• üzerine çilekli veya çikolatalı dr.oetker sosu da koyulabilen ama tek başına yendiğinde de muhteşem olan cheesecake çeşidi.(yapımı gayet basit)

    malzemeler ;
    1,5 paket eti burçak
    100 gr tereyağı
    3 paket krem peynir (mümkünse trakya çiftliği)
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 yumurta
    200 ml. bir küçük kutu sıvı krema
    3 çorba kaşığı un
    1 limon suyu ve rendesi

    öncelikle fırınımızı 200 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini alümunyum folyo ile saralım. büskuvileri rondodan geçirelim. tereyağını eritelim ve büskuviler ile iyice karıştıralım. kalıbımızın altına bastırarak yayıp buzdolabında dinlendirelim.
    yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. vanilyayı katıp tekrar çırpalım. unun ekleyip tekrar çırpalım. paynirler hariç diğer malzemeleride katıp çırpalım. en son peynirleri ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
    buzdolabından kalıbımızı çıkaralım. limonlu karışımımızı büskuvilerin üzerine dökelim. önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
    piştikten sonra tezgahta ılınmasını bekleyelim. ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim.

    kaynak:pastacı burcu--> http://pastaci.blogspot.com/…-new-yorker-tarzi.html
  • buzdolabinda 6-7 saat tuttuktan sonra kurdelayi kesmek uzere evin buyugunu alkislarla cagirmak gerekir.
  • kesinlikle burger king te yenilmemesi gereken tatlı.
  • üzerine ahududu veya vişne sosu döküldüğünde uzaya uçurduğu rivayet edilen tatlı. (bkz: olsa da yesek) lakin limonunu fazla kaçırmamak gerekir.
  • nice pastanelerde kahvecilerde vs... yediğim halde, en lezzetlisinin bir pastane bile olmayan ıvır zıvır satıcısı tchibo mağazasında yapıldığına karar verdiğim tatlı. ayrıca tchibo'dakinin görüntüsü de kesinlikle diğerlerinden hoştur.
  • her zaman frambuaz ve böğürtlenli olanlarının gerisinde kalmış cheese cake çeşidir.oysa ki ne de güzeldir.(bkz: özsüt)
  • karsi konulamaz yiyecekler siralamasinda cok rahat 1.siraya oturur eger ki guzel yapilmissa. butun rejimlerimi ugruna aninda harcarim, gozumu kirpmam.
  • benim yaptığımın tarifini de şöylece sizlerle paylaşıyım:

    * malzeme
    ** 3 paket krem peynir *
    ** 150 gr toz şeker
    ** 3 çorba kaşığı nişasta *
    **4 yumurta
    **2 limon rendesi * * *

    * alt malzeme
    ** 2 paket yulaflı büsküvi
    ** 100 gr tereyağı

    *yapılışı:
    ** öncelikle 2 paket yulaflı bisküviyi parçalıyoruz unufak. bu işlemi elle yapabileceğiniz gibi, rondodan geçirerek de yapabilirsiniz.
    ** 100 gr tereyağı tavada eritip, parçaladığımız bisküvi karışımına yediriyoruz iyice. bu tereyağlı bisküvi karışımını tepsiye döküp, muntazam bir şekilde tepsiye yayıyoruz. bir kaşık yardımı ile yaydırıp, dümdüz olmasını sağlayabilirsiniz.
    ** üst malzemeye geçecek olursak: 2 paket krem peyniri bir kaba boşaltıyoruz. üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
    ** ayrı bir kapta 4 yumurtayı çırpıyoruz.
    ** yumurtayı azar azar * peynirli karışıma ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz-yumurtaları ekledikçe karışım oldukça zıvık bir hale geliyor, aman dikkat.
    ** son olarak da limon rendesini bu karışıma ekleyerek iyice çırpıyoruz.
    ** elde ettiğimiz bu karışımı da tepsimize alt malzemenin üzerine döküyoruz ve fırınımızda pişiriyoruz.

    pişen cheesecake'imizi ılındıktan sonra dolaba koyarak tam kıvamına gelmesi için bekletiyoruz.

    tepsi olarak 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbı kullanmanızı öneririm.

    cheesecake'inizi sade sunmak yerine, çikolatalı ya da meyveli bir sos hazırlayarak da sunmak iyi bir fikir. bu durumda cheesecake piştikten sonra ılınması esnasında sosunuzu hazırlayıp, kekin üzerine döküp, dolaba koymanızı tavsiye ederim. cheesecake ile bütünleşip donan sosunuz lezzet açısından daha tatmin edici olacaktır.

    afiyet olsun.
  • starbucks versiyonu gayet iyidir, ancak itü kampüs kafedeki çok daha iyidir*
  • kimsenin benden iyi yapamadığı ekşimsi tatlı. yalancıysam da yiyenlerin yalancısıyım.
hesabın var mı? giriş yap