• ümit yaşar oğuzcan'in bir şiiri...

    istedign zaman, rasladigin yerde
    kiyasiya olmali beni vurusun
    kanim günlerce akmali caddelerde
    tam kalbimde degmeli attigin kursun

    ya kalbime, ya alnimin ortasina
    en can alacak yerime nisan al
    çare bulunmaz her kursun yarasina
    beni öldür ve açik gözlerime dal

    bir eser olmasini içinde korkudan
    tetigi kininle, garezinle çek
    kursun degil ölüm çikmali namludan

    birak benim kanim olsun dökülecek
    en son kursunun da olsa namluya sür
    nasil olsa ölüm var, bari sen öldür.
  • yol açtığı komplikasyonlar açısından en tehlikeli yara türlerinden biri. kurşun girdiği doku ve çevresinde hem penetran travma, hem künt travma hem de yanığa yol açar. acısı feciden de öte fecidir ve ivedi cerrahi müdahale gerektirir. öte yandan hassas dokular ve kemiklere saplanmış kurşunlar bazı durumlarda çıkarılmaz; vücut belirli bir süre içerisinde kurşunun etrafında kireçlenmiş bir kapsül oluşturur ve dokularla irtibatı keser.
  • amerikan filmlerinde insanların genelde vietnamdan kalma olanları birbirine gösterdikleri izlerin nedeni olan yaradır.herkes birbiriyle yarışır yok benim yanımda havan topu patladı,o aslında anüsüm değil g3 mermisi yarası,kıçıma hindenburg zeplini girmişti vs..
  • ağa dizilerinden bıktık biraz da efe dizisi seyredelim dedirten ilk bölümü itibariyle pek de fena olmayan,başrolde berdan mardininin oynadığı dizi
  • (bkz: #3033325)
  • efe rolüne doğulu bir vatandaşı çıkarmış, açık alınla çıkıp tüm pislikleri denize dökme sevdalısı idealist kaymakamıyla da beni pek güldürmüş dizi.
  • kaymakam beyin masasında birtakım kitaplar vardır, ama ne acayiptir ki kitaplar 100 senelik muhtemelen de osmanlıca kitaplardır. osmanlıca olması kontekse uymuş tabi de o kitaplar neden 100 seneliktir, zaten olaylar 100 sene önce de geçmiyor mu? işte tarihi dizi cevircez diye her aksesuarı eski püskü seçerseniz ebelerler sizi.
  • alın açıklığı ile söylüyorum: ilk bölümlerini berdan mardini'nin oynadığını bilmeden izlediğim, bazen gerçektende çok kötü olabilen, efsanevi "çökertme" türküsünün hikayesini anlattığı iddiası ile yola çıkan (halil, çakır gözlü gülsüm, çerkez kaymakam) ancak muğla yöresi türküsü ile ilgili filmi ayvalık'ta çekilmesi saçmalığı olan, tüm bu kızgınlıklarıma rağmen ege havası soluduğu için izlemeye devam ettiğim dizi...
hesabın var mı? giriş yap