• kışları soğuk, trafiği çileli, kadınları yüzsüz, taksicileri azeri, taksicileri özbek, metroları derin, yemekleri pahalı, gece hayatı başka.

    hemen moskovadaki inşaat mühendisi arkadaş bulunsun. hal hatır hoş beş sonra laf dönsün dolaşsın gecelere gelsin -ki gelir. sana bir agabey edasıyla burda karıyla kızla tanışmanın çok kolay oldugu sokakta yürürken bile "a meraba popon çok güzel" deyince kızların kızmadığı anlatılsın. sende efendice dinle. bu bebe ünideyken inşaattaydı gibi içten içe bilenen sesini kes. yılların deneme yanılma ağlama para kaptırma göt olma geceyi piç etme tecrüblerinden fayda çıkar, sonra bide aşağıdaki deneme yanılma para kaptırma deneme göt olma yanılma geceyi piç etme tecrübelerimden..

    ray - david guetta tadında elektronik müzik çalan, bazen iyi dj'ler de ağırlayan, havadar, beton erkeklerin ve güzel kızların şovlarının yapıldığı popüler gece kulübü. face control sıkı ama 3000 ruble harcama sözü vererek 2 yada 3 kişi içeri girme ihtimali mevcut. herhangi bi giyim tarzın yoksa şayet ceket giymen şansını her anlamda artırır. kapıdaki mankenleri ve şık rus erkekleri almadılar deme.. içeri girmenin anahtarı özgüven.
    normal hayatında elektronik dinlemiyorsan gitme balam.
    haftasonu zaten iyi, perşembe'de iddialı. benzeri ve şu sıra daha iddialı olanı için (bkz: imperia lounge moscow)

    xxxx (vip bar) - klasiklerden rusca populer parcalara geniş bir repertuarı bulunan standart rus kızlarının ve erkeklerinin ve de expat görünümlü turistlerin gittiği neşeli bi bar. face control zayıf. normal hayatında can touch this, hande yener veya yeke yeke ile egleniyosan ve giyim kuşamın eğlenirken çokta önemli olmadığını düşünüyosan burası uygun. kolay. alternatifi (bkz: bar hot)

    soho rooms - elektronik ve bazen chillout müzik çalan takım elbiseli expatların ve ultra şık kadınların eğlendiği gece kulübü.face control düzgün bir giyim ile aşılabilir. içerde zaten karı kız hevesiyle kiev'e gidicekken yanlışlıkla yolu moskova'ya düşmüş türk turistle karşılaşman çokta muhtemel değil. güzel görünümlü şık insanlarla ortalamanın üzerinde bi müzik dinlemek isteyenler için uygun. yazları terasında havuz partileri düzenleniyor.

    posh friends - ray'in havasız daha küçük daha karanlık ve müzikleri daha boğuk versiyonu. alternatif olarak denenebilir. face control ray ile aynı sadece kalabalığı eksik işte. 1 den önce dolmaz 1 den sonrada çok çekilmez.

    krysha mira - kaliteli elektronik ve minimal kitlesine hitab eden lüks gece kulübü. gün ağarmadan önce herhangi birini tanımıyorsan içeri girmek için kasmaya gerek yok. face control tavanda. girerkende ceket falan aranmıyor aslında adam hakaten bakıyo sen minimal dinler misin diye. yani anam bu yolun yolcusu değilsen kezban gibi durmana izin vermiyo içerde, ona göre.. müzik olarak benzeri için (bkz: vanilla ninja moscow)

    fabrique - ingiltere de de fabric adında çok meşhur bi gece kulübü var demişti bi arkadaşım. bu onun şubesi değil. içeride dj performansına dayalı house müzik yapıyolar. face control orta düzeyde. saat 1den sonra dolmaya başlıyor. ortalama sınıfta alternatif bir kulüp. türklerin de yer yer görülmüşlüğü var.

    glazur - yüksek tonda elektronik müzik çalan, havasız, içerde gizli perdelerin arkasından cigara dumanı gelen, face control ortalamanın üzerinde olan afterparty kulüp.

    propaganda - techno funk çalan moskova'nın eski kulüplerinden biri. içkiler diğer tüm kulüplerden uygun. ortamı oluşturanlar genel olarak müzik etrafında birleşmiş tarz yakışıklı erkekler , genç ve normal kızlar ve o kızları kovalayan expatlardan ibaret. perşembesi gidilesi. pazarı gay gecesi.

