• üst edit : başlık başa kalmış, açan ben değilim...

    adama insanlığını sorgulatacak bir ikilem..
    1- kuryenin işi bu, şahısa teslim etmek.. aşağı çağırıp teslim etmiş ama yukarı da çıkmak zorunda mıydı ? bence zorunda
    2- kurye dediğinde asgari ücretli bir çalışan.. çoğu iş bulamadığından çalışıyor bu işte... henüz içeride çalışmıyorsa ya da şöför değilse meslek edinenini görmedim. günde 100 kargo teslim etse, hepsi ağır olsa, hepsini de 4. kata çıkarsa ebesinin damını tersten görür..

    sonuç olarak ben düşüncemde kararsız kaldım, ya da fazla humanistim bilemem

    ya şunu da ekleyeyim.. bilindik kargo firmaları tek parça yük limiti olarak 100 kg belirtmiştir. (yurtiçi, aras, mng vs).. yani 100 kg üründen fazlasını taşımamaktadırlar ki zaten forklift, transpalet gibi kaldırma araçları kullanma zorunlulukları da yoktur..

    genelde 100 kg tek parça ürün tabi ki şirketlere giden ürünlerdir ama eminim ki evden 2 adet 50 kg'lik fıçı doldurtup kargoyla 5. kata isteyen tinyozlar da vardır..
  • benzer bir durum benim de basima gelmisti. kargo sirketini arayip durumu kendilerine ilettim.

    konusma esnasinda benden yukun agirligini soylememi istediler ben de bu bilgiyi tahmini verebilecegimi soyledim. ardindan kargo takip numaramdan yuk bilgilerine ulasabileceklerini belirttim ve biraz bekletildikten sonra cevap geldi. bunu neden anlattim cunku cogu musteri hizmetleri personeli bunlari dusunemiyor, sinirlerinizi ziplatabiliyor ancak unutmayiniz ki sorunu yasamaniza sebep kendileri degil. onlars iyi davranin.

    gelen cevap ise: “x kg, y desi (kargonun tipine gore desi ya da kg’ye gore kiyaslaniyormus) ust limitini asan gonderiler bina kapisina teslim edilir. sizin kargonuz da ust limiti astigi icin dairenize kadar gonderim gerceklestirilememistir.”

    neticede rica ettim yardimci oldu sagolsun kargo personeli ancak sayelerinde bir aydinlanma yasadim ve gereksiz polemige girmeyecegimi anlamis oldum.

    kargo ucreti desi veya kg ile artiyorken hizmetin sekli neden sabit kalmiyor bu da ayri bir sorun.

    edit: pinkvelvet uyardi polemik kelimesi yanlis yazilmis. typo icin affoluna.
  • kuryenin günde 100 tane ağır paket taşıması zor tabi ama çocuğa da ağır paket verip taşıtmak etik değil.
  • belli bir desi değeri üzerindeki kargolar bina kapısına teslim edildiği için çıkartmak zorunda değildir. çıkartmak zorunda değil, çıkartırsa da kendi insiyatifi.
  • kapinin onune kadar getirsinler biz ona da raziyiz.
  • madem öyle o zaman sevgili kargo şirketleri de desiye göre ücretlendirme yapmayacaklar. hem kargom ağır olduğu için benden ekstra hemde fahiş fiyat alacak, hemde kapıya kadar getirmeyecek oldu paşam.

    tamam kargo görevlisini ben de hepiniz kadar düşünüyorum burada suç onda değil zaten. suç çok sevgili rezil kargo firmalarında. kapıma kadar getirmiyorsan o zaman standart desi ücreti al benden? ama yook demi?
  • 20kgye kadar taşımak zorunda diye biliyorum. 20kg üstündeki bi kargomu abi 20nin üzerinde aşağıdan alman gerekli demişti zamanında bi tanesi. ne kadar doğrudur bilmiyorum.
  • eğer kargonun ağırlığına göre kargo ücreti değişiyorsa taşımak zorunda olmalı.
    kargocular tek başına ağır paketi sırtlanıp kapıma getirdiğinde ben mahçup oluyorum fakat bunun sorumluluğunu o şirketi yönetenler üstlenmelidir. bu tarz ağır paketleri taşıma işi için kargocunun yanına bir yardımcı verilebilir.
  • yurtiçi kargo ile benzer bir konuda sorun yaşamıştım. şikayet oluşturdum ve 30 desiye kadar daireye teslim zorunluluğu oldugunu 30dan sonra bina kapısına getirmesi gerektigini belirtti. eğer 30dan az ise sikayet kaydı oluşturun zira bazı gorevliler tembellikten bu tarz hareketler yapabiliyor.
  • değildir, dolayısıyla sorunsal filan yoktur.
    kargo şirketleri ile sözleşmeli çalışan bütün müşterilere bu sözlü olarak beyan edilir ve anlaşma metninde yazar.
hesabın var mı? giriş yap