri olduğu için turistik önem taşır. ayrıca kuopio universitesi gibi ülkenin nitelikli üniversitelerinden biri burada bulunur.

    bilgi için http://www.kuopio.fi/ ve http://www.kuopioinfo.fi/
  • buraya gidilirse kalakukko yenir.
  • puijo kulesi mutlaka görülmesi gereken, en güzel kalakukkonun şehir merkezindeki pazardan alınabileceği, university of eastern finland'ın bazı fakültelerine ev sahipliği yapan küçük ve güzel finlandiya şehri.
  • vladislav delay'in 2012 çıkışlı "mekanik ambient" diyebileceğim elektronik albümü.
    vladislav'ın yarattığı organiklik derecesindeki synth lineların tekrarı ve aritmik beatleri ile dinleyicisine hem işitsel bir mücadele hem de şölen yaşattığı albümüdür aynı zamanda.
    arada sakinliğe davet eden, es verdirten kısım ise parçanın (şu an için) benim için lokomotifi sayılabilecek olan avanne'dir. peşinden ise kellutenin ardından tansiyon yeniden yükselmekte ve dingin bir son ile kapanışı yapmaktadır.

    enfes olduğu kadar, dinlerken analitik çözümlemeye iten ritm ve sound mimarisi tüm odağı parçaların kendisine çekmekte. bi ders çalışmalık değil denilebilir bu yüzden.
  • bugün finlandiya saatiyle 13.10’da sokaklarında finlandiya’nın 100. yaşına özel 1200 insan ve 50 askeri aracın gezeceği şehirdir. gelen jetler cidden çok güzel, görmek lazım.
  • finlandiya'nın doğusundaki büyük illerden biridir. sehrin içinde puijo adında bir kule var. belli bir ücret ödeyerek kuleye çıkabilir ve manzarayı izleyebilirsiniz. fakat gel gör ki dün bir ayı golden yuzerek o bölgeye gelmis. kulenin olduğu yer aynı zamanda bir yerlesim yeri. polisler dünden beri arıyor fakat bulamadılar hala. boyleyece kuleye ziyaret fikri ortadan kalktı. zira ayının nereden çıkacağı belli olmaz.
  • finlandiya nin dogusunda yer alan bir sehir.kuzeyinde (bkz: siilinjärvi) bulunur
hesabın var mı? giriş yap