• newyiirk da amerikan mutfagini asyanin lezzetleriyle harmanalayan david chang abimizin mekanlari. noodle bar, ssäm bar, ko, ve milk bar adinda sik ve modern yerleri var. bazi yerler icin onceden rezervasyon hatta bazi yemek secenekleri icin de onceden rezervasyon yapmak gerekiyormus.
  • bünyesinde bulunan ko'da akşam yemeği rezervasyonlarını 10 gün, öğlen yemeği rezervasyonlarını 14 gün öncesinden alan mekan. allah bir insana yürü ya kulum demesin.
  • web sayfalarina "aksam yemegi $255" diye bastan bildirimde bulunmus , rezervasyon 15 ila 30 gun arasinda rezervasyon yapmanizi isteyen ultra luks restoran.
  • adını hazır rameni ilk kez üreten, 1910 - 2007 arası yaşamış olan momofuku ando'dan alan mekan.

    momofuku'yu ve özellikle de yaratıcısı david chang'ı konu alan bir oray eğin yazısı:
  • sadece amerika’da degil dunya capinda da nam salmis restorant grubu. noodle bar, ssam bar, ko, nishi, fuku, bang bar, milk bar, kawi, peach mart, majordomo, seibo ve nice farkli isimde restorantlari bulunmakta. birkac markasi subeslesse de cogunlugu konsept yerler. franchising yerine kendi bunyeleri altinda genisleme politikalari mevcut. her bir farkli restorantta farkli yatirimcilari var. mesela ssam bar’in ortaklarindan birisi eski tenisci jonh mcenrou’dur. ilk acilan noodle bar’in uzerinden 15 yil gecmis olmasina ragmen bu kadar hizli buyumeleri takdire sayan. daha da onemlisi ayni konsepti tekrarlamak yerine surekli farkli seyler deniyorlar. isin ozunde asya-amerikan mutfagi hepsi ama sunumlar farkli.
hesabın var mı? giriş yap