• link

    logitech firmasının uzun bir aradan sonra çıkardığı trackball mouse. 100$ etiketi var şu anda. güzel gözüküyor. logitech m570 in geliştirilmişi gibi duruyor. dahili batarya olayına gıcık oldum şimdilik.
    evi trackball mezarlığına dönmüş biri olarak bir süre mırın kırın edip sonra alırım muhtemelen.
  • yilbasinda logitech'in yaptigi 30% indirimle 70 dolara aldigim trackball.

    fiyati biraz tuzlu ama m570 uzerine cok ciddi bir upgrade olmus. agirligi, kaymamasi, daha az kirlenmesi, nerede tuttuguna gore bilek acisini degistirebilmen, pil gerektirmemesi vs vs cok guzel ozellikler.

    adamlar resmen m570i almis, neyini nasil daha iyi yapariz diye dusunup hepsini yapmislar.
  • m570 den terfi etmiş biri olarak hayran kaldığım trackball. resmen şaheser yaratmışlar. parasını sonuna kadar hakeden ürünlerden.
  • bir yıldır falan kullandığım mouse.

    özellikle sıkışık toplu çalışılan masalarda (starbucks vs) faydalı zira ufak bir alanda güzel güzel mouse kullanabiliyorsunuz. oyun için uygun değildir diye tahmin ediyorum - oynamadığım için yorum yapamıycam - ama photoshop, resolve, ne bileyim benzeri lineer kreatif programlar için gayet güzel kullanışlı.

    pili diğer mouselar gibi 6 ay gitmiyor - kocaman olmasına rağmen bi kaç haftada bir şarj istiyor. onun haricinde bir sıkıntısı yok.
  • bilgisayarı sadece iş için kullananların tercih etmesi gereken mouse. başlangıçta alışması zor ama sonra hızlanıyorsunuz. arada sırada oyun oynuyorsanız almayın. mouse alışkanlığınızı değiştiriyor çünkü bu ürün.
  • pandemi süreciyle beraber özellikle masa harici kullanım için ve bilek ağrısı çektiğimden dolayı edinmiştim.

    kullanmak için düz bir zemin istemediği için koltukta, yatakta , göbeğiniz üzerinde bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    alışma süreci olarak 2-3 hafta içerisinde kullanımına alıştım.fakat normal mouse'un hassasiyetini ve reflex kabiliyetini bu mouse'dan beklemeyin.

    oyun oynama amaçlı ayrı bir mouse'um var ama bununla da oyun oynadığım oldu. bunlar daha çok turn-based oyunlar ve football manager gibi oyunlardı.

    kullanmaya başladıktan 2 hafta sonra bilek ağrım tamamen geçti.

    iş için oldukça uygun bir ürün tavsiye ederim.
  • uzun süredir kullandığım fare. günde 8 saat aralıksız fare kullanan birisi iken oluşan dayanılmaz bilek ağrısı bunu kullanmaya başlamamla birlikte geçti. bı öyle bir bilek ağrısı ki normal mouse kullanmaya başladıktan görece 30dk ile 1-2 saat arasında başlayıp bileğinizi oynatmanıza izin vermeyecek ve yaptığınız iş sizin için ne kadar önemli olursa olsun engel olacak seviyede.

    sağolsun kurtardı.

    trackball benim ilk kullandığım fare tipi. (bkz: iztopu) normal fareleri kullanırken hep rahatsız gelmiştir. o yüzden alışmakta hiç zorlanmadım. hassasiyeti uygun şekilde ayarlamak gerekli.

    yukarıda da bahsedilmiş counter, doom, quake tipi oyunlar için uygun değil. doğru.

    ancak civilization, age of veya call of duty gibi oyunlar için kullanılabilir. (call of riskli)

    bunlar dışında 2 farklı pcye(mac veya pc fark etmez) tek tuşla bağlanabilme ve iki bilgisayar arasında dosya transferi yapabilen yazılımıyla gayet işlevsel.

    şarjı gayet başarılı. baya başarılı. şarjlı olması da ayrıca bir başarı.
  • bilek ağrıları sebebiyle kullanmaya başladığım, ağrılardan kurtaran, çabuk adapte olduğum (oyun bile oynuyorum) ancak tekerleği çok çabuk kirlenen mouse. ellerimi çok sık yıkayan biri olmama rağmen 2-3 saat içinde tekerlek daha ağır hareket etmeye başlıyor, sanki zorlanıyormuş gibi. bir bezle ya da üzerinizdeki kıyafetle bile şöyle bir döndüre döndürü silince yağ gibi akmaya başlıyor. ancak 2-3 saat sonra yine aynı :(
  • uzun suredir kullandigim icin hakkinda yorum yapma hakkini kendimde goruyorum. meslegim geregi uzun sureler masa basinda oturan birisi olarak mouse kullanim surem gunde 8 saati hatta daha fazlasini bulabiliyor. cogu gunler bilek agrisi cektigimden ve ileride olusacak bilek hastaliklarini minimuma indirgemek ergonomik fare arayisi icerisine girip mx ergo aldim. aldigim gunden beri iyi ki almisim diyorum her gun. malzeme kalitesi olsun, bana kattigi kolayliklar olsun gercekten cok baska bir fare. normal fare kullanimindan sonra buna gecince bir sure alismakta zorlanmak mumkun ancak ben su an normal fare kullanmayi sevmiyorum hatta cok begendigim touchpad yerine bile bu fareyi kullanmayi tercih ediyorum. 2 farkli egim modu var ben bugune kadar hep egik halde kullandim. normal pozisyonunda hic kullanmadim.

    * topu bir sureden sonra yavaslayanlar ya da dondurmede zorlananlar icin altindaki metal parcayi cikardiktan sonra sivri olmayan bir cisim yardimi ile topu cikarilabilir ve ici temizlenebilir. ben asagi yukari 2 haftada bir cikarip temizligini yapiyorum.
hesabın var mı? giriş yap