• iki kadının monoton hayatının bir anda nasıl hareketlenebileceğini gösteren bir filmdir. ursula nın adama bakışlarındaki ifade, kardeşine attığı tripler, kadınlar aşık olduklarında yaş önemli değildir, hepsi benzer tepkileri verir dedirtiyor insana...

    atlas sinemasındaki protestonun yersiz ve salakça olduğunu düşünmeme, arkamdaki hatunun en basit ve hatta gayet dramatik sahnelerde bile abartılı gülüşlerine maruz kalmama rağmen, beni su gibi içine çekip alan bir film olmuştur.

    hayır anlamıyorum, sen oraya gelmişsin bir sürü ödül almış filmi izlemeye, tamam belki hatalılar ama adamlar da satmışlar işte fazladan bilet, yer ayarlamaya çalışıyolar. sen alkışlayınca ne olacak. başlayacak mı film, başladı mı hemen... salak salak el çırptın, sesini mi duyurdun yani sen şimdi... ne diye kendi keyfinle beraber oraya gelmiş insanların keyfini de kaçırıyosun. anlamıyorum ki...

    filmin ismi bile insanların sinirlerini yumuşatmaya yetmiyo, bunları lavanta kokulu yumuşatıcılara yatırsan bile bişi çıkmaz onlardan...
  • yaşlılığınızın da beraber geçeceği ve hatta, 70 yaşınıza geldiğinizde de kocalarınızı gömüp* bebek sahilde bir bahar günü beraber yürüyeceğinizi çok önceden konuşmuş olduğunuz dostunuzla izlerken, aynı sahnelerde zırladığınızı fark edip, "ulan o yaşa gelince biz de mi böyle olacağız?" diye sordurabilen filmdir.. velhasılı; bu yılki festivalin gururu filmlerdendir..
    yönetmenin konuşmasında "istediğiniz yerde ağlayın, istediğiniz yerde de gülün. duyguların filmidir bu" dedikten sonraki türk seyircisinin, emek sinemasında, bitişteki kopan alkışa kadar mutlu bir seyirlik geçirdiği gözlemlenmiştir..
    ayrıca; özellikle, gösterge dizgesi olarak kostümlerini çok başarılı bulduğum, çok ince insani esprilerin oyunculuklarla çok net tamamlandığını düşündüğüm film oldu..
  • muhtesem bir oyunculuk. içim ısındı.
  • film 103 dakikadir aslinda (hatta iki versiyondur. biri 99, digeri 103 dakikadir)
    (bkz: http://www.imdb.com/title/tt0377084/)

    kan ve para kardesim de iyi bilir, iksv film kesmez, en fazla katalogda yanlis yazar *
  • tamam cok guzel filmdi ben de bayildim ama maestro borisin kizkardesi rolundeki alman hatun hangi sebeple abisine mektubu ingilizce yazdi onu anlayamadim.
  • geçen nisandan bu yana gösterime girmemiş olmasına şaşırdığım, bundan sonra girer mi diye düşündüğüm iç ısıtan filmlerden.
  • 24. istanbul film festivalinin açılış filmi... aynı zamanda charles dances'in yönettiği ilk film. aşkın yaşı, yeri ve zamanı olmadığını anlatan, müzikleri ile göz yaşartan enfes bir sinema olayı...
  • kemancı delikanlı olarak daha önce “goodbye lenin” ile gönlümüzü fethetmiş olan daniel brühl nün çok profesyonel oynadığı film.

    http://www.resetmagazine.net/…dies-in-lavender.html
hesabın var mı? giriş yap