• durul bazan'in hem ses, hem tip olarak ikizinin oynadigi dizi. adamin norvecce konusabilecegini dusunsem adeta durul bazan bu diyecegim. izleyenler hak verecektir.

    fridtjov såheim
    durul bazan
  • az önce cnbc-e'de denk geldiğim, elimden geldiğince takip edeceğim dizi, güzele benziyor. norveç'te geçiyor ulan o bile yeter aslında.* uzun zamandır izlemek isteyip de zaman ayıramadığım the sopranos ile beraber izleyeceğim kendisini okulun ilk haftalarında.
  • o ki 18 eylül 2014 uydu frekansları değişimi işinin ikinci dalgasında varlığını bulduğumuz e2de denk gelmiş bi bölüm seyretmiş ve sevmişiz, devamını seyredeceğimiz dizi.

    kültürel farklılıkların, amerikancanın, kancanın, yollandırıcılığın norveç coğrafyasında nasıl var olabileceğini seyredeceğiz...
  • sigrid hocanın (marian saastad ottesen) tam bir very big cat olduğu dizi.
  • (bkz: hilal-i ahmer)
  • eğlenceli dizi.

    " norveçte italian-american yapılanması"

    geçen haftalarda e2 de bir bölümüne denk geldim ve aşırı dikkatimi çekti. zaman zaman adını duyuyordum ama bulaşmamıştım, geçen gün seri halinde izlemeye başladım.

    özellikle norveç kültürü ile, göçmen kültürü-kültürsüzlüğü ile ilgili "takılmalar-şakalar" akşamlarınızı akşam edebilir. en güçlü ve eğlenceli yanı bu olmuş sanırım.

    başta; aşırı bir beklenti olmadan, tadından yenmez norveç atmosferini ve aksanını, ortalama bir senaryo ile izleyebileceğimi düşündüm; fazlasını aldım. sonbahar boşluğunu iyi doldurur, tavsiye de olunur.

    8 / 10.

    (bkz: his way or norway)
    (bkz: iskandinavoğulları)

    her eve imdb
  • üçüncü sezonun 21 kasım'da başlayacağı duyurularak gözümüzü yollara dikmiştir.
  • pazar sabahı ya da cumartesi akşamı alın elinize big hug mug 'ınızı paşa gönlünüzce dolduruverin içini sıcak içecekler ile (tercihen sıcak çikolata) yayılın koltuğa uzatın ayakları açın e2 ya da cnbc-e 'yi denk gelin lilyhammer 'a sizden rahatı, iyisi, mutlusu henüz kozmik olarak var olmadı. by the way; hava durumunu da soğuk kış günü olarak ayarlamayı unutmayın, dışarıda kar yağdırmak ya da yağdırmamak size kalmış, üzerinize sarıp sıkılaşacağınız bir battaniye türevi almayı da ihmal edip unutuvermeyiniz. haydin iyi keyifler. bir de el memlekette survive kabiliyeti de kazandırma gibi bir avantajı da var, bir gta olmasa da gecesi bar açtırır size, karnınızı aç bıraktırmayacak, pragmatist bireylere selam çakaraktan, vaziyete getirir.
    yetkililere ilgilenenlere duyuru:
    ıı. sezon alt yazısı hakkında bilgisi olan varsa, bilgilendirirse pek makbule geçer. nereden nasıl edinileceği hakkında bilumum malumat gerek. ilgili yardımsever yurttaşlara duyurulur.
  • ne zamandır ikinci sezonunu izlemek istediğim diziydi this is the day

    ilk sezonu the sopranos tan ailecek al pacino tiplemelerini takip ettiğimiz steven van zandt amcamızın müthiş oyunculuğuyla norveç kültürünü de tanıtan gayet keyifli bir tat bırakmıştı ağızda.

    ne alaka diyeceksiniz ama akira kurosava filmlerinde japon kültürü hakkında bilgi edinme tecrübesini hissettirdi bana norveci gözlem sürecim.

    --- spoiler---

    ilk bölümün başındaki godfather düğün öncesi konuşması yarmıştır.
    "neden polise gittin, bana gelmedin ?"
    "bir gün, ve o gün hiç gelmeyebilir, senden karları temizlemeni isteyeceğim.
    ama o gün gelene kadar bunu bir hediye olarak kabul et"

    ben köpeği kucağına alıp sever diye beklemedim değil bak.

    (bkz: aferin sevdim bunu delikanlı)

    ---spoiler---

    edit: imla
  • hah şöyle. açık olalım dedirten dizidir... nihayet...

    medeni avrupa ülkelerine göç, iltica eden doğuluların ikilemi veya ikiyüzlülüğü vardır... kaçtıkları cehennem zebanilerini de beraberlerinde getirmek isterler... farklı tercihleri olan insanları aşağılamak, yalan kolpa ikiyüzlülük, sinsilik vb değerleri yüceltmek, canlarını kurtardıkları, insan yerine kondukları medeni ülkelere sadace medeni oldukları için kazık atmak vb.. iki bölümdür açıkça bu temaları işliyorlar...

    avrupa uyanıyor.. kolpa, çakal, sinsi ortadoğulu veya doğulu sığınmacılarını ifşa etmeye başlamış sanırım..

    edit: teşekkür ederim. adamın canını kurtarmışlar; deport'tan kurtarmışlar; vatandaşın ilk aklına gelen enseden öpücükle dalıp *ikmek geliyor minnet babında!!!.. meşaj: "bana yardım edeni hemen *ikeyim.. :)
hesabın var mı? giriş yap