• migros hemen üzerinden verdiğim siparişler üzerine evime (evimize) yollanmış ürünlerdir.
    normal şartlarda bu ürünlerin atık olarak ayrılması gerekir, bu ürünlerin müşteriye sunulması en basit tabir ile hadsizliktir.

    görsel
    görsel
    görsel

    online olarak verilen siparişlerde, ürünler arasından seçme şansımız olmadığı için, bu işi online sipariş üzerine alışveriş sepetini hazırlayan çalışan arkadaşın yapması gerekir ki, bu ilk başlarda çok iyi şekilde yapılıyordu. ben "bu ne biçim soğan", yeni kasa çıkartın şeklinde manav departmanına hesap soran, talep eden sanal market çalışanı bile gördüm kendi gözlerimle... her biri kendi evine alışveriş yapar gibi ürün seçiyordu... ama bugün bana gönderilen siparişler arasındaki ürünler, seçmeyi bırakın, bildiğiniz ıskartaya ayrılacak ürünler... belki de talimat değişti, veya marketlere giren çıkan ürün hedefi koydular, bilemiyorum.

    müşteri hizmetleri elbette ücret iadesi veya değişim yapmayı kabul ediyor.
    ancak konu bu değil... konu yapılan saygısızlığın artık yapılmış olması...
    migros'un bu çöpü evime yolladığı gibi, gelip alması da gerekir.

    edit: soğanların bazısı yumuşak, vıcık vıcık suyu akacak artık, kimisi kof... arkadaşlar, konu şu... bana online alışveriş imkanı sunuyorsun, o zaman seçme sorumluluğunu üzerine alıyorsun... sonra bana bu ürünleri layık görüp yolluyorsun... yahu senin en iyi ürünü seçmen gerek bana, mesuliyet sende. diyorum ya, sarıyer'de adam kasa değiştir diyordu görevliye... ama bu, bu işin ilk başladığı dönemlerdi... şimdi ayağımız alıştı, gönderilen ürünler bunlar.

    edit2: migros'u buraya başlık açmadan önce aradım, yapılan saygısızlığın iade ile falan asla sinirimi soğutmayacağını ve bunu diğer insanlarla bugün paylaşacağımı, adımı, soyadımı ve sipariş numarımı kendilerine bildirdim.

    edit3: kendilerine bu entry'nin linkini dahi iletmeme rağmen, arayıp iletişime geçmediler, gelip ürünlerini iade almadılar.
  • görece atıklardır.

    soğanlarda bir sıkıntı göremedim.
    patatesler evet biraz hırpalanmış lakin ki patates çok hassas bir sebze olmadığı için gene sıkıntı arz etmez. kes bam güm at kızarsın.
  • kendi soğan patates bahçenizi yapın kiti göndermişler.

    battisleri dörde böl, suvanları direk dik. yımırtayı bişir. gabuğuynu soy, bir havanda övüt. doz yap. zerzevatın üstüne serbiştir. zulamayı unudma.

    tanım: rezillik ötesidir. çöp satmışlar adama hu ahauahhah.
  • filizlenmiş soğan, yarılmış ve çürükleri olan patates ve kırık yumurta içeren atıklar. iade kabul edilmemesi rezalettir bu seviyesi ancak ayıptır.
  • (bkz: skimpflation)
  • migros çöpe atacağına geri dönüşüme sokmuş. daha çok çalışanın vurdum duymazlığı gibi duruyor. o kadar sipariş verdim hiç mağdur olmadım. eminim migros gerekeni yapar ama bu rezalet olmadığı anlamına gelmiyor. 8/10
  • bütün türkiye artık böyle çillenmiş zamanı geçmiş sebze ve meyvelerle dolu. yani markete gitsenizde pek farkeden bir durum olmayacak. peki kaliteli güzel mallar nerede derseniz. üç kuruşa yurt dışına ihraç ediliyor. 3. dünya ülkesi olmanın anlatılmaz hafifliğini yaşıyoruz artık.
  • başlıkta abartı yok, bunlar sebze reyonundan atılması gereken ürünler.
  • ödenilen miktardan daha az ürün gönderen migros için şaşırtmayan olay.
  • soğanlar konusunda haklı bulduğum isyan soğanda seçiciyim ama patateslerde bir sıkıntı yok. ne kadar ekmek o kadar köfte patatesi onlar. ekonomi bu kadar sicmamis olsaydı o patatesler migrosun deposuna bile giremezdi ama durum malum. yumurtalar ise taşınırken kırılmış çokta saapamak lazım işin fıtratında var.

    benim puanım sana 4 kanka
hesabın var mı? giriş yap