• kalenin ardı mersin
    beklerim yarim gelsin
    beklemekten usandım
    allah belanı versin.
    aklıma ilk gelen mersin deyince bu oldu.
    toprağı bol olsun.
  • kekoların işgal ettiği şehir.. denize girdiğiniz sahillerden bile kekoların işgaline uğradığını görebiliyorsunuz..
  • bir ülke olsa kendi kendine yetebilen sayılı ülkelerden biri olurdu heralde.

    tarım = buğdaydan kahve ağacına hepsi yetişiyor.
    su = tatlı su kaynakları nüfusuna yetebilecek seviyede ve çok temiz. hatta kıbrısın içme suyunu sağlıyor.
    hayvancılık = eskisi kadar olmasa da hala kendine yetebilecek seviyede.
    sanayi = demir çelikten meyve suyu fabrikasına kadar bir çok fabrika barındırıyor. rafine ve barajlara da sahip.
    liman = türkiye'nin en büyüğü.
    nüfus = çoğu avrupa ülkesinden fazla ve genç nüfus oranı çok yüksek.
    turizm = tarih, kültür, deniz, inanç.. her türlü turizm kalemi var.
    valla bi havalimanımız eksik o da yapılıyor.*
  • adana'nın uydusu denilen yer, haftasonu adana'nın yarısının karaduvar'a rakı-balık yapmaya geldiği yer. lan soğuk savaş döneminde usa-sscb bile aya gitmeye bu kadar uğraşmadı. otur, 01.
  • adettendir, önce eğmeden bükmeden tanım yapalım: 30 yıldır kürtlerin içine sıçtığı ama her şeye rağmen müthiş konumu ve potansiyeliyle geleceğin yıldızı olacak şehir.
    not: adanalıyım

    bakmayın siz adanalılar'ın mersinlilere takıldığına, mersinliler adanalıları sevmez palavrasına.

    iki şehrin merkezleri sadece 69 km mesafede ve yazın mersin nüfusunun 4te biri adanalılardan oluşuyor. iki şehrin ortasında yer alan kadim tarsusu da düşünürsek aslında yaklaşık 4,5 milyonluk tek bir şehirden bahsediyoruz.

    25 yıldır yılın en az 2 ayını orada geçiren ve mersin'de yazlığı, bahçesi olan birisi olarak söyleyeyim, her iki şehir kardeştir.

    detaylıca açmak gerekirse:

    çukurova, kaliforniya ve po ovasından sonra dünyanın en bereketli üçüncü ovası.

    mersin limanı yukarıda bir yazarın bahsettiği gibi ülkenin en büyük limanı.

    mersin 312, adana 160 km uzunluğunda sahil şeridine sahip

    açık ara ülkenin en iyi tarım mahsulleri bu iki şehirde yetişiyor.

    bu iki kentin insanı hoşgörülü ve moderndir. bu konuda tek rakipleri izmir.

    yeni havalimanının bitmesi ve uzun yıllardır konuşulan karaduvar-karataş sahil yolunun hayata geçirilmesiyle iki şehir nitelikli turizm merkezi olacak ve o zaman cazibeleri artacaktır.

    last but not least, künefenin en iyisini de antakya değil mersin'de yersiniz.
  • adanalıyım. bu mersin adana çekişmesi neyin nesi anlamış değilim. internet mecrasında bir yerde daha rastladım. gerçek hayatta hiç rastlamadım. mersin güzel şehirdir. merkezin doğu'dan aldığı niteliksiz göçe rağmen de hâlâ güzeldir. ayrıca adana mersin sınırında, ciddi bir kültürel geçişlilik de vardır. bazı köyler bir müddet adana'nın ilçesine (karaisalı) bağlıyken sonradan mersin'e (tarsus) bağlanmıştır. kaldı ki tarsus diye bir realite vardır ki biraz adana, biraz mersin'dir ve hatta ne adana'dır ne mersin'dir. mersin'den batı istikametinde uzaklaşıldıkça, anamur'a doğru kültürel doku değişir. hem iktisadi bakımdan hem de nüfus bakımından mersin, "adana mersin büyükşehir bölgesi" olarak isimlendirilen alanın önemli iki noktasından biridir.
    t: güzide bir akdeniz ilidir.
  • tek olumsuz yanı çingene ve cono adanalılarla komşu olması olan güzide şehirdir.
  • gitmeden önce bu kadar güzel olduğuna ihtimal vermediğim şehir. gerçekten de irili ufaklı temiz koyları, yemek kültürü, tarihi alanlarıyla mersin büyüledi beni. fakat hala anlamamaktayım, niçin antalya kadar turist çekmiyor? halbuki burada da çok güzel plajlar, turistik yerler var. eğer sebep plajlarının antalyadakiler kadar uzun olmamasıysa bence tisan, incekum, yapraklı koylarıyla bu açığı kapatıyor.
  • özlediğim şehir!

    başlarda sevmediğim, tanıdıkça sevdiğim, ayrılmak istemediğim, ayrılırken bir yanımı bıraktığım memleketim...

    denizinin tuzuna, yaylalarının kokusuna hasret geçer mi bu ömür? içinde saklandığımız portakal bahçelerini, sabahlara kadar oturup sohbet ettiğimiz incecik kumsalını, burdan kıbrıs görünüyor mu diye yaptığımız sorgulamaları, bilindik koylarını, bilinmedik köylerini ve daha nelerini nelerini özlememek mümkün mü?

    mersin anadolu'dur, mersin samimiyettir, mersin istikamettir, hürriyettir, mersin akdenizdir...

    mersin' den bahsederken sunay akın' dan bahsetmemek te olmaz elbet. üstad ne güzel demiş: "çabuk görünsün diye akdeniz, toroslarda ağaçlar hep çocuk kalırmış."
  • akdeniz'in değeri bilinmeyen şehirlerinden. sahillere koca koca siteler kondurup güzelim meyve bahçelerini talan etmişler. halk tarımdan vazgeçip turizme yönelmiş, doğa tahrip edilmekte. buna karşın henüz bozulmamış gizli saklı bölgeleri mevcut. buralara gittiğinizde ciğerinize çektiğiniz hava bile sizin gerçekten akdenizde olduğunuzu hissettiriyor. sabah köy kahvaltısıyla güne başlarsınız. masmavi deniz çarşaf gibi görüntüsüyle başka bir ziyafete çağırır. akşam olunca salaş kafelerde vakit geçirip tercih edilirse diğer misafirlerle keyifli sohbetlerde bulunabilirsiniz.

    merkez, bildiğiniz tipik anadolu şehirlerinden pek farkı yok. çarşı, avm, lokanta, sahil bahçeleriyle şehirden kolay sıkılmazsınız. son yıllarda gerçekleşen yoğun göç nedeniyle eski halini mumla aratmakta. buna rağmen batıya doğru gidildikçe şehrin keşmekeşi yerini huzura ve rahatlığa bırakıyor.
hesabın var mı? giriş yap