• pierfrancesco diliberto'nun yönetmenliğini yaptığı 2013 tarihli kara komedi. mafya sadece yazın öldürür.
  • tr. mafya sadece yazın öldürür

    palermo halkının mafya ile yaşadığı kanlı imtihanı anlatan gerçek olayları fon yapmasına rağmen çok sıcak ve tatlı bir atmosfer yakalayamayı başarabilmiş bir italyan filmi.

    italyan mafyasının en acımasız isimlerinden biri olan toto riina'nın palermo'da üstünlüğü ele geçirebilmek için ortalığı kan gölüne çevirdiği dönemlerde doğan küçük arturo'nun çocukluk aşkı flora'ya yıllar boyu süren açılma mücadelesini anlatıyor.

    halkın mafyaya karşı olan korkusu ve mecburi umursamazlığı ile küçük bir çocuğun bir yandan hayatı bir yandan da aşkı tanımaya çalışırken yaşadığı utangaçlık ve merak şahane bir dille aktarılmış. zaten film beğenilince geçtiğimiz yıl sonu 12 bölümlük bir mini dizi olarak rai ekranlarına uyarlandı.

    son dönemde fil tv'de ara ara yayınlanıyor, denk gelirseniz mutlaka bir göz atın.
  • arkadaşlarla 3 yıl önce italyan kültür merkezi'nde izlemiştik belki arkadaşlarla izlediğimizdendir ama çok hoşuma gitmişti hikayesi.
  • ünlü italyan yönetmen pierfrancesco diliberto'nun çektiği 2013 yapımı 'mafia only kills ın summer' (mafia sadece yazın öldürür), palermo halkının mafya ile yaşadığı büyük mücadeleyi gerçek olaylara dayandırarak anlatan ama sinema dili sevimli olan bir kara komedisi. filmde, italyan mafyasının en acımasız isimlerinden 'toto riina', palermo'yu kan gölüne çevirirken; diğer tarafta küçük arturo (alex bisconti)'nun flora (cristiana capotondi)'ya yıllarca bir türlü açılmaması anlatılıyor.
hesabın var mı? giriş yap