• unofficial ama gideri var. vikings yokluğunda belki oynayabilirim.
  • brytenwalda modunu yapanların hayata geçirdiği dlc. %10 indirimle 22küsür lira steamde. dlc için pahalı geldi biraz.
  • öküz gibi yükleme süresi ve bu kadar bug ile neden bu şekilde piyasaya sürüldüğüne anlam veremediğim dlc.
  • yeni patchlerden sonra tekrardan bir bakayım dediğim oyun. hikaye ilerlemesi falan güzel, bu oyunun ihtiyacı vardı. çok amaçsızlık iyi değildi bir yerden sonra. ama halen bazı buglara rastlıyoruz ki düzeltirler.

    bannerlord'a kadar gazımızı alamasa da yine de teşebbüsünden dolayı güzel olmuş diyebilirim.
  • 17 ekim 872'de sepken yağan yağmurun dövdüğü babbenburg ovasında iki ordu karşılaşmıştı. iki ordunun başında da eski kuzeyli pagan lordları vardı; bir tarafta bağımsızlığına henüz kavuşturduğu krallığının hükmünü genişletmek ve meşruiyetini sağlamlaştırmak isteyen kral beltin, diğer tarafta ise anıtsal babbenburg kentinin güçlü efendisi lord ealdred. iki komutanın da ortak özelliği, eskiden bağlı bulundukları krallığa ihanet etmeleriydi... kral beltin, ragnaroğlunun tiranik yönetiminden usanmış ve tunsberg'i muzafferane şekilde fethettikten sonra isyan bayrağını açmıştı. lord ealdred'in kaypaklığını da çok önceden görmüştü...
    o gün ovada iki ordu karşı karşıya geldiğinde, taktisyenliği ve kararlılığıyla ünlü bir komutan olan beltin, hasmına hiç beklenmedik şekilde yıldırım gibi saldırmıştı. şüphesiz bu fevriliğin bir nedeni vardı; intikam. ealdred ile araları hiç iyi olmamıştı. kayınbabası hersir guthred'in ve büyük jarl sidroc'un da fikirdaşlığıyla ealdred'e karşı hep açık düşmanlık sergilemiş ve ragnaroğlunu uyarmıştı. nitekim krallığın en zor zamanında, friese ile girilen ilk savaşta tüm babbenburg garnizonunu ve heybetli kenti kral hrorek'in yönetimine sokmuş ve onun bir derebeyi haline gelmişti. daima iyi getiri sağlayan bir pazar olan babbenburg, beltin için, savaş zamanında içine girilemez bir liman olup çıkmıştı.
    işte o gün atını mahmuzlayıp üzerine sürdüğü ordunun başındaki komutana karşı, bir stratejist olarak değil, yıllarca içinde besleyip kor halinde tuttuğu öfkesiyle ilerliyordu. lord ealdred, semirmiş bir ordusu olan, güçlü bird lord idi ancak friese tarafına katıldığından beri ne büyük bir savaşa katılmış, ne de çatışma görmüştü. beltin ise kendi krallığını oluşturacağı zamana kadarki süreçte tüm diyarı karış karış gezen, kaleler kuşatan, başıboş askerleri cezalandıran, çapulcuların dehşeti olan ve denizlerde korsanların mahvı olmuş bir generaldi. sonunda yıldırım, kırmızı damalı kalkana indi... hemen arkasından lord ealdred'i atından etti. at acı bir haykırışla kendini yere atmıştı. mızrağına davranan lord ealdred, beltin'in elf kılıcı'nın göğsünü boydan boya yarmasıyla kanlar içinde yere düştü. hırsını dindirmiş olmanın acı tatlı coşkusuna kapılan kral, orduların içine daldı ve bir kaç düşman askerini daha etkisiz hale getirdi. ancak bir angle mızrakçısının zıpkınıyla atından düştü ve savaş alanından çıkarılmak zorunda kaldı. yine de kanla kaplanmış yüzünün altından parlayan gözleri görülüyordu.
    kralsız kalan orduyu, lord harald komuta ediyordu. lord harald ise denisesbura kalesi'nin azametli lordu guthred'in oğlu ve kral'ın kayınbiraderi idi. güçlü babbenburg'un gölgesi ve ealdred'in kibirli tavrıyla yıllarca ezilen harald geride kalan başsız düşman ordusunu darmadağın etmişti.
    sonunda lord ealdred esir alındı. babbenburg düşmüştü. krallığının merkezini buraya, yıllar içerisinde sayısız kere girip çıktığı bu harika kente taşımak üzere kral'ın kapılardan girmesi bekleniyordu.
  • insana sabahın beşinde karakterini sorgulatır. o kadar saat anne anne diye gezdim ve sonunda annemi esir alan dan'lara katıldım. niye? ragnarson kardeşler havalı geldi, yan yana kılıç sallarız diye. yazıklar olsun.
hesabın var mı? giriş yap