• moda konusunda engin bir bilgi ve zevk birikimine sahip pelin kaya'nın bir dergi titizliğinde hazırladığı, kah espirili kah iğneleyici diliyle moda severleri kısa zamanda bağımlısı yapan, hatta pek çok ünlü simanın okuyucu olarak yorumlarıyla renk kattığı, pek çok gazetede yazılarının çalınmak suretiyle kullanıldığı, okuyucu yorumlarıyla bile benzerlerinden ne kadar farklı olduğunu belli eden türkiye'de muadili olmayan hatta sanırım dünya üzerinde takipçilerine hediye olarak orjinal louis vuitton çanta hediye etmiş tek moda blogu.
    objektifliğini kaybetmemesi dileğiyle bu da adresi
    http://modavesosyete.blogspot.com/
  • moda blogları arasında takip ettiğim tek adres. sahibi, hakikaten dünyada trendleri iyi takip eden, markalara çok hakim biri.
  • okunduğunda "ulan ya bizim ülkede hiç sorun yok yada bu insanlar türkiye'de yaşamıyorlar" dediğim moda blogu. bu kadınlar nasıl bu kadar para içinde yaşıyorlar anlamak mümkün değil. ülkeyi sadece istanbul'dan ibaret sanıyorlar sanki. blog ise çok eğlenceli.
  • sozunu sakınmayan bir hanımefendinin yazdıgı guzel blog sayfası, kendisi instagramdan bize selam etmis, ben de burdan kendisine selam eder, hergun duzenli olarak baktıgımı ve hergun guncelleme istedigimizi belirtmek isterim.
  • sahibesinin, sabah gazetesinin günaydın ekinde yazmaya başladığından beri, gözle görülür şekilde ihmal edilen blog.
  • pelin kaya sabah'ta ve marie claire'de yazmaya basladığından beri gazete ve dergi yazılarının sayfalarını koyuyor bloga. biz/ya da ben o yazıları da ince ince okuyorum/okuyoruz, ama bana blog yazılarının verdiği keyfi vermiyor.
    sebebi şu ki ; blog yazarken kendi çöplüğünde ötüyor olmanın verdiği samimiyet vardı yazılarında. okuyucuyu da en çok çeken sanırım bu samimiyetini yansıtan hafif yırtık tavrıydı.
    dergi-gazete yazılarını fazla "yazılması gerektiği gibi " ve biraz da uzak ve soğuk buluyorum. keşke sadece bloga koyabileceği eski tarzında yazılar da yazsa arasıra.
    ayrıca blog yazdığı zamanlarda bir onun yazılarını bir gazete de yazanlarınkini kıyaslayıp bu kadın gazetede köşesi olanlara bilgisi ve üslubuyla kat be kat fark atar diyordum. köşesinin olmasından da eski bir okuyucusu olarak gurur duydum.
    bu arada "ev hanımı bir blog yazarı" diye küçümseyen bazılarına da güzel kapak oldu köşesinin olması.
    yürü be pelin kim tutar seni !
    edit: blog yazılarına tekrar başlamış, gerçekten biraz önce bloguna tıklandığımda hem şaşırdım hem çok sevindim. bize ünlü, sosyetik ya da kanka kontenjanı ayırt etmeksizin çatır çatır eleştirip, açık açık görüşünü ifade edebileceği, eski tadında yazılar yazmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
  • eskiden buyuk bir zevkle takip ettigim blogcuydu, sabah ve harper's bazaar' a gecince isin rengi degisti tabi, kendi blogunda sosyetik tipleri igneleyen ( mesela buse terim'le guzel atisiyorlardi bakiyorum simdi kanki olmuslar) cakmalari afise eden eglenceli bir stili vardi, e tabi simdi edindigi cevre yuzunden daha usluplu olmak durumunda anliyorum ama keske standartlar ustunde moda bilgin ve gundeme hakimiyetin eski eglenceli kaleminle tekrar birlesse...
  • pelin kaya'ya moda basınında kariyer yolu açmış blog. 3 sene önce marie claire'in moda yazarıyken kendisiyle tanışmıştım, özel olarak takip ettiği tasarımcıların kimler olduğunu sormuştum ama bana couture seviyorum gibisinden kel alaka bir cevap vermişti. vakti zamanında baya bir kişinin başını ağrıtmış sanırım cemiyet hayatından birkaç isim kendisine dava açmıştı çünkü. birkaç ay önce instagram hesabına baktığımda cemiyet hayatından çoğu kişiyle kanka olduğunu gördüm ama. piyasadaki boşluktan iyi faydalanmış, kitlesini erkenden oluşturmuş biri aslında. moda bilgisinin o kadar da takdire şayan olduğunu düşünmüyorum şahsen.
  • sisko bir kadin neden milleti elestirir, anlam veremedigim bir olay.
hesabın var mı? giriş yap