• https://fb.watch/4sm-iwkgxc/ bağlantısındaki kazadır. önce giden doblo efendi gibi sollamasını yapıp sağ şeride geçerken motorcunun aniden aracın arkasından sağ şeride geçmesiyle doblonun dokundurması sonucu lokantaya girdiği kazadır. 100'de 100 haksız bir durumdayken de ''ya n'apıyorsun'' diyen bir motorcu içerir.

    edit: ülkemizde trafik cahilliğinin ne derece olduğuny başlığında gösteren kazadır ayrıca. dobloyu haksız bulanlar olmuş. çok enteresan. arkadaşlar doblo 10'da bir haksız olabilir. sinyal vermediği ve aynaya bakmadığı için ki bakmadığı da kesin değil. ancak bu iki aksiyon o durumda çok da gerekli olmayan durumlar. duran bir otobüsü geçiyorsunuz, dolayısıyla sağ şeridin boş olduğunu zaten görüyorsunuz. hiç bir sürücü ''ulan otobüsü geçtiğim o iki seniyede sağ şeride bir motorcu geçmiş olabilir mi'' diye aynaya bakmaz, sinyal vermez. ha kural, aynaya bakmalı sinyal vermeli diyor. o yüzden zaten 10'da bir hatalı.

    motorcu ise yapılmaması gereken her şeyi yapmış. bir kere aracı sağdan geçmeye çalışyor, tamamen hatalı. ikinci olarak, motorla aracın arasında dalıyor. aynı şeyi sağ şeritte değil sol şeritte bile yapsa yanlış. ayrıca motorcu sinyal vermiş mi? dolayısıyla neyi savunuyorsunuz gerçekten anlamadım.
  • aklıma bir anımı getiren kaza.

    levent'te ışıklarda malum sıkışık trafikte ve araçlar çok yakın birbirine durmaktalar.

    otobüsün bir tanesi de gayet nizami şekilde durmakta ışıkta. ancak araç büyük olduğundan motorcuya arabayla otobüs arasından geçecek yer bırakmamış durumda.

    motorcu zorlaya zorlaya yanımdan geçip otobüs şoförüne el kol yaparak bağırmaya başladı.

    şoför de haliyle ne diyorsun değişik şeklinde girişti.

    o sırada tenksgat trafik polisi durumu görüp, motorcuya çok güzel ayarını verdi.

    kuralsız iş yapan sensin, uzatırsan ceza yazacağım. motorcunun önce bir itiraz, sonra da kabullenip sinirlenişi gerçekten ders gibiydi.

    ben araçta kurallara ne kadar uyuyorsam, sen de uymalısın motorcum. motorun küçük, rahat manevra yapabiliyor olman, tepemize çıkmanı gerektirmiyor.

    saygılar.
  • videoyu izleme ihtiyacı bile duymadan doblo kullanan enişteye hak verdim. iflah olmaz bu motorcu tayfası, "bizi trafikte dikkate almıyorlar" diye ağlamayı bilirler ancak. sıkışmış trafikte türlü cambazlıklar yaparak değil de, insan gibi kullansan o motoru dikkate alırlar halbuki seni, kaskını sevdiğim!
  • umarım ikisi de tez zamanda tanrılarına kavuşur ve 2 adet sığır azalmış olur trafikte.

    kimse kusura bakmasın ama tutulacak yanları yok.
  • şerit değiştirirken sinyal vermemiş, aynaya bakmamış bir sığır, motorum var istediğim yerden giderim diyen başka bir sığır içeren video (sığır çiftliği)
    edit: özel mesajlarda ve entrylerde doblonun ne suçu var aynaya bakmak zorunda değil diyen arkadaşlar var hatta doblocu sinyal vermedi aynaya bakmadı diyen sığır diyerek ' eleştiri' yapan acayip insanlar var onlar için açıklamadır.
    şimdi birinci olarak otobüs park halinde değil, yolcu indirip bindirdiği için duraklama yapıyor, doblo otobüsü geçerken, yada geçtiği anda harekete geçmiş olabilir nitekim kazanın hemen sonrasında otobüsün yola olan açısına bakılırsa hareket etmiş. duruyor diye düşündüğümüz bir aracın bazen ne kadar hızlı size yaklaşabildiğine şaşırısınız. bu durumda otobüs hızlıca hareket etse doblaya önce çarpan otobüs olurdu.bir aracı solladığınızda eğer park halinde değilse içerdeki dikiz aynasından görmeden o şeride girilmemeli bence. ikincisi sinyal arkandaki yanındaki hatta ilerde yola girmeyi bekleyen araçlara ne yapacağını bildirmek anlamındadır burada sinyal arkadan gelen motora, yolcusunu alıp harekete hazır olan otobüse arkadaş bak ben sağa giriyorum haberin olsun ona göre davran demektir. fakat doblo ne yapmış. benim ne yapacağım benim bileceğim iş kimse umrumda değil sinyalde vermem aynaya da bakmam yol babamın yolu demiş. sinyali gören motorcu riske girmekten belki çekinir gariban esnafın dükkanı darmadağın olmazdı. çekinmesse başına gelene katlanırdı. bu motorcu doğru bir şey yaptı demek değil ama sinyal sorumluluğu çok önemli.trafiğin aktığı yollarda herkes herşeyden sorumlu.bence saygılar
  • iki taraf da haksız. araba süren kişi bir anlık motoru aynadan görebiliyordu bu bir. iki o daracık trafikte sinyal vermesi gerekirdi bu 2.

    motorcu ise daha dikkatli olmalıydı bu da 3.

    motorculara şu ihlalleri yapmayın diyorsunuz. bunu diyenlere sadece şunu diyorum bir motora binin sağ şeride de kullanırsınız böyle şerit ortası geçerken arabayı da sollarsınız.
    ha dikkatli yaparsınız ha yapmasınız bunu demiyorum ama en nihayetinde o ihlalleri yaparsınız.

    iki tarafın da hatalı olduğu saçma sapan bir kaza.
  • motorcuyu savunacağımı düşünmezdim ama bu kazada otomobil sürücüsü de haksız. sağ şeride geçmeden önce sinyal vermesi ve otobüsü aynasında görmesi gerekiyor. onun yerine laps diye direksiyonu kırmış. motorcu da şerit ihlali yapıyor. ikisi de suçlu. kim daha suçlu diye bakacak olursak, motorcunun yaptığı daha tehlikeli olduğu için motorcu derim ama

    tanım: dükkan sahibinin suçsuz olup mağdur olduğu kaza
  • motorcunun hala tek parça oldugu için dua etmesi gereken kaza. böyle her deliğe girerseniz ölür gidersiniz net.
  • türk motorcusunun asıl sorunu zihniyet olarak türk doblocusundan farksız olması.
    bunu bir daha göstermiş kaza.

    aynı zihniyet. takip mesafesi kurallarına uymamaktan sağa dönüşlerde yayalara yol vermemeye, dönel kavşak kurallarını bilmemekten hız sınırlarına uyumamaya kadar. hafif ticaricilerde ne görüyorsan motorcularda da var. aradaki tek fark doblo yerine motor almaları. bir de böyle bir seçim yaptıkları için kendilerini değerli ve trafikte öncelikli saymaları.

    yoksa motorcu kafası = hafif ticarici (doblocu) kafası
    o yüzden ne zaman motorcu görsem, potansiyel olarak peyzajın üstüne sülalesini koyup mangal yapan beyaz atletli tip zihniyeti görüyorum.
hesabın var mı? giriş yap