• kendine has iğrenç bir griliği vardır. hava lojmanlarında balkonların demirlerinin üstüne mavi branda takmak zorunludur
  • (ara: lojman*)
  • doğup,büyüdüğün ,okuduğun,çalışmaya başladığın şehirden uzak diyarlara para kazanmak amaçlı gitmek için cezbedici yapı. *
  • nedense bir futbolcu ismini çağrıştırır.
  • vatandaşı halktan ayıran, memurun rahatlığını sağlayayım derken milleti bölen yapılar.

    hem de öyle bir bölmek ki daha ilkokuldan başlar. memur çocukları servislerine binip yüksek duvarlarla, tel örgülerle çevrili, musluklarından kaynar su akan lojmanlarına giderken siz sırtınızda çantanız ayağınız karlara dizlerinize kadar batarak evinize yollanırsınız. ortada mikasa topunuz, iki çift kaldırım taşıyla yaptığınız kalelerde top oynarken o baklava desenli tel örgülerin arkasındaki kullanılmayan top sahasına takılır gözünüz. bir lojman kızına aşık olursunuz, onu görmek için girdiğiniz yasak bölgede lojman çocuklarından dayak, güvenlik görevlilerinden azar yersiniz.

    büyükler için de çok farklı değildir durum. aslında kahvehanelerde bir bölünme yoktur. "la kürt yusuf ne sıkıyorsun olm taşı elinde atsana lan!" denildiğinde kendini ötekileşmiş hissetmez yusuf. "benim adım arnavut hamdi zar öyle tutulmaz böyle tutulur!" der bir başkası. ama sadece lojman çocuğu değil, lojman adamı da soyutlanmıştır. gidip nalburdan bir çivi bile almaz o. atölyeye telefon açar dahili hattan. lojman kantininden yapar günlük alışverişini.

    velhasıl lojman duvarı zamanla devletin öz çocuklarıyla üvey çocuklarını ayıran sınır haline gelir.ve devlet kendi eliyle yaparken bu yapıları, bunların dışında kalacak olan halkı düşman eder kendisine.
  • askeri lojman olmadığı sürece güvenli oluşu dışında herhangi bir avantajı olmayan konutlar. en azından bir çocuk için.
  • ilk defa lojmandaki kayısı ağacından düştüm, ilk defa annemin yaptığı sandviçin yarısını bi arkadaşımla paylaştım, lojmanın bahçesinde gece yarılarına kadar saklambaç, sek sek, yakar top, istop oynadım, bisiklet sürmeyi, arkadaşlığı, yardımlaşmayı, rekabeti lojmandaki arkadaşlarımdan, arkadaşlarımla öğrendim. lojmanda doğmuş ve büyümüş biri olarak, lojman benim çocukluğum demek aslında...
  • bir erkek ismi imiş.

    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
  • ortalama 400-500 liraya kiralık ev bulunabilecek yerlerde 130 liraya oturma imkanı sunmakta. tabi bunun için de 5 tane evi olan bazı kişiler hala lojmanı terketmeyip başkalarının hakkını yiyebilmektedirler.
hesabın var mı? giriş yap