• önce ülkenin en büyük hırsızları içeri alınmalı. sonra bu mahkumlar hırsızlık boyutlarına göre madenin katlarına yerleştirilmeli. o zaman bu kampanya tutar.
  • sonuna kadar destekledigim kampanyadır.idamdan daha etkili! ölüsünden hayır çıkmaz dirilerini değerlendirmek lazım.
  • mümkün olmayan kampanya. keşke maden o kadar kolay olsaydı.
  • gayet mümkün olan kampanyadır. zaten maden işçileri de 2-5 saatlik eğitim sonrası madene girmektedirler.
    idama karşıyım,ne olursa olsun kimse öldürülmemeli ama cezaevlerinde de barınma-yemek her türlü koşul sağlanarak saklanmamalı da.
  • igrenc bir istektir. bir insana sırf mahkum diye, suçu ne olursa olsun zorla böyle bir işi yaptırmak insanlık suçudur. sucu ne olursa olsun ben 300 kişinin toprak altında kalarak ölmesine tahammül edemem.

    ha diyeceksin kim calissin o zaman bu iste diye, haklısın. ama çözüm böyle kötü yöntemlerle olmaz. 2014 yilindayiz ve bu sacmaliklara artik bir çözüm bulunabiliyor. yeter ki kesenin ağzı biraz açılsın. hiçbir şey insan hayatından değerli değildir.
  • bunu tartışacağımıza madenlerde nasıl yüksek seviye güvenlik sağlanır, nasıl şu kaypak halimiz aşılabilir kaç fırın ekmek yemeliyiz onlar düşünülmelidir.tabii insanlar hayatlarını kaybettikten sonra da değil...şimdi böyle yazıoruz ya iki gün sonra bak gör nasıl değiştiriolar gündemi,hooop nerdeyiz.
  • desteklemediğim kampanya, her insanın yaşama hakkı vardır. her mahkum cani değildir ayrıca mahkumları bile bile ölüme göndermek ahmaklıktır. asıl çözüm insan gücünden sıyrılarak makineleşmeye yönelmektir ve bizden daha ileri teknolojiye sahip ülkelerin uygulamalarını hayata geçirmektir. yeri gelince marmarayı ya da 3. köprüyü diğer milletlere yaptırmayı biliyoruz da maden ocaklarında ya da iş zorluğu yüksek olan mesleklerde neden kendi içimize kapanıyoruz. asıl sorulması gereken budur.

    edit : "bile bile ölüme göndermek" kısmı bu işin kaderinde ölüm var olarak algılanmamalı, bu işin değil türkiyede iş zorluğu yüksek işlerde çalışan her emekçinin her an yaşayabileceği bir durumu vurgulamaya çalıştım. bu şartlarda bu ihmalkar ve insan canına önem vermeyen bir ülkede ölüm maalesef emekçilerin kaderi gibi gösterilmeye çalışılıyor.
  • (bkz: kürek mahkumu)

    tabii ki onaylamıyoruz.
  • "ben çalışmıyorum lan" diyen mahkumlara iki katı maden kazma cezası vererek çözülebilecek müthiş kampanya.

    onu da istemezse 4-8-16 diye gidecek öyle internet hızı gibi. nasıl fikir ama?
  • çok uygun bir önermedir. adam gibi bir yönetim sistemi olsa kabul edilir
hesabın var mı? giriş yap