• liberal demokrat parti'nin ve liberal demokrat seçmenlerin destekleyeceği adaydır.

    liberal demokrat parti resmi twitter hesabından hangi adayı destekleyeceklerini seçimden birkaç gün önce açıklayacaklarını duyurdu.
    kaynak

    ldp bundan önceki 2-3 seçimde baraj ve ya başka sebeplerden dolayı en düşük oy alan parti olsa da hitap ettiği seçmen sayısının bunun çok üzerinde olduğu bilinen bir gerçek. ayrıca türkiye'de resmi olarak liberal demokratlar adına konuşabilecek tek siyasi partidir.

    daha önceki günlerde chp'den listelere girebilmek için bir çalışma yapıldığını da ldp eski genel başkanı cem toker "cumhuriyet tarihinde ilk defa bir liberal demokratın tbmm'de temsil edilmesini çok isterim." diyerek duyurmuştu.
    açıklama

    ancak bunun chp tarafından kabul edilmediğini daha sonradan öğrendik.

    tüm bunlardan sonra hükümeti ve mevcut cumhurbaşkanını da sık sık eleştirdiklerini bildiğimizden dolayı bir muhalefet partisinin adayına ya da bağımsız bir adaya destek vereceklerini çıkartabiliriz.

    şahsi olarak görüşüm şudur ki muhtemelen erdoğan karşısında şansının daha çok olduğunu düşündükleri bir aday olacak bu. akla tabi ki iki isim geliyor.

    merak akşener
    muharrem ince

    edit: ldp'nin 30.000 civarında oyu vardır bu da %0.0625 eder bu bir.
    aldığı oydan çok daha fazla kesime hitap eder bu iki.
    öyle ya da böyle türkiye'de azımsanamayacak kadar liberal demokrat vardır bu üç.

    edit 2: ben burada sonuçları değiştirecek kadar önemli bir olay demedim. chp'ye oy veren bir kişi de bir kişidir, ldp'ye oy veren bir kişi de bir kişidir. bu kadar basit. herkes önemli gördüğü kişilerin, partilerin fikirlerinden etkileniyor. hepsi bu.
  • ldp'nin ipiyle kuyuya inilmez, ldp'nin desteği pazara kadardır.

    2014 cumhurbaşkanı seçimlerinde ldp genel başkanı cem toker, ekmeleddin'i desteklediklerini açıklamıştı: http://www.ldp.org/ldp-ihsanoglunu-destekleyecek/

    hatta şöyle demişti: "çatı adayı belirlemede, ana muhalefet partilerini,siyasetimizin çok ihtiyaç duyduğu “uzlaşı kültürünü” sergiledikleri için kutlamak isteriz."

    aynı cem toker şimdi şunu söylüyor:

    "seçilsin, seçilmesin, muharrem ince @vekilince performansını ve yarattığı paniği gördükçe, 2014'de ekmeleddin ihsanoglu'nu aday gösterip, ülkenin bu günlere gelmesinden sorumlu @kilicdarogluk na gel de köpürme...
    nasıl affedelim?" https://twitter.com/…cem/status/1005031712466890752

    bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!
  • sınıf başkanlığı seçiminde kullanılan oy sayısı kadar oyu olmayan partinin kimi destekleyeceği mevzusudur.

    ldpnin en düşük oy alan parti olmasına, seçim barajının etkisini bi söylesen ya bize?
hesabın var mı? giriş yap