• mukim öztekin'in ayrılmasından sonra uzun zamandır boş olan bddk (bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu) başkanlığı'na atanan kişi. 1961 kahramanmaraş doğumlu. uludağ üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü’nden mezun oldu. 1980-1984 yılları arasında çeşitli özel sektör şirketlerinde muhasebe müdürü olarak görev yaptı. 1985-1986 yıllarında cankurtaran holding’de muhasebe müdür yardımcısı görevini üstlendi. 1986-1989 döneminde faisal finans kurumu’nda muhasebe şefliği görevini yürüten mehmet ali akben, 1989-1999 yılları arasında kuveyt türk evkaf finans kurumu mali işler müdürü olarak görev yaptı. 1999 yılından itibaren anadolu finans kurumu genel müdür yardımcılığı’nı üstlenen ve 2006 yılından 2011 yılına kadar türkiye finans katılım bankası genel müdür yardımcılığı görevini yürüten akben 2012 yılından bu yana tmsf fon kurulu üyesiydi.
  • http://www.finansgundem.com/…-akben-oldu-680671.htm

    ekteki özgeçmişine bakarsanız çok hatalı bir atama olduğunu görürsünüz.

    burada sorun, söz konusu şahsın katılım bankalarında çalışması değil, katılım bankalarında genel olarak muhasebe(back office diye zıplamayın, operasyoncu felan değil) ve idari işler gibi alanlarda yöneticilik yapmasıdır ki, bu tercih bddk için kötü olmuştur. yoksa, tevfik bilgin olsun, rahmetli mukim öztekin olsun katılım bankalarında teftiş kurulu gibi birimlerde çalışmış, en önemlisi mevzuata ve sisteme tamamen hakim ve saygın kişilerdi. mehmet ali akben ise maalesef, selefleri gibi donanımlı ve yetkin gözükmemektedir.
  • başı, yakın zamanda çok ağrayacak bir adam...
  • 666 sayılı khk adaletsizliğinin giderilmesi ve çalışanlarının daha iyi koşullarda görev yapması için elinden geleni yapan başkanım. 666 sayılı khk'nın yetkiden iptal olduğu bu günlerde, bizim için yaptıklarını kimse unutmayacak sayın başkan. 666 adaletsizliğinin giderilmesi konusunda hiçbir aktif davranış sergilemediğini duyduğumuz spk başkanı vahdettin ertaş'ı falan düşününce, kendisiyle gurur duyuyorum.
  • iki yeni bankanın ülkemizde sıfırdan lisans alarak banka kurmak istediğini açıklayan bddk başkanı.
  • ak parti'nin badem bıyıklılar kadrosundan atanmış bddk başkanı.

    son icraatı paypal'ın lisans başvurusunu reddederek 2016 yılında böylesine uluslararası saygın bir kurumun türkiye'den çekilme kararı almasına yol açmak olmuştur.

    bu da tipi
  • paypal'ı ülkemizden kovan kahraman bürokrat.

    hayır trollemiyorum cidden böyle düşünen yüksek sayıda insan var bu ülkede. ben sadece onların sesi oldum!
  • kurlarda yaşanan olağan dışı artışı yurt dışı odakların spekülasyon yapmalarına bağlayan vasat yönetici. bddk gibi bir kurumun başında olmasına rağmen denetimle ilgili mesleki tecrübesi bulunmayan, özel bir şirkette muhasebeci iken katılım bankalarına gmy olmuş bu adam ve bunun gibi insanların bu noktalarda olması utanç verici. yapmış olduğu açıklama çapının ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor zaten.
  • döneminde, kurumda çalışmakta olan en az 60 taşeron işçi önce istanbula gideceği yönünde kandırılmış ve neredeyse tüm taşınma çalışmaları bu kişilere yaptırılmış, taşınma süreci bittikten sonra hepsi işten çıkarılmıştır.
    nasıl bir insan olduğu kurumdaki çalışanlarına sorulursa çok net anlaşılır.
  • akp’li cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından bddk başkanlığına yeniden atanan şahıs.

    daha önce de bddk başkanlığı yaparken, cumhurbaşkanlığı kararıyla, 9 ekim 2018’de ekonomi politikaları kuruluna atanmıştı.

    bddk’daki “başarıları” unutulamamış demek ki.

    1961 maraş doğumludur ve uludağ üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü mezunudur.
hesabın var mı? giriş yap