• geçen haftasonu hiç oynamadığım halde üniversiteler arası turnuvasını heyecanla izlediğim oyun. bildiğin oturdum 4-5 saat kadar izledim oyunu ve oldukça heyecanlı geldi. oyunu hiç bilmemenden ötürü sanırım bir çok ayrıntıyı kaçırdım. nasıl bir heyecan yarattıysa oynamayı çok istedim fakat nereden başlayacağımı ya da bu kadar çok karakter bilgisi ve itemleri öğreneceğimi kestiremediğimden ve de çevremde kimsenin bu oyunu oynamadığından dolayı bir türlü başlayamıyorum. belki birileri yönlendirir de, al arkadaşım bu "first guide" , bunlarda "botlar" otur öğren der. işin açıkçası tek başıma saçma sapan öğrendiğimi düşünüpte oyunlara girip, "çaylak" muamelesi görmeyi de pek istemiyorum. bulaşmasam mı ya?

    edit büdüd: eni bici bonki lantis tescillimarka ve herbivor'a verdikleri bilgiler için çok teşekkür ederim. şimdilik euwest'te yerimi "irund" ismiyle aldım. sanırım 5lvl olmadan eksi kanalında konuşulamıyor ya da daha kavrayamadım olayı. tutorial ve botlarla ilk maçtan sonra herbivor'la birlikte attığımız ilk orjinal düşmanlı oyunumuzu bir başarıyla, şans gele kazandık. hatta ilk defa oynadığım bir karakterle. gerçi diğerlerini de bilmiyorum. şimdilik çook zevkli gözüküyor.
  • yaklaşık 100 milyon oyuncusu ile büyük bir ülke kadar nüfusa sahip oyun. şimdi free to play oyunlar her zaman rağbet görüyor ne kadar saçma olurlarsa olsunlar lakin 100 milyon kişi acayip bir rakam olarak geliyor. ve oyun biraz f2p'likten çıkmış gibi, sezon sonu turnuvasında 1 milyon dolar hediye ediliyor birinci takıma; bu demek ki yapımcı şirket paraya para demiyor.

    mini araştırma yaptım çevremde ve arkadaş listemde bu oyunu oynayanlarla, dota ve hon varken niye lol diye. çıkardığım sonuçlar:

    1. lol çok daha kolay fakat uzmanlaşması daha zor zira her şey oyunculuğa bağlı.
    2. görsel olarak çok daha iyi. hon'da abartı varken dota'da ise grafikler daha sağlam olmasına rağmen iç bunaltıcı. lol'ün dünyası çok daha renkli yani.
    3. en önemlisi; oyun olabildiğince eşit ve adil. doğru takımda en useless denebilecek champ bile inanılmaz işe yarayabiliyor. mesela 6300'e de 450'e de champ alabiliyoruz lakin "pahalı olan iyidir" mantığı yok oyunda, bu yüzden adaletsizlik olmuyor. mesela 6300'lük darius'u (darius al tek vuruyo qnq xd) 450'lik kayle, counter manyağı yapıyor adeta. ayrıca sürekli buff ve nerf'ler sayesinde oynayanların tek champ'a takılı kalması engelleniyor, farklı champ'ları ve build'leri denettiriyor; bu sayede oyun sürekli bir devinim içerisinde oluyor.

    şahsi düşüncem ise oyunu şu haliyle bırakıp gitseler bile en az 3 - 4 yıl kendini oynatır diye düşünüyorum ki riot oldukça yenilikçi davranıyor, sürekli oyunu güncel tutarak insanların sıkılmamasını sağlıyor. 100 küsür champ, tonla item ve bu sayede sayısız kombinasyon imkanı. support olarak düşünülmüş kayle, şuan mid'in en tercih edilen karakteri; deneyen için sınırsız olanak var oyunda. eğer bu haliyle devam ederse 10 - 15 yıl daha modası geçmez.
  • yeni hastalığım ,uykusuz gece gecirici oyun.milletin kufretmesi bile fena geyik malzemesi çıkarabiliyor,el kadar bebeler,klavye tuşlarına abana abana sovuyor ,e lugat kısıtlı ,ama eğer kafa dengi bir iki arkadasta varsa oyunda,accaip eğlenceye dönüşüp sarıyor...yok feed lemisim,yok afk yemisim zerre takmam " altı üstü oyun" diyecek işi geyige çevirecek suserlar için 'tepisken' adına davetlerinizi beklerim efenim.

    edit : tr sunucusundayim
  • darius'u alan çoluk çocukların mahvettiği oyun.
  • bu haftaki free champlardan caitlyn e aşık oldum galiba. yaklaşık bir aydır oynuyorum bu kadar güzel oynanan champ görmedim. graves için biriktirdiğim iplere yanıyorum şimdi. neyseki graves ten daha ucuzmuş 1 haftaya benim olacaksın caitlyn .
  • geçen hafta bi ezreal fırtınası esti bu oyunda, sokarım öyle karaktere afedersiniz. 26 km ulti mi olur lan. bi de draven lavuğu var böyle.
  • başından beri eu west oynadığıma şükrettiğim oyun.
  • an itibari ile aşağıdaki siteden tam 119.038 kişinin canlı olarak izlediği oyun.

    http://tr.twitch.tv/riotgames
  • darius'un nedense sevilmeme nedeni ultisi sayesinde atabildiği çılgın ksler ve gayette güçlü bir hero olmasıdır. o ulti kimde var başka amk. yanınızda oynamayı bilen bir adam olduğu sürece ezip geçersiniz. bu karakteri bu kadar itin götüne sokup çıkaranların ciddi ciddi garen'le kule altında darius'u kesmeye çalışan bebeler olduğunu düşünmeye başladım.

    edit: ks yiyen bebeler de bu gruba dahil edilsin.
  • karakter hikayeleri vasatın altında ve karakter oluşumları ordan buradan olan moba oyunu.
    (bkz: zeratul)
    (bkz: cydea)
    (bkz: demon hunter)

    yine de oynuyor muyuz? oynuyoruz tabi ki...
hesabın var mı? giriş yap