• 14 seneden sonra microsoft'tan yeni bir simülatör geliyor.

    https://www.haberler.com/…ilenecek-12129988-haberi/

    fragman
  • sevindiren haberdir. fragman olarak xbox'a çıkacak gibi gözüküyor umalım pc versiyonu da eş zamanlı olarak çıkar.
  • mevcut sürümünün grafikleri e3 fragmanında gösterilen grafiklerinin yakınından bile geçmeyen simülatör. uçaklar çok iyi ancak çevre ve şehir grafikleri baya kötüydü.

    2020'ye kadar daha çok var ama gördüğüme yakın kalitede grafiklerle çıkacaksa oyun tarihinin en dramatik downgrade'lerinden birine hazır olmakta fayda var.
  • dev update videolarının olduğu bir adet yutub kanalı
  • dunyadaki amator pilot sayisini birkac kat arttiracak olan yeni nesil simulator*.

    https://www.youtube.com/watch?v=fj8h6yibhhc
  • microsoft tarafından geliştirilen çok gelişmiş bir uçuş simülatörüdür. daha önce ki nesil denebilecek (bkz: microsoft flight simulator x) gerçekçilikten uzak bir motor ve berbat kaplamalar ile gelmiş ve başarılı olamamıştı. microsoft bu başarısızlıktan dolayı programın tüm haklarını loocked martin firmasına satılmıştı. steam geniş bir kullanıcı ağına ulaşınca programın yenilenmiş bir sürümü tekrar yayınlandı fakat aynı şekilde başarısızlıkla sonuçlandı.yeni sürüm olan 2020 ise önceki sürümlerden farklı olarak gerçekçi bir simulasyon ve başarılı grafikler ile geliyor. tanıtım videolarında gösterildiği gibi başarılı ise amatör pilot sayısında patlamaya sebep olacaktır.
  • tüm dünyanın oyunda yer alacağı yeni flight simulator oyunudur. evet yanlış duymadınız oyunda bütün dünya olacak. microsoft bing'in haritasındaki dataları kullanarak bütün dünyayı oyuna aktarmış. sadece haritanın 2 petabayt olduğunu söylüyorlar. yani oyunda gidip uçakla kendi evinizin üstünden geçmeyi deneyebilirsiniz. tabi hal böyle olunca insanın aklına ilk olarak ulan bütün dünya varsa oyunda bu oyunun boyutu ne kadar olacak ki sorusu geliyor. haritalar biz uçakla ilerledikçe bölge bölge olarak download edilecekmiş, yani siz uçakla uçarken bir yandanda gideceğiniz yerler otomatik olarak arkada download olacak. internet hızınız yavaş ise de inen harita daha az detaya sahip olacakmış. oldukça heyecan verici gerçekten. görüntüler muazzam zaten. flight simulator x'de sürekli boeing 737 800 ile ankara/istanbul arası uçan biri olarak heyecanla bekliyorum. *
  • son yıllarda beni en çok heyecanlandıran microsoft haberi.

    elimdeki sistem beni 5-10 sene daha götürür diyordum ama tanıtım videolarını izledikçe gaza geliyorum, yeni bir sistem dizerim piyasaya çıkınca. naftalinleyip kaldırdığım saitek pro flight yoke-pedal seti de kutusundan çıkacak.
  • canımın içi bitanem yeni istanbul havaalanı da bulunacaktır herhal bu simülatörde. başta almanlar, bütün dünya alem bizi daha da kıskanacak.
  • bu simülasyonla ilgili herkesin aklında benzer sorular var.

    1.sistemim bunu kaldırır mı?
    2.söylenildiği gibi 2 petabyte haritayı nereye yükleyeceğim. internetten inse kaç gb harcarım/ocağıma incir ağacı diker mi?

    birinci soru için iki farklı çözüm konusu var. öncelikle bu simülasyon için illa ki biraz düzgün donanım kanfigürasyonuna ihtiyacınız var. 8-10 bin tl. gibi bir bütçe sizi minimum düzeyde keyif verecek seviyede tutar gibi düşünüyorum. developer'ların videolarını izledikten sonra diyebilirim ki adamlar bu sıkıntıyı öngörmüşler. fragmanda gördüğünüz görüntüleri işleyecek bir bilgisayara sahip olmak zorunda değilsiniz. konfigurasyonunuzun kaldırdığı kadar bir ayar seçmek mümkün olacak. o yüzden şimdiden canınızı sıkmayın.

    diğer bir çözüm konusu - ki daha etkili çözüm - iki soruyu da kapsayan bir konu. (bkz: cloud gaming)
    cloud gaming olayıyla ihtiyacınız olan iki şey güzel bir monitör ve düşük ping olan yüksek hızlı bir internet bağlantısı. fiber interneti olanlar için 30 mbit ve üzeri bir bağlantı hızı size yetecektir. 24 mbit superonline fiber için sistemimi sorgulattım ve "idare eder ama çok da güvenme" gibi bir sonuçla karşılaştım. bilgisayarım doğrudan kabloyla modeme bağlı bunu da belirteyim.

    yakın zamanda oyunlar için konsol/bilgisayar kullanma devri sona eriyor. özellikle de starlink hizmete girdikten sonra (firma 2021 gibi global düzeyde olacak diyor ama 2023 den önce beklemeyin) 10 ms gibi bir ping süresiyle 10 gbit hızında bir internet imkanına kavuşacağız (btw sansürsüz olarak). karşılaştırma yapılması açısından mevcut fiber internetin ping süresi de 17ms gibi bir gecikme içermekte.

    ikinci soruya gelirsek yukarıda belirttiğim cloud gaming olayında hizmet veren firma kendi serverlarında bu harita verisini büyük ihtimalle barındırır ve hiç uğraşmayız. diğer türlü kendi platformumuza bunu yüklersek uçtuğumuz yerlerin haritaları gerektikçe internetten yüklenecek. çoğumuzun limitsiz internet kullandığını düşünürsek eğer oyun esnasında bayaca veri indirileceğini söyleyebiliriz ama bu bir sorun teşkil etmeyecektir.

    internet hızımızın da düşük olduğu durumlarda harita, yettiği kadar detaylarla indirilecek ve simülasyon yine akıcı şekilde devam edecek merak etmeyin. (developer ekibin yalancısıyım)

    daha farklı sorusu olan yeşillendirebilir.
hesabın var mı? giriş yap