    garage - rnb çalan 2 katlı bir bar. bodrum katında kalabalığı oluşturanlar üniversiteli kızlar ve genelde siyahi erkekler. çarşamba ve pazar gecelerinde hip hop müzik seven genç bir erkek %90 eglenir ve %100 aşık olur. ha başka kulüpte olmaz mı? olmaz. başka kulüpler daha bi kulüp, burdaki kızlar daha bi normal ve öylece güzel duru falan işte. 30 yaşın üzerindeysen gitme.

    bordo - striptiz kulübü, giriş 1000 ruble, içerde oturuyosun dokunuyosun dans melekler etrafında loş ışıkta dans ediyolar falan. müzikten konuşmaya gerek yok amaç başka zaten.

    kulüplerde kokteyller genel anlamda 400 ruble (30 - 40 tl). diğer ülkelerdeki gece hayatından ayrılan kısmı; kadınının kalitesi erkeğinin kalitesizliği sanırım. eğer gece hayatına alışık biri değilsen moskova sert gelebilir. yinede kaliteli müzik aşkıyla değilde çükünün doğrultusunda buralara kadar okuduysan, sende artık arkandan gelenlere "a meraba popon ne kadar güzel" deyince kızların kızmadığını aksine güldüğünü anlatırsın..
  • populer , turistik yerler disinda daha cok lokallerin takildigi, fiyatlarin ucuz oldugu ve herkesin nasipledigi alternatifler icin

    - papa's place : pop , r&b . her turlu girersiniz en fazla 4-5 euro odersiniz. hatun dolu
    - belingua: taksim cinaraltinin moskova versiyonu .%70 lere varan kiz oraniyla dikkat cekiyor. bedava giris. fiyatlar iyi.
    - light bar : sovlar ve eglenceleriyle one cikiyor. masaya kisi basi 2000 deposit gostermeniz lazim
    - solyanka: dj aksamlari guzeldir. asik olma garantili kizlar
  • saymakla bitmeyecek bir suru mekan var. belki bir ara yazarim teker teker. ama moskova gece hayati hakkinda tek bir gercek varsa o da burada ickiye verdiginiz o kadar paradan sonra istanbul da hic bir zaman harcaginiz paraya uzulmezsiniz. cunku bu sehir (ruslar icin de) gercekten cok pahali.
  • yillardan beri gitmeyi planladigim ama bir turlu gerceklerstiremedigim olay.
  • gunler bazinda bir gunecelleme yapmak istiyorum. (guncelleme erkek odakli bilgi icermektedir)

    pazar- sali : oludur. ozel bir parti , gun veya organizayon yoksa. hard rock cafe,spb (saint petersburg pub) tarzinda daha cok (bkz: pub) olarak nitelendirilen yerlerde takilmakta fayda var. spb bircok bolgesinde olmakla beraber arbat'taki spb en iyisidir. hard rock cafe ise eski arbat in sonunda yer almakta

    carsamba : o gun bugundur. (bkz: fsu)'da "ladies night" gunu olarak gecer. kizlara icki beles. birkac barda ve yavru vatanda coskuyla kutlanir. bunlardan en ic giciklayani chesterfield bar. yeni arbattaki mekanda saat 1am oncesi kiz/erkek orani goz kamastirir. bardan icki alirken ıki katyanin baldirlarinin muzikle harmonik olarak bacaklariniza surtmesi, guzel bir gecenin ilk emaresidir.

    persembe: opsiyonlar artmistir. moskova silkinmeye baslamis ve hafiften moda girmeye baslamistir. propoganda , tekno severler ve ortam olarak iyi bir opsiyon olmasina ragmen burayi tercih eden disi populasyonun yabanciya bagisikligi vardir. burda bu gece cok turist var. kizlara erisilebilirlik dusuktur. yine de iyi bir mekan. oncesinde hemen yaninda olan barda isinma hareketleri yapilabilir ki; propoganda saat 1'e kadar dolmaz, dolamaz.

    cuma/ctesi : allah allah(opsiyonun allahi var anlaminda). bu donem kendi arasinda ikiye ayrilir sonra tekrar birlesir.

    kaliteli mekanlar ve kaliteli kizlar :

    rolling stone: benim favori mekanim. saat 1 den once gitmekte fayda var. yoksa face control denilen ustun teknoloji urunu sisteme takilmak mumkun. kiz kalitesi yuksek. ortalama kiz kalitesi 7, bircok 8 , arada 9 gormek mumkun. agzi laf yapan, girisken ve amokachi tarzi forvetler giris katinda daha yuksek verimle oynayabilir. ust katinda ise dansi gelmis arkadaslar ortamlara aksin. viski kola: 500 ruble, bira : 350 ruble.

