• çocukluğumda en sevdiğim futbolcuydu ki hala pek çok severim kendisini. yaşıtlarımın zinedine zidane ya da ne biliyim figo diye bağırıp sokaklarda top oynadığı dönemde benim için ikisinden de büyük topçuydu o. sahadaki cool duruşu, o kadar gergin maçlarda bile sakin sakin sakız çiğneyişi, sırtındaki o 10 numaralı formanın görüntüsü... futbol oyunlarında önce fiorentina sonraki zaman da ac milan almak için sebepti real madridin o yıldızlarla dolu kadrosunu yenemeyeceğini bile bile. en son benficada oynayıp futbolu bırakmış ve beni yasa boğmuştu. büyüdüğümü yüzüme vuran lanet olaylardan biriydi onun futbolu bırakması.
  • yıllar önce kendisiyle yapılan bir röportajda fatih terim ile ilişkisi sorulduğunda, "eğer bir gün teknik direktör olursam, terim gibi olmaya çalışacağım" demiş futbol virtüözü. "terim, oyuncularına inanan, onları nasıl motive edeceğini bilen ve asla pes etmeyen birisi".

    izlediğim en zarif 10 numaralardan birisiydi. bir başka röportajda eğer futbolcu olmasaydınız ne olurdunuz sorusuna futbolcu olurdum diyerek beni oldukça güldürmüş, futboldaki zekasının kaynağını ortaya koymuştu.
  • rui manuel césar costa (d. 29 mart 1972, lizbon), orta saha pozisyonunda oynayan portekizli eski ünlü ve milli futbolcu. portekiz milli futbol takımı ve sl benfica'da forma giymiştir. 2004 yılıda pelé'nin seçtiği yaşayan en iyi 125 futbolcu listesi olan fifa 100'e girmiş önemli bir futbolcudur. 1993-2004 yılları arasında 94 kez portekiz a milli takımı formasını giymiş ve bu maçlarda toplam 26 gol atmıştır. portekiz futbolunun yetiştirdiği efsane isimlerden biri olan cesar manuel rui costa, 1991 yılında başladığı profesyonel futbol kariyerinde sayısız başarı bulunan bir isimdir. benfica'nın 10 numarası olan rui costa, 96 kez portekiz milli takımı formasını giydi. 2004 yılında avrupa şampiyonası ile birlikte milli takım kariyerine son noktayı koymuştu. rui costa, benfica’nın vitoria’yı 3-0 yendiği (11 mayıs pazar 2008) karşılaşma ile son kez yeşil sahalara çıktı. yaklaşık 50.000 futbolseverin alkışları altında futbola veda eden rui costa, ‘bu şekilde bittiği için mutluyum. çok duygusal bir an. bu taraftarlar bana her şeyi verdi.’ demiştir. böylelikle, 37 yaşında benfica'da futbolu bırakmıştır... ayrıca fiorentina'da fatih terim'in antrenörlüğünde en iyi zamanlarını geçirmiş ve 10 numara top oynamıştır. bu nedenle, italya'da kendsine il maestro lakabı takılmıştır.

    bilgiler - https://tr.wikipedia.org/wiki/rui_costa

    görüntüleri - https://www.youtube.com/watch?v=lbfmq0l8lao
  • bugün eski topçuların başlıkları geziniyor solda,
    ben de seni anayım dedim gözümün nuru, ilk göz ağrım, kadife bileklim.
  • milan forması giyerken fenerbahçemize rakip olduğu bir maçta forması deniz barış tarafından çekilerek küçük bir parça şeklinde yırtılmış ve o maçta bir süreliğine iptal edilmiş olan portekizli emekli futbolcu.

    çoraplarını dizlerinin bir karış altına indirerek karizmatik futbolcular kategorisinde de hatrı sayılır bir yer edinmiştir zannımca.
  • defansif orta saha olan selcuk sahin'in 335 super lig macinda 21 asisti var.
    ofansif orta saha olan rui costa'nin 339 serie a macinda 18 asisti var.

    balon.
  • cristiano ronaldo'nun henüz cr7 değil cr17 olduğu zamanlar ingiltere'ye euro 2004'te rencide edici bir gol atmıştır. cr17'nin sevinci sağ kanatta görülebilir.
  • ben ronaldo, messi falan değil de böyle kıyıda köşede daha bir underrated kalmış adamları çok severim. juan roman riquelme gibi, cesar manuel rui costa gibi, jose maria gutierrez hernandez "guti" gibi. bu adamlar pas virtüözü. topa sanki picasso'nun fırça darbesi gibi dokunşlar işleyen, hiçbir şey yapmasa bile sahada durması bile gözden kalpler çıkararak izlenmeye değer isimlerdendir. zidane gibi, hagi gibi, sergen yalçın gibi ne bileyim bazı eski 10 numaralar, sadece skora yönelik oynamayan ayağına top aldığında ne yapacağını tahmin edemeyeceğimiz muhteşem oyuncular şimdilerde pek kalmadı. futbol makine düzeninde sadece sonuca yönelik oynanıyor. tabii herkes işin romantizm kısmına bakacak değil ama bizler için çok özeldi bu adamlar.

    rui costa gerek estadio da luz'da gerek artemio franchi'de gerekse de san siro'da özellikle fiorentina'da batistuta ile kurduğu partnerlikle beni benden almıştı bileklerinin az üzerine kadar kıvırdığı çorapları, şortunun içine sokmadığı 10 numaralı forması ve kendine has koşuşu ve hatta koşarken savurduğu kollarıyla bir balerin gibi akardı sahada. nevi-i şahsına münhasır tüm zamanların en iyilerinden listesinde pek gözükmeyecek olsa da biz romantikler için başyapıt bir eserdir icra ettiği futbolu. rakiplerinin belini kıran 40 metrelik yerden pasları, asistleri ve böyle fantastik golleriyle hatırladığım, izlemekten en keyif aldığım isimlerden biridir efendim.
  • yüzük öpmeyi çok seven bir futbolcuydu. avrupa şampiyonasında parlamıştı çokça.
  • güzel bir golü için tıklayınız.
hesabın var mı? giriş yap