• (bkz: kronik)
  • verilen bazı tedaviler sebebi değil de, geçici rahatlama sağlama anlamında sonucu tedavi ettiğinden dolayıdır. gerçek sebebin tedavisi ile ilgili detaylı bilgi için (bkz: reflü/#70930829)
  • stresten uzak bir hayat yaşanırsa ilaca bile gerek yoktur. benim de mide rahatsızlığım var, ilaçları almıyorum, almadığım gibi günde sayısız kahve tüketiyorum ama hiç dokunmuyor. ta ki biraz stres yapayım mideme vurur 3-4 gün dengem bozulur. herşeyin başı stres....ilaçlar olmasaydı daha sağlıklı olabiliriz gibi...
  • verilen ilaçların hastalığı değil semptomları tedavi etme amaçlı olmasında mütevellit olabilir.
    (bkz: semptomatik tedavi)
  • (bkz: stres)
  • sevgili dostlar, sizlere edindiğim bilgiler çerçevesinde çözümlerimi aktarmak isterim.

    mideye dair hastalıklar çoğunlukla strese bağlı dense de, bu bir kısır döngü.

    şöyle ki, mide rahatsızlığınız varsa doğru ve yeterli nefes alamazsınız. yeterli nefes alamazsanız, stresiniz azalmaz.

    mide rahatsızlıkları için çözümlerimi paylaşayım:

    sabah ilk kalktığınızda amacınız mide asitinizi yükseltmek olmalı. sindiriminiz ve midenizin sağlıklı çalışması için mide asidine ihtiyacınız var.

    ilk iş sigara yakmak , kahve içmek olmasın uyandığınızda. mide asidinizi azaltıcı hamlelerden uzak durun. ilk işiniz birkaç damla elma sirkesine bir bardak su içmek, limon yemek, yeşil elma yemek, nar yemek, portakal yemek yada organik yoğurt yemek olmalı.

    sonra güne başlayabilirsiniz. gün içinde ne şartta olursa olsun gazlı ve soğuk içeceklerden uzak durun. soğuk soda mide ağrılarınıza iyi gelmez. sıcak da bir şeye benzemez. mümkün olduğunca yemeklerden önce sıcak su için.

    yavaş ve küçük lokmalar halinde yemeğinizi yiyin. midenizi tıka basa doldurmayın. porsiyon küçültemiyorsanız, yemeğin yarısını o anda, geri kalan yarısını yarım saat sonra yiyin.

    çay, kahve içmeyin. son olarak uyku saatinizden 3 saat önce bir kase organik evde yapılmış yoğurt yiyin.

    iyi sindirirseniz iyi nefes alırsınız. iyi nefes alırsanız stressiz olursunuz. stressiz olursanız daha mutlu olursunuz. başarılı olursunuz.
  • aynen geçmiyor
  • yazdan beri kahve sigara ağırlıklı beslenmem kronik mide rahatsızlığına sebep oldu. uzun zamandır iyi değilim ama önemsememiştim. ta ki ağrı belası uykularımdan edene kadar. doktor tam teşhisi koymak için endoskopi dedi. biri karnıma bıçak batırıyor hissi var. korkudan bir haftadır ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.

    daha önce endoskopiye girmişliğim var. tekrar o berbat korkuyu yaşamak istemiyorum. göt korkusuna kahve içemiyorum. haliyle leyla gibi aklım dötüme kaçmışcasına code yazıyorum. sabah kahvaltıda domates yiyememek çok koyuyor. yapmamam gereken kurallardan bir tek sigara içilmeyecek kuralına uymuyorum. onda da sayısını azalttım.

    çevremdeki gözlemim şu; beslenme kaynaklı sindirim sisteminin bozulması bir yana, bazı kötü duyguları insanın sindirememesi de mide hastası yapıyor. dikkat edin birçok kişi üzülünce ya da stres yapınca midesine ağrı girer, üzüntüden kusar. şu hayat koşullarında stresten uzak kalmak zor olsa da, hayatınızın kabusa dönmemesi için kendinize güzel bakın.
  • gidin küçük bir kasabada yaşayın, düzelir.
  • eski işimi yaparken haftada 2-3 gün gastrit kriziyle acile giderdim. mide yanması öyle boyutlara gelmişti ki geceleri uyuyamıyordum. daha az stresli bir işe geçtikten sonra 5 yıldır en ufak bir gastrit krizim olmadı. onu bırak mide ağrısı bile yaşamadım.

    o yüzden ilaçlarla tedavi aramayın , hayatınızda sizi yiyip bitiren şeylerle mücadele edin şeklinde yorum katacağım başlıktır.
hesabın var mı? giriş yap