• cinleri kedi ve uzaylıların çiftleşmesinden doğan varlıklar olarak gösteren filmdir. ne biçim cin la o kedi gibi vıyak vıyak kaçışıyor. dinle diyanetle pek alakam olmamasına rağmen şeytana tapan adamın ayininden etkilendim. ajdar' ın şahdamar şarkısını dinleyip tarif edilmez bir moral bozukluğuna, can sıkıntısına yakın tuhaf bir hisse kapılırsın ya hani öyle. filmin hemen başındaki hint fakiri bir adamın ayini.

    http://www.youtube.com/watch?v=gb2dxfpum6y
  • iran yapımı olan ve hz. süleyman'ın hayatını anlatan film. ramazan da yayınlanan ve çokça yahudi etkisi altında çekilen batı yapımı filmlerin aksine son derece kur'ana uygun ayetlerden yola çıkan bir hikayesi vardır. neden bizim kanallarda yayınlanmaz anlamak mümkün değil. film de tevbe suresi 34'de belirtildiği üzere, faize, tefeciliğe batmış, allah'ın dinini dünyevi çıkarları için kullanan din baronu hahamlara yönelik eleştiriler çok başarılı yansıtılmış. keza şeytanların ancak günahlarının sonucu olarak insanlara musallat olabilecekleri, günahlar yüzünden ruhsat aldıkları, tevbe ve iman ile etkisiz hale gelecekleti vurgusu da önemli. film orjinal dilinde ve türkçe altyazılı olarak youtube da var. https://www.youtube.com/watch?v=qfybqkhwxeq

    hz. süleyman a.s rüzgarlardan, şeytanlara ve cinlere kadar bir çok şeye hükmetme ilmi verilmiş, kuşlar, karıncalarla konuşablen babası davut a.s gibi hükümdar peygamberlerdendir. filmi türünün diğerlerine göre başarılı buldum. filmin sonunda ahir zamanda geleceğine inanılan kurtarıcı mehdi vurgusu dışında diğer yönlerden kur'ana sadık kalınmış. nedense para içinde yüzen sünni ülkelerden böyle yapımlar çıkmıyor ancak hz. meryem, hz. ibrahim ve en son sevgili peygamberimizi anlatan son majidi filmi gibi filmler iran'dan çıkıyor iran rejimini ve mezhepçiliklerini zaman zaman eleştirsem de bu yönlerini taktir ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap