• bu hafta colbert report'ta verdiği röportajla kendisini ilk defa gören/duyan beni kendisine hayran bırakmış yazar. şu linklerden izlenebiliyor olmalı:

    1. bölüm

    2. bölüm
  • "there's a bear..strung up. i assume murdered. maybe a suicide. i? dunno."
  • aglamak isteyenler eylul 2011'de npr'dan terry gross'la yaptigi roportaji dinleyebilir, selpaklarini bitirebilirler.
  • where the wild things are isimli kitabı can çocuk yayınları tarafından celal üster çevirisiyle "vahşi şeyler ülkesinde" adıyla yayınlanan yazar. hepimize hayırlı olsun.
  • "bir seferinde ufak bir oğlandan kart almıştım. üzerinde küçük bir çizim vardı. ben de ona bir kart gönderdim. karta bir resim çizdim ve şunu yazdım 'sevgili jim, kartını çok sevdim'
    bir sonraki mektup annesindendi :
    'jim gönderdiğiniz kartı o kadar sevdi ki, onu yedi'
    bu şimdiye kadar aldığım tüm övgülerden daha iyiydi. jim için elindekinin orijinal bir sendak çizimi olmasının bir önemi yoktu.
    onu gördü, onu sevdi ve onu yedi."

    *
  • new york'ta polonya göçmeni yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen sendak, büyük ölçüde kendi kendini yetiştirmiş ve altmış yıllık kariyeri boyunca yüz elliden fazla kitap resimiştir.

    yazdığı ve resimlediği kitaplar arasında kenny's window , very far away , the sign on rosie's door , nutshell library , higglety pigglety pop! ,where the wild things are , ın the night kitchen, outside over there, we are all in the dumps with jack and guy, bumble-ardy, my brother’s book, and presto and zesto in limboland (arthur yorinks ortak yazarı). meindert dejong, tony kushner, randall jarrell, ruth krauss, else holmelund minarik ve ısaac bashevis singer gibi ünlü yazarlarla işbirliği yaptı. ayrıca mother goose, grimm kardeşler, herman melville ve leo tolstoy'un klasiklerini resimledi.

    sendak 1970'lerin sonunda kostüm ve sahne tasarımcısı olarak ikinci bir kariyere başladı ve krása'nın brundibar, mozart'ın sihirli flüt, proko?ev'in üç portakalın aşkı ve engelbert humperdinck'in hansel ve gretel operalarının yanı sıra çaykovski'nin fındıkkıran balesini tasarladı. ayrıca really rosie'nin müzikal prodüksiyonunun set ve kostümlerini tasarladı, kitabını ve sözlerini yazdı.

    maurice sendak, tarihte en saygın çocuk kitabı sanatçılarından biri olmaya devam etmektedir. kendisi 1964 caldecott madalyası, 1970 hans christian andersen ödülü, 1983 laura ıngalls wilder ödülü ve 2003 astrid lindgren anma ödülü sahibidir. 1996 yılında başkan bill clinton, amerika'da sanata yaptığı katkılardan dolayı kendisine ulusal sanat madalyası takdim etmiştir.

    sendak'ın 2012'deki ölümünden bu yana maurice sendak vakfı, neredeyse tüm resimli kitaplarının yeni ve aslına uygun baskılarının yayınlanmasını denetlemeye devam etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap