• "japon animasyon ve popüler kultur dergisi" alt başlığıyla ilk sayısını çıkaran manga ve anime dergisi. sanırım anime gen tr ekibinin hazırlayıp çıkarttığı bir dergi. pek leziz film incelemeleri, anime serileriyle ilgili haberler falan var. umarım devamı gelir.
  • alt başlıkta yer alan popüler kültür ifadesiyle kastedilen japonyanın geleneksel kültüründe yer alan öğelerin incelenmesiymiş. ilk sayısında kendoyla ilgili ayrıntılı bilgiler verilmiş.
  • 3 ayda bir çıkan ve fiyatı şu an 3 milyon olan dergi.
    ankara'da dost kitabevinde bulunabilir.
  • (bkz: magnanimo)
  • 2003 haziran'ında ilk sayısı çıkan, spirited away'i dosya konusu yapan, ilgili ve samimi bir ekip tarafından çıkarıldığı her halinden belli olan dergi. ayrıca bir anime dublajcısıyla yaptıkları uzun sohbet neredeyse bir sanat eseri gibidir.
  • ilk sayısı alıp incelemiştim ancak ne yazıları ne de bir anime-manga dergisi olması sebebiyle en üst düzeyde olması gereken görsel öğeleri beni tatmin etmişti. yazıların çoğu türk anime sitelerinde daha önce yayınlanan yazılardan oluşuyordu ve resimler ise internetten indirilmiş ikon boyutundaki resimlerin gerilmiş hali gibiydi. ve de derginin neredeyse yarısı spirited away'den bahsediyordu.
    üç ayda bir çıkan bu derginin ikinci sayısı yeni çıktı ve içimdeki büyük umutların üç ay önceki gibi yıkılacağını tahmin etmekten kendimi alıkoyamayarak gidip aldım. tahminlerimde yanıltarak beni sevince boğdu bu dergi. ne derginin neredeyse amatör ruhlu bir ekip tarafından çıkarılması ne de yayın editörü sadi konuralp'ın yakın zamandaki vefatı bizi tatmin etmeye yetecek bir dergiyi çıkarmalarını engelleyememişti çünkü.
    derginin içeriğinden bahsedecek olursak, öncelikle anime dünyasındaki gelişmelerden ve yeni haberlerden bahsediyor. fansublar hakkında geniş bilgiler, tarihçesi ve nasıl anime indirileceği; anime yapımcısı şirketlerinden clamp'ın daha önce internette yayınlanan incelemesi ve manga olarak da lone wolf & cub ve barefoot gen'in geniş tanıtımları mevcut. ancak derginin en geniş çaplı ve beni tatmin eden bölümü ise yaklaşık 8 sayfalık neon genesis evangelion incelemesi. sorsalar tüm seriyi iki kere soluksuz izledim diyecem ancak bu yazıyı okurken "oha bu o muymuş, o böylemişmiş" repliklerini kullanmaktan kendimi alamadım. özellikle eva sözlüğü bölümü kafamdaki birçok soru işaretine açıklık getirmiş durumda.
    bu kadar reklamı niye yaptım sanıyorsunuz tirajıyla orantılı komisyon alıyorum hemen gidip alın çabuk.
  • derginin neden kapandığını dergi ekibinden bir arkadaş şöyle açıklamış:

    "manganime dergisi tamamen kapanmıştır. derginin kapanmasında diğer bir büyük etken türkiye’dekinden çok farklı olan japonya’nın telif hakları yasalarının çıkarmış olduğu ciddi sorunlar oldu. japonya’daki telif yasalara göre dergide kullanılan her bir anime veya manga resmi için animenin veya manganın lisans sahibi olan şirketten ayrı bir yazılı izin (mesela dergide 40 resim varsa 40 ayrı izin) almak gerekmekte ve antlaşmalara göre bu yasalar türkiye’yi de bağlıyor. türkiye’deki lisans sahibi şirketlerden izin almada herhangi bir sorun olmamasına karşın maalesef türkiye’de çok az sayıda anime’nin lisans temsilcisi bulunmakta. bu kadar az sayıdaki anime ile 52 sayfalık sürekli yayınlanacak bir dergide maalesef doyurucu bir içeriğe sahip olmak imkânsız. bu nedenle türkiye’de temsilcisi olmayan diğer anime ve manga’ların lisans sahibi şirketlerine ulaşmak için ciddi bir çalışma yürütüldü. şirketlerle bağlantı kurulmaya çalışıldı. ayrıca japonya’nın türkiye’deki resmi ve ticari temsilcilikleriye görüşmeler yapıldı. maalesef şirketlerin hiçbiri yanıt vermedi. japonya’nın türkiye’deki resmi ve ticari temsilcilikleri de maalesef yardımcı olamadılar. ayrıca görüştüğümüz temsilciler japonya’daki telif yasalarına göre dergi yazarlarına şirketlerin japonya’da dava açılabileceğini, şirketlerin bunu yapmaktan çekinmediklerini ve bunun ciddi sorunlar doğurabileceği belirttiler. japonya’daki şirketlerden yanıt almanın çok zor olduğunu, başarılsa dahi türkiye’den böyle bir derginin tek bir sayısındaki resimler için yazılı izinleri almanın bile en az 1 sene süreceğini belirttiler. son olarak, ankara’daki japonya büyükelçiliği yetkileri dergideki tüm resimler için yazılı izin alınıncaya kadar derginin durdurulması konusunda çok ciddi bir uyarıda bulundu. sonuç olarak derginin yeni sayısı tamamen basıma hazır olmasına rağmen basılamadı. verilen çabalar sonuç vermedi ve maalesef dergi kapandı."

    kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/manganime
hesabın var mı? giriş yap