• basrolunde daniel auteuil oldugu 2008 yapımı olivier marchal filmi.son dönemdeki film noir örneklerinden biri.hikaye acısından kliselerden pek sıyrılabilmis değil fakat görüntü yönetmenligi acısından kalburüstü bir is cıkmıs.
  • pek fazla ses getirememis, cok fazla ulkede oldugu gibi turkiye'de de gosterime girmemis senaryosu ve yonetmenligi olivier marchal'a ait olan 2008 fransa yapimi, polisiye turunde sinema filmi. filmin konusu soyledir;

    marsilyali bir polisin alkol problemi ve cektigi vicdan azabi, onu biriminde istenmeyen bir bas belasi haline getirmistir. ancak eski arkadaslarindan birkaci onun meslegine olan bagliligina ve polislik icgudulerine hala inanmaktadir. ugrastigi seri cinayet dosyasinin stresi ve vicdani onun kendini tamamen birakmasina neden olur. gun gelir davranislari tamamen kontrolden cikar ve masa basi gece gorevine getirilir. artik silahi yoktur ve rozeti tehlikededir ancak bu onu durduramaz ve dosyayi bir arkadasinin yardimiyla arastirmaya devam eder. bu arada yillar once ailesi vahsice oldurulen genc bir kadin ona ulasmaya calismaktadir.
  • tamamiyle vakit ziyanı bir filmdir.
  • 36 quai des orfevres 'in devamı niteliğinde daniel auteuil ve olivia bonamy 'nin müthiş oynadığı, baş karakterin herkesi dövebildiği aptal amerikan polisiyelerinden sonra ilaç gibi gelen film noir. karanlık çekimler ve marsilya'nın büyüleyici atmosferiyle benden tam not almayı başarmış bir film.
  • fransız polisiye gerilim filmi olan bu filme daniel auteuil depresyonuda güzel iliştirmiştir..
  • tipik bir fransiz polisiyesi. kotu bir grange romanin daha kotu bir sinema versiyonu gibi dusunebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap