• dünyaca ünlü yunanlı göz doktoru, girit üniversitesi rektörü prof. dr. ioannis pallikaris tarafından bulunan, tüm dünyada lazer tedavilerinde en yaygın olarak kullanılan ve bugüne kadar 20 milyonun üzerinde kişinin gözlük ve lenslerinden kurtulmasını sağlayan lazer yöntemidir.
  • gozlukten kurtulmaya sebep olsa da yaptirmadan once cok dikkatli olunmasi gereken ameliyat. istanbul cerrahi hastanesinde ameliyat olacaksaniz da lutfen once yazdiklarimi bir okuyunuz :(bkz: #16028094)
  • (bkz: laser)
    (bkz: in situ)
    (bkz: keratomileusis)
  • öncelikle (bkz: lazerle göz ameliyatı/#18869709)

    gidilen onca doktor yapılan onlarca muayeneden sonra doktorların sorun yok ama şikayet devam ediyorsa son olarak nöro oftalmoloji uzmanı bir doktor ile görüşün tavsiyesine uyuyoruz.

    nöro oftalmoloji, göz ve sinir sisteminin ortak kusurları ile alakalı bir bilim dalı.

    hacettepe'den mezun nöro-oftalmoloji uzmanı bir doçent tarafından lazerle göz ameliyatı başlığında anlattığım olaya bir çözüm bulabildik.

    evet, çözümü şöyle anlatıyor doktor:

    "görme işlevini uzunca yıllar bulanık olarak algılayan beyin, ameliyat sonrası tamamen netleşen bir dünyaya çok zor adapte olabilme ihtimali vardır. tıpkı gözleri bozuk olmayan bir insanın miyop birisinin gözlüklerini taktığında beyinde oluşan anormallikler gibi. göz arkasında meydana gelen ağrı ve ışığa karşı aşırı hassasiyetin tek nedeni bu."

    2 yıl içinde herhangi bir problemin kalmayacağını, beyinin tam olarak adapte olacağını düşünerek bizi uğurluyor. sonunda biraz da olsa rahat bir nefes alıyoruz.
  • ardından gelen yıllarda kışın kapalı havada bile ışıktan rahatsız olan gözlere sahip hale geldiğinizi görebilirsiniz. kışın dahi güneş gözlüğü takma ihtiyacı hissedersiniz.

    göz numaranız yavaş yavaş artar, önce dinlendirici gözlük verirler sonra 1-2 numaraya çıkar ve bilgisayar karşısında gözlük takar bulursunuz kendinizi.

    bilgisayar, televizyon, ışık vs gözünüzü baş ağrısı yapacak kadar yorar ve acıtır.

    uzun süre bilgisayar karşısında kaldığınızda göz kuruluğu ve gözde batma hissiyle günlerce uğraşmak zorunda kalırsınız.

    lazerden sonra tavuk karası olduğunuz için karanlıkta düzgün göremezsiniz. nasıl mı olur görüntü, akşam fotoğraf makinanızı açıp lcd ekranına bakın orada görülen şekle benzer karanlıkta görüntüler.

    gözlük taksanız bile yazıları okumakta sorun yaşarsınız.. devamlı yorgun olan, bir türlü kendine gelmeyen gözünüz yazıları çift görür..

    bunları operasyondan sonraki ilk 6 ayda değil operasyondan 4-5 sene sonra yaşarsınız. ilk başlarda yavaş yavaş geliştiği için önemsemezsiniz ama 4-5 sene sonra eskiden gözlük taktığınız sürece sorunsuz olan gözünüz günboyu süren bir problem haline gelir. eskiden yatağınızın yanına koyduğunuz gözlüğün yerine artık yatağın yanından ayrılmayan göz damlası ve yorgun gözleriniz daha fazla yorulmasın diye hemen taktığınız gözlüğünüz alır. (evet gözleriniz en küçük şeyde öyle bir yorulur ki sabah ilk iş gözlüğünüzü takarsınız.)

    ben dünya göz hastanesinde yaptırdım operasyonu ama nerede yapıldığı farketmeksizin sonucun buna benzer olacağını söyleyebilirim. benim göz numaram yüksekti (5.5 , 6) ve şimdi gözlüğü çıkarınca eskisine göre daha iyi görüyorum elbette (ilk yıllarda güzel görüyordum ama şimdilerde gelen otobüsün yazısını bir kaç metreye gelmediği sürece okumak benim için imkansız, televizyondaki altyazıları okumak ise işkence).. ama 1.5 numara gözlük takıp ablam gözlük camına bakamıyor diye başka bir hastanede lasik olan eniştem de kuruluk, ışık hassasiyeti ve gece görüş sorununu yaşıyor.

    ayrıca göz doktorum operasyonla alakalı değil dese de nedense operasyondan sonra gözümün önünde baloncuk, yılan türü şekiller oluştu, devamlı gözümde uçuşuyorlar, gözün önünde uçuşan şekiller yüzünden kitap okumak, gökyüzüne bakmak, düz zeminlere bakmak can sıkıcı.. ayrıca görüntüler pixel kalitesi düşük fotoğraf makinesi kıvamında, birkaç tane de ölü piksel var devamlı siyah nokta olarak aynı yerde duruyorlar.

    : bu entry operasyondan 5-6 sene sonra göz damlası kullanılan bir günde, gözlük kullanarak yazılmıştır.. dışarıda hava ne güzel dimi... bir de gözlerimi dışarıya bakınca ışıktan dolayı bu kadar yorulmasa ve acımasa.. gözümü lazer tedavisiyle düzeltmeye çalışmak hayatımda verdiğim en kötü, en pişman olduğum kararımdır.
  • wikipedia'ya göre operasyon sonrası daha sıklıkla yaşanan komplikasyonlar şunlarmış ;

    "the following are some of the more frequently reported complications of lasik:
    surgery induced dry eyes
    overcorrectionor undercorrection
    vitamin d deficiency from sun sensitivity
    visual acuity fluctuation
    halos or starbursts around light sources at night
    light sensitivity
    ghost images or double vision
    wrinkles in flap (striae)
    decentered ablation
    debris or growth under flap
    thin or buttonhole flap
    induced astigmatism
    corneal ectasia
    floaters
    epithelium erosion
    posterior vitreous detachment
    macular hole."

    http://tr.wikipedia.org/wiki/lasik

    http://en.wikipedia.org/wiki/lasik
  • dün akşam üstü sinan göker'e yaptırdığım ve sabah bambaşka birisi olarak uyanmamı sağlayan ameliyat!

    ilk gün kontrolünde %90 gördüğüm söylendi bu kalan %10'luk dilim ise 1 ay içerisinde kapanacaktır denildi!
    bana kalırsa hayatımda verdiğim en iyi ve en doğru karar bu ameliyatı olmak!
  • önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kırma kusurlarının lasik yerine corneal onlay ile düzeltileceğine inanıyorum.
hesabın var mı? giriş yap