    gyspy: rolling stone nun hemen yani. super kaliteli bir isletme. fiyatlar daha dolgun. kiz kalitesi rolling stone ile kafa kafaya sanki daha bi iyi. ayni oranda erkek kalitesi de yuksek bu guzide mekanda.

    strealka : ındie, hipster, bohem arkadaslarin takildigi pahali bir pub. ortam guzel. tekrardan girisken arkadaslar faydalanabilir. al bunu al bunu diyerekten rolling stone a goturebilirsiniz. rolling stone a bes dakika mesafede.

    ıcon: bu bolgeyi terk etmeden ıcon'a da ugrayabilirsiniz. gyspy seviyesinde , dansi kizlarin fink attigi bir mekan. guzel giyimli falan degilseniz kapidan sokmazlar bak. girerseniz erkekler kisi basi 2000-3000 ruble deposit oder. bunla icerde icki alinabilir. ıcki fiyatlari yuksek. bira 500 ruble, gel vatandas. ama hatunlar insan degil.

    jagger : bu mekan farkli bir bolgede . merkezde sayilir. ginza projenin bir urunu. benim favori mekanim. yazlari acik alandaki bahcesi mukemmel. bahcede gunesin dogusuna dans etmek farkli bir tad. bunun disinda fiyatlar ve kizlar rolling stone a yakinsar.

    moskova cinaralti tarzi mekanlar rehberi.(burada yazdiklarim kitai gorod cevresinde olan mekanlar)

    bazen kaliteyi 1-2 seviye asagiya cekmek geceyi yalniz gecirmenizi onleyebilir.

    rock n roll : guzel muzikler, ortalama kizlar. sadece barda konusun, kucuk dans pistinde dans edin. rusca bilen arkadaslar bos cikmaz burdan. 250 ruble bir bira.

    crisis janra: rock n roll un tipkisinin aynisi.

    cuba libre : daha cosy bir ortam. benim gittigimde guzel kizlar vardi.

    crazy daisy : barlarin ustunde dans eden kizlar. boyle tam bir bodrum gumbet ortami. tek farki giriste sorun yok. kizlar ortalama , fiyatlar ortalama. kizlar daha bir oynasayazar.

    dont tell mama: benim onerebilicegim mekanlardan. guzel kizlar guzel guzel eglenir. istasyona cok yakin. eglenceli bir mekan. fiyatlar ortalama.

    bunlarin disinda 2 bolge daha var aktif gece hayati icin. onlara da bir sonraki entry'de deginilecektir.

    moskova gece hayatin da bilinmesi gereken diger faydai bilgiler

    - yandex taxi (veya muadili bir app) : ucuz ve kaliteli yolculuk. komfor veya luks u secerek kizlara karsi puan toplayabilirsiniz. karsi cinsle bulustugunuzda baska bi mekana gitmeyi onerin , ordan hopp luks yandex taxi. burdan en az 2 puan kazanirsiniz.

    - blazer ceket/ takim elbise ; genel olarak giyim kusam. hedeflediginiz kiz grubu 7 ve ustuyse olmazsa olmaziniz.

    - lojistik : merkeze yakin bi ev. airbnb/ booking.com yardimci olur.

    - bir arkadas: tek kiz bulmak zor bu mekanlarda. yabancilarin (bkz: wingman) dedikleri arkadasin faydasi olur. tabi is yapan bir wingman olucak bu kisi. diger kizi bir sekilde mesgul edebilecek bir arkadas.
  • çılgın ve güzel insan fatih koparan' ın ziyadesiyle hakkını verdiği değişik ve sanırım asla yaşayamayacağım bir hayat. bakın da dibiniz düşsün.

    :(
  • ünlü gezginimiz fatih koparan'ın şu günlerde yaşadığı hayat..

    link
  • dünya üzerinde elf'ler yaşamıyor, onlar orta dünyanın varlıkları demeden önce şu videoyu bi izleyin derim. insan olamazlar tıkla gör
  • pahalı felan değildir.
    masonstone gibi moskova nin en iyi clublerinden birinde en pahalı kokteyl 800 ruble.ayni kokteyli eşdeğer bir istanbul clubunde 500 tl den aşağı icemezsiniz..
  • aşağı yukarı böyle bi' şey: görsel
hesabın var mı? giriş yap