• dün akşam itibariyle veterinerimizin 55 tl'ye bize sattığı ağrı kesici şurup. yanında bulunan şırınga ile kedinizin ağzından aşağı akıtmak suretiyle veriyorsunuz. 55 tl dedim ama oğlum için 55 milyonum olsa veririm.

    zeytin'in ağrısı var. kucağımıza alınca ağlıyor, hatta kucağımda tutmaya çalıştığım an kıhlıyor. queen of pimpirik olduğum için 3 gün boyunca doktorunu taciz ettim. en son dün akşam gittiğimizde bize metacam verdi. ağrı kesici imiş. sanıyoruz ki ameliyattan kalan bir ağrısı var sırtında. bilemiyoruz. bildiğimiz şey, kurtulduğumuz kötü huylu tümörün şu anda ortalıklarda olmadığı. olmayacağı anlamına gelmiyormuş. neyse, moral bozmak yok, yola devam. oğlumun ağrısını geçirir inşallah bu metacam.

    doktorumuza güvenim sonsuz.
  • yan etkileri arasında letarji, ishal ve kusma varmış. zeytin'imde sadece letarji var. aşırı durgun, aşırı yorgun, bana karşı koyamıyor bile. ben bunun ilaçtan olduğuna inanmak istiyorum.
  • -cerrahi girişimler sonrasında görülebilecek post-operatif ağrı ve inflamasyon,
    -akut kas-iskelet sistemi bozuklukları,
    -kronik kas-iskelet sitemi bozuklukları,
    tedavilerinde kullanılan,oral bir şekilde verilmesi gereken (alternatifi mamaya da dökülebilir) meksika üretimi bir ilaçtır.
  • 8 yaşındaki kurt köpeğim için iü veterinerlik fakültesince muayene sonrası yazılmış 32 ml suspansiyon formunda olup 1.5mg/1ml "meloksikam" etken madde içeren antienflamatuar dır. toplamda kutusunda 32 x 1.5 = 48 mg meloksikam içeren nede olsa devletin veteriner fakültesidir kazık yiyecek halimiz yokya denilerek talep edilen 143 tl yi (sadece ilacın ücretidir ) göz kırpmadan ödediğim fakat aynı etken maddeyi içeren melox 7.5 mg 30 tablet isimli insanlar için üretilmiş aynı etken maddeye sahip eczanelerde 6 tl(yazıyla altı tl) 7.5 x 30 =225 mg meloksikam içeren ilacı araştırmam sonucunda öğrendikten sonra bu memlekette acaba mühendis olmak yerine veterinermi olsaydım dedirtmiş ilaçtır.
    metecam 32ml = 48 mg meloksikam içerir = 143 tl köpekler içindir
    melox melox 7.5 mg 30 tab= 225 mg meloksikam içerir = 6 tl insanlar içindir.neyse fiyat/performans anlamında fena kazıklanmış olsakta oğlumun canı sağolsun.
  • yoğun bal kokan kedi-köpek için ağrı kesici şurup. kokusu cidden çok güzel, mars yerine benim içesim var fakat kendisi hoşlanmıyor :p

    2 gündür metacam kullanıyor. dün sabah kakasını yaptı. bugün poposunda kurumuş kan olduğunu gördüm ve aynı zamanda etrafında kızarıklık da var. yan etkileri olarak belirtilmiş bu problem fakat ilaç kullanımı bittiğinde sorunun ortadan kalkacağı yazıyor. daha önceden hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. kabız değil. yarın muayeneye götüreceğim. siz de metacam kullanılan süreç içerisinde dışkı kontrollerini yapıp aksi bir durumda hekime danışın. sonuçları tedavi bittikten sonra gireceğim tekrardan.
  • idrar yollari enfeksiyonu için bugun veterinerimin verdiği ağrı kesici. üç gün kullanacağım; yan etki olursa editlerim.
    edit: yan etkisi biraz mallık yapıyor diyebilirim; uyku hali. bir de ilacin son gunu bir kez kustu ama buna sebep malt da olabilir. yine de dikkatli kullanilmasi gerekiyor cunku yan etkileri beni biraz korkutmadı değil. tüm kedi sahiplerine geçmiş olsun.
  • kedilerimden birinin sırtından tümör alınmıştı geçen yıl, ameliyat sonrasında ağrı kesici olarak vermişti veteriner. antepsinmide koruyucuyla beraber vermem söylendi çünkü mideye zarar verebilirmiş.
    şimdi diğer kedimin dişleri çekildi, onun için kullanıyorum.

    bu ilacı kullanmadan önce lütfen mide koruyucu ilaç verin dostunuza. midesi tahriş olmasın.
hesabın var mı? giriş yap