• (bkz: #26790387)
  • (bkz: kontroll)
  • belli başlı yönetmenlerin belli başlı filmleri gerçekten seyir zevki verir bu repliklerin olmadığı adeta sessiz sinema eseri benzeri filmler için de geçerlidir gel gelelim kimi 60 ve 70 li yıllarda çekilen filmlerde- siyah beyaz olanlardan bahsediyoruz tabi - sağlam bir direnç göstermeniz de gerekebilir zira zaman zaman ağırlık yapıyor ortasında ve adeta akşam yemeğinde içilen ayran gibiler. 60-70 li yıllarda fazlasıyla sanatsal denemeleri de görebilisiniz çekim teknikleri konusunda anlatım konusunda hep arayış içindedirler ve dönemin siyasi atmosferinden ötürü mükemmel derece de komedi filmleri çıkartmışlardır . metaforlar fazlaca kullanılmak zorunda kalınmıştır.
  • (bkz: bela tarr)
  • dünya’nın en uzun metrajlı filmi olarak sayılan satantango nun yönetmenidir.
    istanbul da katıldığı bir konferansta bir muhabirin ‘filmlerinizde neden hiç yakışıklı erkek oynatmıyorsunuz’ sorusuna, macaristan da yakışıklı adam yok diye karşılık vermiştir. oradaydım ondan biliyorum bu gereksiz bilgiyi..

    edit: (bkz: bela tarr)
  • a martfüi rem, a viszkis. gerçek olaylardan aktarılan kaliteli filmler.
  • 10 milyonluk bir doğu avrupa ülkesi için gayet iyi işler çıkarmakta.
  • zeki demirkubuz'un hayat filmine kadar macar sineması denilince ay evet bela tarr yeaa diyenler şimdiler de evet evet hayat'ta ilham aldığı film teströl es lelekröl diyor malumunuz.

    ben bir kaç tane öneri bırakıp gideyim.

    mephisto
    (bkz: istvan szabo)

    1930'lar. nazi iktidarının baskısına karşı direnen sanat camiasına katılmayıp kendi güvenliği ve çıkarı için iktidarın yanında olan hendrik için işler kendi çıkarı bozulunca değişiyor. sanat ne kadar politik olmalı, birey nerede durmalı.
    güzel film.

    ket felido a pkolban
    (bkz: zoltan fabri)

    sözlük fularlıları tarafından epey sevildiğini gördüğüm için detaya gerek yok. amerikan klieşelerinden arındırılmış müthiş bir ikinci dünya savaşı filmi.

    adoption

    (bkz: marta meszaros)

    42 yaşında bir kadın olarak anneliği reddetme ile evlat edinen bir kadın üzerinden anne-kız ilişkisi. değişik bir şey. izlenir.

    friss levegö
    (bkz: agnes kocsis)

    bu yönetmen çok değişik bir kafa dedim ve bu filminden başka bir filmini bulamadım.
    tuvalet temizleyicisi kadın ve annesinin kötü kokusundan daha büyük derdi olmayan ergen kızı arasında birbirine teğet geçen iki yabancı hayat.

    szerelmem
    (bkz: karoly makk)

    yoğun drama razı iseniz izleyin.
    50'lerdeki baskıcı rejime karşı rejim muhalifi janos'un hapse düşmesi sonrası, eşi ve oğlunun, janos'un yatalak annesine umut vermek için kurdukları yalan dünya ile sevginin evrenselliği.

    artık klişeleşmiş iki öneri ile bitireyim.
    a torinoi lo
    (bkz: bela tarr)
    teströl es lelekröl
    (bkz: ildiko enyedi)
hesabın var mı? giriş yap