• belediyelerin evlilik öncesi istediği hiv testi için melis alphan’ın yorumudur.

    tweet

    görsel

    tweet’e gelen yorum ile melis hanımın o yoruma verdiği cevap ülkedeki gazetelerin ve gazetecilerin neden bu kadar kötü olduğunu açıklar nitelikte. şöyle ki bu yorumu yapabilen bir kimsenin ne gazeteciliği ile ne de yazarlığı ile tarafıma katabileceği bir şey yoktur maalesef.

    gelen yanıt ve cevap
  • kendisine gelen eleştiriler için "akit mantalitesi" demiş ancak bu yanlış bir yorum. muhtemelen bu yorumu konuyu çarpıtmak için yapıyor.

    buradaki ana konu şu; başkalarının özgürlüğünün ve mahremiyetinin başladığı yerde seninki biter. evliliğe, toplum yapısına, dine, geleneklere ve dahasına külliyen karşı olan bir insanım. zaten "akit mantalitesini" eleştirmemizin temel sebepleri bunlardır; burunlarını kişilerin özel yaşantılarına sokmaya çalışırlar.

    ancak hiv konusu farklı. ciddiye alınması gereken bir şey. hatta bırakın evlenirken yaptırmayı, bu virüsü kontrol altına almak için herkesin yaptırması zorunlu olmalı. aile hekimleri bölge bölge sorumlu oldukları her vatandaşı bu teste tabi tutmalı. peki neden? hiv konusunda çoğunuzun bilgisi yok ama özet geçeyim; hiv pozitif vakaların çoğu pozitif olduğunu bilmiyor. bilenler de çok küçük bir kısmı ve tesadüfen öğreniyorlar; asemptomatik dönem geçtiğinde ortaya çıkan bazı belirtiler sonucu veya genel bir tarama sonucu öğreniyorlar. ve bu oran şu an resmi olarak açıklanmış pozitif vaka sayısının 10-20 katı civarında. yani evet, türkiye'de şu an resmi kayıtlara göre 20 bin hiv pozitif varsa, gerçekte 100.000 - 200.000 arasında bu rakam. ve bu net olarak bilinemiyor. bu konuyu covid'den farklı bir kefeye koymayın; aynı şey. hatta covid'in bunun yanında lafı olmaz. mahremiyet tartışmasının geçerliliğini yitirdiği nokta burası. iki kişi evleniyor, sürekli cinsel birliktelik içinde olacaklar ama hiv gibi bütün yaşam biçimini kökten etkileyen bir virüsün varlığı mahremiyet çatısı altına sokularak görmezden gelinecek.. bunun demokrat takılıp gizli radikal islam ajandası olanlardan ve seçime girenlerden ne farkı var?

    bu virüsün ne kadar yaygın olduğunu önümüzdeki 10 yılda daha net anlayacaksınız. çünkü şu anda herkes varlığını reddediyor, kimse kesinlikle korunmuyor, hatta testlere de karşılar. o asemptomatik dönemler bitsin, sonra konuşalım bunu.
  • hiv artışını da saçma sapan bir şeye bağlamış. bunlara zaman ayıracak vaktim yok herkes kanaat önderi olmuş lan memlekette.
  • kadın haklı. kimseyi ilgilendirmez. sadece nişanlısı istiyorsa yapılabilir. eğer karşılıklı olarak istemediklerini beyan ederlerse yapılmaması lazım.

    gerekçesi? mahremiyet falan iste...
  • 2020 yılının son günlerinde hala bu tipleri ciddiye alan, bunları muhalif, aydın vb. gören kişiler varsa ne diyebilir ki insanlar.

    yorumdur, ancak haksız yorumdur. bence.
  • aklı yok fikri var bir karının yine saçmalamasıdır. taşımayın şunları şuraya. twite tıklıyorum çoktan blokladığım için göremiyorum
  • belki belediye evlenilecek çiftlerden bir diğerinin hakkını koruyarak şeffaf bilgiyi sağlamak için, doğacak çocukların hiv olmasının önüne geçmek için istiyordur,

    ha bu arada çoğu ülke hatta kktc, türkiye dahil diğer ülkelerden gelecek bütün öğrencilerden bu testi istiyor, kimse kktc ile evlenmeye gitmiyor, ulusal bir sağlık meselesi
  • melis alphan mı? geçiniz. zaten hiv testi yaptırmayın deseydi de kendisi yaptırmaya giderdi

    (bkz: tatile gitme diyen melis alphan'ın tatile gitmesi)
  • dolaylı yoldan "donumun içi evlenene kadar güneş ışığı görmedi" cümlesiyle aynı şey. testin namusçuluk adına yapıldığını zannedip bir de buna alınmış.
hesabın var mı? giriş yap