• bollywood'un ünlü koreografı farah khan'ın ilk yönetmenlik denemesi.
    shahrukh khan'ın karakterinin, asker olduğu kısımlardaki ciddiyeti ve kimya öğretmeninin yanındaki şaşkın aşık halleri, karakter konusunda kafa karıştırsa da, film komik olmak istediğinde gerçekten komik (konuşurken tüküren fizik öğretmeni, ingilizce kelimeleri hep yanlış söyleyen hintçe öğretmeni, kimya öğretmenin her göründüğünde saçlarının uçuşması..), ciddi olmak istediğinde de gerçekten ciddi (pakistan'la tutuklu değiş-tokuşu hadisesi) olmayı becerebiliyor.
    şarkılar da pek güzel.. bollywood meraklılarına tavsiye edilir.
  • shahrukh khan'nın başrolünde harikalar yarattığı, tercümesi "ben yanındayım" olan tatlı bir bollywood filmi.

    kimya hocası rolü başta senaryoda yokmuş ama shahrukh lisede kimya hocasına aşık olduğu için senaryoya eklenmesini önermiş. ilk başta rol aishwarya'ya teklif edildiyse de aish'in o dönem shahrukhla arası bozuk olduğu için rolü reddetmiş.
  • hem komedi hem aksiyon hem drama olan film. ve hepsini de hakkıyla yapmış adamlar.
    shahrukh khan'ın kötü filmi gerçekten yok.

    filmle ilgili eleştirim tumse milke şarkısı hariç diğerleri çöptü bence. ama o şarkı da çok orjinaldi bayıldım.

    kimya hocasını oynayan kadınla shahrukh yakışmamış. kadın kastı başarısızdı. kötü adamımız çok iyiydi. shahrukh fazla keskin olan karakter geçişlerini iyi becermiş başkalarında saçma durabilirdi. o sevimli öğrenciden rambo'ya geçiş sahneleri falan ram'ın ilginç bir kişiliği vardı.

    matrix sahneleri ve kimya hocasının sürekli uçuşan saçları bilerek yapılmış aşırılıklar. ama hoş olmuş gayet. ayrıca pakistan'ı da baya ezik bir ülke olarak göstermişler ki bu doğru.
  • (bkz: gori gori)
hesabın var mı? giriş yap