• işsiz kalan bir çok insan var. bu insanlar buralarda istihdam edilebilir.

    bu ekiplere verilecek araçlar mı problem oluyor desem, çoğu araç boşa çıktı. araç kiralayarak bile bu işe bir çözüm getirebilirler.
  • karantina ve sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde internetten makyaj malzemesi, bulaşık deterjanı, diş fırçası alan tipler oldukça...

    * bulaşık deterjanı örneğine çok sayıda mesaj aldım.

    "bulaşık yıkamıyor musun?"
    "pis misin?"

    bulaşık deterjanım bittiğinde maskemi takıp beş dakika yol yürüyerek marketten yeni bir bulaşık deterjanı alıyorum. sırf on lira daha ucuz diye internetten sipariş edip günlerce bulaşık deterjanı beklemiyorum. kısaca bulaşıklarımı da günlerce bekletmiyorum sizin gibi.
  • çarşamba günü istanbul’dan izmir’e göndermek üzere vermeye çalıştığım kargomu hiçbir firma kabul etmedi. alıcı şubelerinin yoğunluktan dolayı sistemde kapalı göründüğü söylendi. buradaki kargo şubelerinde de durum vahimdi neredeyse kutuların arasından hoplaya zıplaya içeriye girebildim.
  • cokecekleri yer evde olmadığından cokemezler. telaşa gerek yok.
  • günlük 7-800 kargo dağıtma kapasiteli şubede, dağıtılmayı bekleyen 3000 kargo olduğunu biliyorum.
    bu şube acente (yani kişi işletiyor). firma, şube batmasın diye eleman sayısına üst sınır koymuş, kargolar dağ gibi yığılı.
  • açılın kargocu geldi.

    olmayan çökmedir. biz ona sektörde şubeler patladı deriz. yani dağıtım kapasitesinin üzerinde çok sayıda kargo gelmesi sebebi ile teslimatların gecikmesi olayıdır.

    malumunuz covid-19 önlemleri nedeni ile belirli günler sokağa çıkma yasağı getirilmiş ve bu yasaktan kargo sektörü de muaf tutulmuştur. sağolsun halkımız evde kaldığı günleri internetten alışveriş yaparak değerlendirmiş ve şubelerin kargo sayıları iki katı üç katı gibi rakamlara ulaşmıştır.

    bir aracın kendi muhitinde bir gün içerisinde maksimum teslimat yapabilme ve aynı zamanda müşteriden kargo alımı yapabilme sayısı ortalama olarak bellidir. buna bir de yasal çalışma saatlerini de eklediğimiz zaman devir sayılarının yüksek olması çok normal.

    covid-19 siz değerli müşterileri etkilediği kadar çalışan kargo elemanlarını da etkilemektedir. girip çıkmadıkları yer kalmayan dağıtım personelleri de alınan tüm tedbirlere karşı corona virüsten etkilenebilir ve dağıtım yaptığı mahallenin teslimatlarında gecikmeler yaşanabilir.

    ek önlemler tabiki alınmaktadır ancak takdir edersiniz ki corona virüs dünyadaki hiçbir sektör için öngörülemezdi. öngörülemeyen nedenler için hiç bir şirket de arkasında destek olmadan araç ve personel yatırımları yapamaz.

    tüm olumsuzluklara rağmen bu global çapta salgının ortasında ekmek parası için canla başla çalışan kargo personellerinin de en az sağlık çalışanları kadar alkışı hak ettiklerini düşünmekteyim.

    edit : özelden çok sayıda destek ve alkış geldi. varolun, çok teşekkür ediyorum ve hepsini tüm kargo çalışanlarına armağan ediyorum.
  • mng kargo bu konuda bayrak sallayani olabilir.

    bak teslimat gecikir okey anlarim yogunluk derim.

    2 haftadir subede olan urunu eve getiremediler ya. ne zaman kedi kopek mamasi siparis versem boyle gotluk yapiyolar bu son nokta oldu artik.

    kesin patladi dagildi bisey oldu. oteki paketim de patlamis olarak gelmisti cunku.

    geldigi gibi kapiya kadar cikartip bekletip en ufak bi yirtik varsa pakette rapor tutturup geri gonderecegim.

    daha once de evdeyken evde yoktunuz subeden alin demislerdi 15 kg mama icin. allah askina “eve tasimak” icin para aliyosunuz alooo.
  • sürat kargo hep çökük olsuğu için onlara bir şey fark etmedi. hala gelen kargoyu şubede 3 gün bekletip vatandaşım yetti gari deyip şubeyi basmasını bekleyip öyle teslimat yapıyorlar.
  • yukarıdaki yazar arkadaş yurtiçi kargodan kurye çağırmış gelmemişler, bence fazla beklemesin çünkü; şubeye 3 kere gidildiği halde, yoğunluktan ötürü kargoyu teslim almadılar. sürat kargoyla göndermek zorunda kaldık.
  • almanyada amazondan şampuan siparişi verecektim. (almanyadaki adrese) virüs sebebiyle ürünler arasında sınıflandırma yapmışlar aciliyeti olan ve olmayan ürünler diye. buna göre şampuan aciliyeti olmayan ürünmüş. tam 1 ay sonra teslim edilecek yazmışlar. bu nedenle sipariş vermedim. aynı şampuanı türkiye’de herhangi bir siteden sipariş etsem maksimum 1 haftada gelirdi.

    bunun gibi ürünler arasında sınıflandırma vb bir uygulama yapılmadığı müddetçe kargo çalışanlarına allah kolaylık versin.
hesabın var mı? giriş yap