• güzel klipli chinawoman şarkısı

    eyes will drift to the sky
    in time
    while arms keep holding tight

    there's a party in full force
    still the guests
    can't help but watch the door

    expressing your uncertainties
    through years of anniversaries
    then five years down the line
    you say, "she was never my type"

    lovers are strangers
    there's nothing to discuss
    hearts will be faithful
    while the truth is told to someone else (x2)

    when you look off
    tell me who you really love (x2)

    fall comes by surprise
    looking into strange eyes
    like school kids who are not friends
    in the streets they are oonnected

    huddling in the dark
    the only number you call
    magic moments are not lost
    they'll outlive all your doubts

    lovers are strangers
    there's nothing to discuss
    hearts will be faithful
    while the truth is told to someone else (x2)

    when you look off
    tell me who you really love (x5)

    http://www.youtube.com/watch?v=68u9vwknl8q
  • klibi bana biraz bedük'ün automatik şarkısına çekilen klibi andırmaktadır ve garip bir hüzün barındırmaktadır o yaşlı insanların dansları.

    http://www.youtube.com/watch?v=68u9vwknl8q
  • "yerinize oturup sırtınızı yaslayın, direnmeyin artık teslim olun" diyip kafanızı okşayan şarkı. "hepsi geçecek" değilse de "hiç, yoktan iyidir". there's nothing to discuss.
  • gece gidilen bir yol şarkısı gibi gelir kulağa. melodi tekrarlardan oluşur gece sanki gittiğiniz her kilometre aynıymış gibi sanki. arada gölgeler düşer yolunuza, arada parlayan evlerin ışıklarını görürsünüz sağda solda. sözler ise o kısımdır işte.

    uzun yolu çıkıp başa çalıp çalıp dinlemek istediğim şarkıdır.
  • kabullenmenin verdigi sakinlikle, bir cok askin geldigi noktayi bir kac dakikada ortaya doken, dinlerken insanin gozlerini kapatmasina ve gecmiste yasadigi iliskilerin bir film seridi gibi gozlerinin onunden gecmesine sebep olan chinawoman parcasi. bitmesin diyorsun sarki bir yandan, hem sarki hem de paylasilan bunca soz, bunca duygu, bunca dokunus bu sekilde bitmesin.

    sikica sarildigimiz seyler bir gun nasil da yitiriyor degerlerini ellerimizde.

    lovers are strangers
    there's nothing to discuss.

    http://youtu.be/ipyd17kh4qq
  • hüzünlü gibi, eğlenceli gibi yol şarkısıdır.
  • ''şimdi öyle bir şarkı söyleyeceğim ki, senin dile getiremediğin şeyleri bir bir dizeceğim'' şarkısı. hakikaten üzerinde konuşulacak, tartışılacak bir şey yok...
  • bitmese ya aslında. bir kenarda dursa. ihtiyacın olduğunda, dönüp arkana elini uzattığında orada olsa ya da mesela cebinden çıkarıp yanına koyabilsen ihtiyaç anında. çünkü ihtiyacın olacak bir gün. belki bugün değil ama bir gün.

    gitmesi gerekiyor bugün. hem senin için, hem kendi için. sende gitsin bir an önce diyorsun ama yine de elin, elini bırakamıyor. alışkanlık deyip geçilecek bir şey değil bu, bir zamanlar çok sevmenin ardında kalan beyaz tortu da değil. zamanın bir yerinde içinden bir parçayı çıkarıp, onun içine koymuştun ya, ayrılmaya kıyamadığın o işte. sen artık o hayatında değilken sen değilsin, o yüzden diyorum ya, dursun bir kenarda.

    bu şarkıda hissettiğin duygular sadece bir kişiye ait olabilir ömrün boyunca. bir beş sene sonra tekrar başka biri için aynı şeyleri hissettiğinde, bu şarkı beklenmedik bir anda çalmaya başladığında, aklına o an yaşadıkların değil, bugünler gelecek, o gelecek. gözlerini kapatıp şarkıyı dinlerken, elinle cebini yoklayıp, orda olmasını dileyeceksin.

    like school kids who are not friends
    in the streets they are connected.
  • bir daha ne zaman dinlesem, az önce yaşadığım anı hatırlatacak olan şarkıdır. insanın yalnız, kendi kendisine yaşadığı an'larda bir unutulamamazlık bulması, sık olan bir şey değil. en azından benim için.

    bu şarkı, sürekli açık olup fonda devam eden listede bulunmakta ve sırası geldikçe çalıp geçmektedir, bir yılı aşkın bir süredir bu şarkıyı bu şekilde duymaktayım. fakat dinlememekteyim. yine dinlemezken ve ortamda değişken olan tek şey an itibariyle okuduğum gülünesi aşklar isimli kitapken, şarkı ortalara geldiğinde, donup kaldım. hiçbir sebebi yok, akla gelen hiçbir düşünce yok, 'aa bu şarkıda bunu anlatıyor' demek yok. sadece dondum. ben dinlemesem de, bilinçdışım dinliyor.

    şu an, uzun bir süredir psikanalizden geçiyormuşum ve psikanalistim en doğru anı bulup en doğru yorumu yapmış gibi sapık bir mutluluk içerisindeyim. başka türlü tarif edemem. bu doğru anı yaratan milan kundera'ya bilinçdışıma dinlemeyi öğrettiği için saygılar sunuyorum.

    tartışmasını yapacağım hiçbir şey yok, kendimle bile.
  • dingin değil durgun. yorgun değil mecalsiz. öyle bir şarkıdır.
hesabın var mı? giriş yap