• şule çet cinayeti'nde son günlerde ortaya dökülen kadın düşmanı çağ dışı ahlaksız raporun yazarı adli tıpçıymış. link

    kaynaktan:
    "şule çet davasında, “bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” diye rapor yazan adli tıp uzmanı mehmet nuri aydın’ın 1989’da işkencede kolu kırılan kutay merinç’e sağlam raporu verdiği için ankara tabip odası tarafından 9 ay meslekten men edildiği ve bu cezasının da ttb merkez konseyi disiplin kurulunca onandığı ortaya çıktı.

    halkevleri myk üyesi kutay merinç, şule çet davası ile ilgili haberleri okurken, tepki çeken raporu hazırlayan doktorun mehmet nuri aydın olduğunu görünce, aydın’ın kendisine işkence sonrası kolları kırık olduğu halde sağlam raporu veren kişi olduğunu facebook hesabından paylaştı.

    “bu raporun yok hükmünde sayılması gerekir”
    merinç’in mesajı şöyle:

    bugün basında şule çet davası ile ilgili bir haber okuyunca şok oldum. 1989 yılında 21 gün işkence gördüğüm ankara emniyeti derin araştırma laboratuvarı’ndan (dal) çıkarıldığım adli tıp’ta bana sağlam raporu veren doktor mehmet nuri aydın’ın, şule çet davasının da uzman adli doktoru olduğunu öğrendim.

    şule çet davasında, “bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” diyerek kadın düşmanlığından katil aklamaya kadar her şeyin olduğu bu raporu yazan adli tıp uzmanı mehmet nuri aydın, benim iki kolum kırık olduğu halde bana sağlam raporu veren ve şikayetim üzerine yargılanan, ayrıca ankara tabip odası tarafından 9 ay meslekten men edilen, bu cezası da ttb merkez konseyi disiplin kurulunca onanan biridir.

    böylesi işkence destekçisi birinin hala görevde olmasına, bu şahsın raporlarına güvenilerek adalet dağıtılması çabasını esefle ve üzülerek karşıladım. bu kişinin neden böyle bir rapor verdiğinin sorgulanması ve hatta kanaatimce yok hükmünde sayılması gerekir. saygılarımla.

    ankara tabip odası 9 ay meslekten men etmişti
    ankara tabip odası, ankara emniyet müdürlüğü siyasi şubesi’nde (dal) işkence gören kutay merinç ve haydar bozdoğan’a “sağlam” raporu veren adli tıp kurumu doktorlarından mehmet nuri aydın’ı 1990’da 9 ay süre ile meslekten ihraç etti.

    tabip odası’nın doktor aydın’a ilişkin meslekten men cezası içeren ve oybirliğiyle alınan kararında, aydın’ın, her sanık için tek tek rapor düzenlemesi gerekmesine karşın 22 sanık için toplu rapor düzenlediği, muayene odasında polisi bulundurduğu, bunun ise bir baskı unsuru olduğu, tüm vücut muayenesi yapmayıp, yalnız vücudun üst kısmını muayene ettiği belirtiliyor."
  • kendini tecavüzcü katilleri aklamaya adamış adalet savaşçısı, tıp emekçisi.
  • muhakeme yeteneğinin sorgulanması gereken kişi.
  • bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” diye rapor yazan kişi.
  • soyle bir paylasim yapmis kisi. kendisi adina ben daha cok utandim. ataturk hayatta olsa ve senin yazdigin raporu gorse ne hissederdi bir dusun sonra o sayfayi begen ve paylas. ataturk bugun hayatta olsa sen oyle bir rapor yazabilir miydin? yazsan ne gibi sonuclari olurdu acaba?

    https://www.facebook.com/…379107&id=100002088160467
  • hukuka ve ahlaka aykırı olarak, şule çet davasında kadınlara belirli koşullarda cinsel saldırıda bulunmanın uygun olduğunu savunan adli tıp raporunun yazarı. kendisi bu görüşlerine kaynak olarak prof. dr. şemsi gök ve prof dr. zeki soysal'ın adli tıp kitaplarını göstermiştir. bu hukuk profesörlerinin böyle görüşlere dayanak olacak bir kitap yazmadılarsa, itibarlarını zedelediği için kendisine dava açmaları yerinde olur.

    üstelik adli tıp raporları sadece maddi delillerle ilgili olmak zorundadır, cinsel saldırının savunmasını yapmak için "hukuk tezi" parçalama yeri değildir.
  • josef mengele nasıl hekim ve bilim adamı değilse, bu zevat da asla hekim değildir.
    kendisiyle aynı mesleği yapmaktan utandığım şahıs.
  • meslekten sadece 6 ay men cezası almıştur.

    https://twitter.com/…rim/status/1288452734832844800
  • yazıklar olsun sana ve ödenen vergilerle doyan karnına. utanç kaynağısın.
  • facebook profilinde ki paylaşımlara bakacak olursak, şule çet cinayetindeki orospu çocuklarından rüşvet alıp o ahlaksız raporu yazmadıysa, ben de birşey bilmiyorum. 6 ay uzaklaştırma ne ki? şerefsizi ihya etmişlerdir zaten.
hesabın var mı? giriş yap