• cristina comencini'nin bu yıl gösterime giren filmi. başrollerinde giovanna mezzogiorno (sabina), luigi lo cascio (daniele), stefania rocca (emilia), alessio boni (franco) ve angela finocchiaro (maria) oynuyorlar. giovanna mezzogiorno, filmdeki rolüyle bu yılki venedik film festivali'nde en iyi kadın öyüncü ödülüne layık görülmüş.
  • italya'nın 2006'da yabancı dilde en iyi film dalında oscar adayı ilan edilen filmdir. venedik film festivali'nde toplam beş ödül kazanmış olan filmin başrol oyuncusu giovanna mezzogiorno aynı zamanda ferzan özpetek'in filmi "karşı pencere*"nin giovanna'sı..
    25. uluslararası istanbul film festivali bünyesinde, "yüreğimdeki canavar" adıyla gösterime girecektir.
  • evdeki dağılmış dvdlerin arasında gözüme çarpan, ama eve tamamen kazara girmiş olan, bakalım neymiş diye izleyip, gecemi allak bullak eden film...
    yer yer dağınık kareler olsa da, taciz kavramını değişik anlatmış bu film.
    bütün hafta gender* makaleleri okuyup derledikten hemen sonra bu filmin evimize bir şekilde girmiş olduğunu farketmek de ayrı bir olay tabi..
  • sonunda

    --- spoiler ---

    insan kendine yeni bir hayat kurabilir. çocukluk hatıralarını silmesi gerekse bile.

    --- spoiler ---

    diyen film. hissedilmiş, yazılmış, çekilmiş film. emeğe saygılar ve sevgiler diyesim geldi. tabii ki dedim.
  • sabina'nın yengesinin amerikan aksanlı italyancasıyla çok eğlendiğim, yanımdakilerin "niye güldü ki bu şimdi?"diye bakışlarına maruz kaldığım, seyrettiğim bilmemkaçıncı aile dramı konulu italyan filmi..
  • tuhaf bir film.nefessiz birakacak gibi etkileyici olmasa da insanin icini tuhaf bir sekilde burkan,ayy yazik dedirten, cok daha guzelinin yapilabilecegi ama işte boyle olmuş bu da guzel dedirten film. giovanna mezzogiorno nun yuzunun durulugu ve italyanca bilenlere ingiliz aksanli italyanca konusmalarin keyif verdigi hede.
  • temelinde (bkz: pedofili) hastası bir babanın tacizine uğramış iki yetişkin kardeşin hayata tutunma çabalarını anlatmaya çalışan film, yanısıra lezbiyenlik, körlük, aldatma gibi bi kaç konu ekseninde bermuda üçgeni çizmiştir ve izleyiciyi hangisinden tutupta üçgenin derinliklerine çekeyim derdinde gibidir. fakat italyan oyuncumuz sevilen yüz giovanna mezzogiorno öyle duru, oyunculuğu da öyle lezizdir ki kendisinin oynadığı filmler tadından yenmez. bu filmde de her arıdan bal alan yönetmenimizi bizzat giovanna( sadina) kurtarmıştır, film eksik gediklere rağmen afiyetle izlenebilir.

    edit: yemek tarifi gibi film anlatmak, pek sıkıcı.nokta.
  • sade ve gösterişsiz, son derece güzel bir film.
  • karşı pencere filmi ardından giovanna mezzogiornobu film ile de oyunculuğunu konuşturmuştur.
  • --- spoiler ---

    "sakladığımız şeyler kim olduğumuzu en fazla anlatan şeylerdir aslında."

    bir de;
    filmdeki yönetmen karakterinin film boyunca anlata anlata bitiremediği ve film sonunda yeni doğmuş bir bebeğe başrolünü teklif ettiği projesinin içeriği aynı adlı bir türk tiyatro oyunu ile pek benzer: (bkz: çöplük/#12574263)

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap