• eger gercekten lüks bir yerde egitilmis bir garson size hizmet ediyorsa yapilmamasi gereken olay. mekanin lüküslügü yüzünden degil . garsonlarin egitimini aldigi hareketleri engellemis olursunuz sadece. yani yardim etmek istediginiz yerde sadece can sikici bir engel teskil edersiniz. birakin adam isini bildigi gibi yapsin. siz hic dokunmayin.

    daha orta sinif yerlerde benim de huyumdur en azindan her seyi masanin üstünde tasimasi kolaylasicak sekilde toparlarim. ama adamlarin mutfagina gitmek ne denli uygundur bunu sorgularim. sonucta muessesinin arka yüzü orasi. sanmiyorum ki teftis gelen müfettis edasiyla girip cikan bir müsteriden hoslassinlar (inkar etmeyin lan. mutfaga girince her sey incelemicek misiniz).

    bunun disinda esnaf lokantalarinda filan hic üsenmem her seyimi toparla götürürüm valla tezgah'a kadar. ev gibi hissetmek istedigim yerde ev yemegimi yedikten sonra evdeki gibi de toplarim masami arkadas.
  • adab-ı muaşerete aykırı bir harekettir.
  • kişisel fikrim; iyi bir davranış değildir. çünkü o adamın işini küçümsemek gibi bir durum oluyor. sanki "bak sen kötü bir iş yapıyorsun ben de utanma diye sana yardım ediyorum" manası içeriyor.

    dikkatinizi çekerim masayı temizleyen demiyorum! eğer çay dökmüşsem cola dökmüşsem ve benim mallığım varsa yardım ederim abi çünkü o an rezil olan benim durumu toparlamaya çalışmalıyım.
  • garsonluk tecrübesi olan, artı yardımsever ve empatik insan davranışı. o değil de lise yıllarında garsonluk yaparken kimse bana bu kıyağı geçmedi.
  • görgüsüzlüktür.

    evet, yanlış duymadınız.

    garsona yapılan bir görgüsüzlüktür.

    bu kural genel olarak kalburüstü yerlerde çok geçerli olsa da siz her şeye rağmen hiçbir yerde yapmamaya özen gösterin.

    aynı şey alışveriş esnasında bir mağazada denediğiniz kıyafetleri katlamak, asmak gibi alışkanlıklar için de geçerli.

    bu bir iyi niyet göstergesi olabilir, görüyorum böyle şeyler ama yapmamalısınız.
  • öğrencilik döneminde yıllarca garsonluk yapmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bir samimiyet, iyi niyet, insanlık göstergesidir.
    halen gittiğim her mekanda garsonlara yardım ederim.
    oturduğum masanın ağzına sıçmam.
    en az %10 bahşiş bırakırım.

    sadece garsonlar için değil, hizmet aldığım her alanda hizmeti verenin işini kolaylaştırmak için elimden geleni yaparım. sanıldığının aksine bu garsonun işini zorlaştırmaz aksine her şeyi daha pratik bir hale getirir. çok şık bir mekanda bile garsonun uzanması zor olan bölgedeki tabak çanağı masanın bir köşesine doğru yanaştırmak gerekebilir.

    verdikleri parayla insanları köleleştirdiğini düşünen bazı zevatlar, garsonun işini yapmaya çalışırkenki çırpınışlarını mağrur bir edayla izleye dursunlar, hayat yardımlaşan insanların sinerjisiyle daha mutlu geçmeye devam edecektir.
  • insanlık yapmak, sınır tanımadan.
  • her ne kadar iyi niyetli bir hareket gibi görünse de aslında görgü kurallarına aykırıdır.
  • bulaşığa da yardım edilerek kombo yapılabilir.
  • şık bir restauranttaysam istifimi bozmam amk o kadar para veriyoruz toplasınlar ama başka yerdeyse bir an önce masa temizlensin diye el atarım olaya.masa temiz olmazsa kıl oluyorum rahat olamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap